vlade_divac je napisao:
Uh, brate, znaci ceka me dugo toplo ljeto. Danas sam zvao m:tel i kad sam rekao sta su mi u Laktasima rekli za dupli prijemnik, covjek se odvalio smijati. Kaze da ce ih odmah zvati da ne sire dezinformacije. Znaci, to je briga manje. Ali, manja briga.
Sto se tice modema, on mi rece da modema ima, i da mu nije jasno sta znaci taj izgovor da nema modema. Zna da se ceka, ali da se ceka bas toliko, nije mu jasno. Medjutim, kad cujem koliko covjek iz Laktasa ceka, a ima modem, jasno mi je da ce to potrajati jos dugo. A mozda se i "procepi", pa dobijemo svi zajedno, ko zna.
Neka te to ne cudi uopste, mislim za neupucenost, sjecam se kad jos uvijek nije bio ADSL internet rasiren u RS,pa je jedini nacin da se konektujes na net bila Dial up-om, i sjecam se kad sam otisao da uplatim sate i ona "teta" me pitala za korisnicko ime, i trebalo je da ukuca donju crtu, i ona nije znala da nadje uopste na tastaturi! Ne znaju ni tastaturu da koriste a ne da zna nesto o STB-u!
Ja sam inace iz Sokoca, i ovdje sam cekao nekih 20 dana za ugovor, i 7 da mi prikopcaju STB i novi modem, a i glavni razlog cekanja je izgleda bila procedura slanja zahtjeva, pa naloga za provjeru parica, pa potpisanog ugovora u BL da bi ovi lokalni tehnicari na kraju dobili nalog da dodju......
Stvarno mi nije jasno sto se toliko ceka kod vas...... Jer bas je previse, mjesec dana od potpisivanja ugovora.