evo da napisem jedan malo duzi post o total tv,kako ne bih morao odgovarati na sva pojedinacna pitanja.....a i ubuduce,ako mene nema na forumu,mozete nekoga uputiti na ovaj post,jer pokusacu da malo dublje objasnim sve u vezi total tv..
prvo,nemam uopste razloga da nesto usminkavam situaciju,jer i dan danas ne dobijem iz srbije robe ni 40% koliko mi treba (roba stize jednom mjesecno)...znaci,realno cu navest prednosti i mane total tv...prvo,paket je izvanredan!...kanali su odlicni,i vrijede po meni i mnogo vise od tih 16 maraka koliko kosta neki paket za koji se odlucuje preko 95% korisnika jer je najoptimalniji..ja kad odem sa djetetom na cevape jednom,to je 16 maraka,ili kad sjednem ujutro sa dva prijatelja i popijemo po 2 kafe i 2 kisele vode....druga je sasvim stvar sto je konkurencija (sto je dobro),ucinila da i tih 16 km zvuci nekome previse....slazem se i da je 80km za prikljucak prilicno skupo,jer konkurencija taj prikljucak daje za marku,ili besplatno...u srbiji je 100 maraka,u hrvatskoj i sloveniji jos vise...sto se tice problema sa signalom,ako se dobro namontira,mozete imati problema samo 3 ili 4 dana godisnje,sto je nista,a tako je i na kablovskoj....tanjir treba postavljati negdje gdje je pristupacno,a niposto na krov....vec sad mi je muka od pomisli na sutrasnji odlazak na posao,jer se najavljuje velika snjezna padavina,i onda mi se telefoni usijaju,i ovaj prvi snijeg mi je vec 7 godina nocna mora

....nisu nikakav problem ovi sto imaju total tv 2,3,4,5 i vise godina,oni vec znaju,uzmu metlu,stresu snijeg sa lnb-a,ili slicno,snalaze se ljudi,pa cak se i strpe kad se zbog prevelikog snijega par sati ne moze gledat total...problem su korisnici koji su uzeli total tv ove godine,i takvi ce mi sutra psovati,prijetiti preko telefona "dolazite,skidajte ovo smece

",a kojima monteri nisu detaljno objasnili na potencijalne probleme,jer stara boljka svih montera je da u avgustu na +40 ne upozore ljude na buduce moguce probleme....ti problemi su nekad bili mnogo izrazeniji,cak i po lijepom vremenu,i sa prvom kisicom,nije bilo signala ako tanjir nije 100% dobro namontiran...signal na tom satelitu eutelsat w2 je bio jako slab,monteri su isli na montazu bez instrumenata,jer svako ziv je tad mogao montirat total,pa i neke cvjecare

...sad se isfiltriralo ko moze raditi a ko ne,i sto je ne manje vazno,bar 30-40% je pojacan signal na tom satelitu (lansiran novi prije 2 godine),tako da sad nemamo ni 10% problema koliko smo nekad imali...
da se vratim na paket...znaci,odlican individualni paket,za jedan televizor....ali cim se nekome pojavi zelja za drugim televizorom,nastaju problemi...prvo sto se u startu mora platiti jos 50-70 maraka,pa je jos i mjesecna pretplata skuplja za 7 maraka,a obavezan je i fixni telefon...svi dodatni receiveri (a u tom slucaju i osnovni) moraju se uvezat sa fixnim telefonom,jer ovi iz beograda cesto rade call back,provjeru da je taj dodatni receiver stvarno tu,u toj kuci,i da nije doslo do zloupotrebe da neko uzme kao fol taj dodatni receiver za pretplatu od 7 km,a odnese ga ko zna gdje.....koliko nam SBB vjeruje,najbolje govori podatak da u sloveniji uopste nema tih provjera niti uvezivanja sa fixnim telefonom,a u srbiji i ovdje ima

...em sto je ovo velika zajebancija i za domacina,i za montera koji ima jako puno posla tu (cesto se desi da monter sve postavi,a ne prodje call back iz nekog razloga),cesto se desava i da nema opreme,twinova i quadova za ovu dodatnu uslugu,pa je ostao veoma mali broj montera koji to uopste hoce da rade....mislim da ce ova usluga sa dodatnim receiverima dozivjeti bum kad se uvede isti princip povjerenja,kao u sloveniji...cime biste jos mogli biti nezadovoljni i razocarani?....pa recimo,kad se potpisuje ugovor (dve godine minimalno),ima sitnim slovima napisano nekoliko nepopularnih stvari,koje ljudi i ne citaju,a kasnije psuju sve redom...doduse,mnogo su agrsivniji preko telefona,ovako kad me vide da sam krupan,mozda pomisle da sam zajeban,i stvarno u radnji nisam imao nikakvih problema,sve se sa osmjehom zavrsava

....recimo,jedna od tih sitnim slovima napisanih nepopularnih stvari je da je monter duzan da bezplatno rjesava probleme dok traju te dve godine,a kasnije se svaki dolazak naplacuje,sto izaziva bijes korisnika (sta da placam mayku vam yebem,pa redovno placam pretplatu

)...sad je to rijeseno,jer im se nudi aneks da produze ugovor jos dve godine,i onda im se i dalje dolazi besplatno...a mozda,po meni i najnepopularnija stvar je ta da korisnik sam mora skidati opremu,tanjir,receiver i sve ostalo i vratiti ga u total,onda kad vise nece da bude korisnik...u suprotnom,mora platiti dolazak na demontazu....i tako...
problem sa hrt kanalima se jos i najlakse rjesava sa dvbt-receiverima,jednom prezalis dat 50-tak maraka,i bez pretplate gledas svih 7-8 kanala...problem su laus,novoselija,bocac,karanovac i ta mjesta koja hrt nisu imali ni ranije...
uskoro ce i receiveri biti mnogo kvalitetniji,svaki novi korisnik ce dobijat hd receiver,a zamjenicemo i svim starim korisnicima do juna 2013....koliko god paket i kanali bili dobri,moram se slozit da je ovaj echolite receiver bio konzerva!...krece i internet,radi se ozbiljno,misli na duge staze...hd paket ce imati bar 20 kanala od sredine sledece godine!
znaci,dobar paket,dobra platforma,problemi svedeni na minimum,ali jos jednom ponavljam,total tv je i startovao kao alternativa za mjesta u srbiji gdje ne dopire kablovska,tako da sumnjam da ce neko biti presrecan ako sa kablovske predje na total tv...imace bolju sliku,vise kanala,i to sve.ali velika prednost kablovske je sve na jednom daljinskom,nekoliko televizora u kuci za jednu pretplatu itd...
i da se pohvalim na kraju...rece mi direktorica neki dan da je total tv izbio na drugo mjesto svih operatera u bih!!
(prva je HS,kablovska tv koja pokriva najveci dio sarajeva i jos neke gradove...)
ukupno total tv ima oko 600-700 hiljada pretplatnika u svim ex-yu drzavama i inostranstvu (ali mi to ne znamo

),a u bih oko 80 000...znaci,jako velika platforma,odlican operater,niko se nece pokajati ko ga uzme,pogotovo oni koji procitaju sve ovo prije nego ga uzmu,da ne budu kasnije zbog necega "iznenadjeni i uvredjeni"
prvi mjesec dana vam je pusteno sve sto ima na total tv,i to gratis....onda nazovete do 25.u mjesecu jedan broj telefona i kazete od 1. zelim taj i taj paket...pakete mozete mjenjat svaki mjesec,ali pod uslovom da nazovete do tog 25....ako ne nazovete,po defaultu se smatra da ostajete na istom paketu.