Anonimusu i ostali kukavci koji kenjate o posljednjem konkursu na RTRS-u, vezama, stelama .......
Od 56 prijavljenih kandidata 4 je dobilo stalni posao, za dvoje su produzeni honorarni ugovori, a pet ljudi je primljeno na probni rad. Od tih 5 na probnom radu, stalni posao je nakon sest mjeseci dobilo 2 sa ostalo troje prekinuta je saradnja.
BOLI CINJENICA DA STE NA TOM KONKURSU BILI NESPOSOBNIJI OD PRIMLJENIH KANDIDATA.
LJEPSE JE VJEROVATI U TO DA SU LJUDI IMALI STELU NEGO DA SU PAMETNIJI I SPOSOBNIJI OD VAS.
A sto se tice urgiranja i veza, bilo ih je i uvijek ce ih biti. Ovaj put nisu prosleeee. Da niste vi kenjatori u grupi sposobnih za koje su zvali iz kojekakvih kabineta, ministarstava, .........
Sljedeci put kada budete kenjali o konkursu pogledajte se u ogledalo, izvadite partijsku knjizicu iz dzepa i sa njom onda lijepo obrisite dupe.
Anonimusu tebi su rekli kada si predavao dokumente da je sve namjesteno. Ko ti je rekao, neko koga znas, radio sa tvojim ocem?....pokusao urgirati za tebe?.....
ISTINA JE DA NIKO NIJE DOBIO NA TOM KONKURSU POSAO PREKO STELE NEGO ISKLJUCIVO SVOJIM ZNANJEM
TO SE VIDI IZ PRILOGA KOJE RADE
Bice jos konkursa na RTRS- ali i ostalim medijima. Novinara nedostaje i ATV-u i ostalim medijima ali nema vas kenjci. Na forum pa jauci.
Toliko
anoniman je napisao:
anonymus je napisao:
E pa vrli urednice, ako si ti Igor Pozgaj ili neko njemu blizak evo ja odgovorno tvrdim da je bilo stele. Itekakve. ja sam konkurisao, pa iako sam zadovoljavao sve kriterije nisam imao vezu i to mi je otvoreno i receno prilikom predaje dokumenata. Iskreno pokusao sam naci vezu ali nisam uspio jer nemam koga, osim da se uzdam u svoje obrazovanje i kvalifikacije, koje danas nazalost ne vrijede nista! I znao sam da necu biti primljen. A znam za vecinu primljenih, za mnoge cak i imenom i prezimenom ko je urgirao!I to bas u vasoj emisiji. Od dva momka koja rade navedenu emisiju jedan je dosao stranacki a drugom majka radi kod vas na televiziji... A to sto je jedna od primljenih novinarki po zanimanju administrativni tehnicar je posebna prica!
valjda je vecina tih koji su konkurisali imala fakultet...a oni primili i osobe sa srednjom...
anonymus je napisao:
P.S. Mene nece primiti za administrativnog tehnicara, pa ni za trgovca ili konobara, provjereno jer sam vec konkurisao, ali takvi kod vas na televiziji mogu biti novinari!
a cuo sam da na rtrs-u imaju i urednike koji imaju samo srednju skolu
charles je napisao:
Nazalost.....Nema serioznog stampanog nedeljnika, nema jake medijske kuce koja bi priblizno bila ekvivalent objektivnosti, nema ljudi cija se rijec cijeni niti onih koji su sposobni da prenesu znanje, nema intelektualaca, nema kriticara,..
potpis ovog dela,ali se ne slazem da nemamo kriticara...puno je onih koji kritikuju,a malo je konstruktivne kritike...