banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Mar 2012, 23:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2012, 09:14
nisu ni mene htjeli, nisam konkurisao za novinara vec za drugo radno mjesto, isto sam trebao imati stelu. konkurisao sam vise puta...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
Citiraj:
Данас се свак бави новинарством,али мало нас се може назвати новинаром. Систем је такав какав је,штела је у свим порама друштва, диплома не значи ништа,али квалитет кад тад изађе на видјело. ;)

Ma kakvo isplivavanje kvaliteta...Facijalni grc i refleksni klimoglav su dva glavna atributa ...Srz novinarstva se obrce oko objektivnosti i nepristrasnosti .Te dve kategorije se dugorocno iskljucuju u ovdasnjem ambijentu.Nazalost.....Nema serioznog stampanog nedeljnika, nema jake medijske kuce koja bi priblizno bila ekvivalent objektivnosti, nema ljudi cija se rijec cijeni niti onih koji su sposobni da prenesu znanje, nema intelektualaca, nema kriticara,...sistem je podredjen mediokritetima koji se bespolno razmnozavaju, trujuci ovaj prostor do ivice besmisla a sam sistem, medijski pa i svaki drugi okostavaju do granice nepromjenjivosti...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
charles je napisao:
Citiraj:
Данас се свак бави новинарством,али мало нас се може назвати новинаром. Систем је такав какав је,штела је у свим порама друштва, диплома не значи ништа,али квалитет кад тад изађе на видјело. ;)

Ma kakvo isplivavanje kvaliteta...Facijalni grc i refleksni klimoglav su dva glavna atributa ...Srz novinarstva se obrce oko objektivnosti i nepristrasnosti .Te dve kategorije se dugorocno iskljucuju u ovdasnjem ambijentu.Nazalost.....Nema serioznog stampanog nedeljnika, nema jake medijske kuce koja bi priblizno bila ekvivalent objektivnosti, nema ljudi cija se rijec cijeni niti onih koji su sposobni da prenesu znanje, nema intelektualaca, nema kriticara,...sistem je podredjen mediokritetima koji se bespolno razmnozavaju, trujuci ovaj prostor do ivice besmisla a sam sistem, medijski pa i svaki drugi okostavaju do granice nepromjenjivosti...

Изгледа да ме ниси најбоље разумио,ово за квалитет се односи да човјек не треба падати у очај због система уколико га посједује а нема прилику да искаже ;)

Што се осталог тиче, срж новинарства бар не у свом правом облику не постоји на Балкану и не само на Балкану већ нигдје. Једноставно сви су схватили да је медиј као елемент живота главни и основни субјект и сви желе искористити га у сврху манипулације.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik

Djelimicno se slazem...ne treba padati u ocaj, ali defetizam je ovdje zarazno stanje..Naravno, ne krivim nikog, nemamo svi isti mehanizam prilagodjavanja i samo(odbrane)..ali priznaces da je prilicno frustrirajuce gutati sve te oblike ponizavanja....manipulativni karakter medija je neupitna stvar, ali ako to dozivimo kao njegovu nuznost, tj. samo jedan elemet djelovanja, ipak ostaje zahvalan prostor dostupan za razne oblike kreativnog izrazavanja....odnosno trebao bi ostati.Ovdje kod nas postoji problem naopake postavke, sve je pogresno u hijerarijskoj skali, djelimicno medija a definitivno u sistemu koji "proizvodi" ovaj profil...a to je vec neka druga tema na koju bi trebalo obratiti paznju...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Djelimicno se slazem...ne treba padati u ocaj, ali defetizam je ovdje zarazno stanje..Naravno, ne krivim nikog, nemamo svi isti mehanizam prilagodjavanja i samo(odbrane)..ali priznaces da je prilicno frustrirajuce gutati sve te oblike ponizavanja....manipulativni karakter medija je neupitna stvar, ali ako to dozivimo kao njegovu nuznost, tj. samo jedan elemet djelovanja, ipak ostaje zahvalan prostor dostupan za razne oblike kreativnog izrazavanja....odnosno trebao bi ostati.Ovdje kod nas postoji problem naopake postavke, sve je pogresno u hijerarijskoj skali, djelimicno medija a definitivno u sistemu koji "proizvodi" ovaj profil...a to je vec neka druga tema na koju bi trebalo obratiti paznju...

Глупо је давати неке одговоре на основу властитог примјера (дакако сматрам да има пуно квалитетнијих дипломираних новинара од мене) али једноставно новинарско занимање је специфично, наше медијске куће (мсм на електронске) су у сваком смислу сиромашне (изузми само РТС),једноставно прави се лоша селекција како програмских садржаја тако и те хијерархије. Углавном се доводе стрикина дјеца или унуке бивших уредника.... Има и оних тзв. заслужних ратних новинара (које цијеним,али јбг ако се говори о професионализму част жртви ал ако је дикција ниђе везе онда довиђења).

Шта желим рећи, систем је такав какав је и да будем реалан сутра ако се запослим (без обзира на моју потенцијалну креативну страну, на моје знање и умјеће) нећу имат ни слободу а ни моћ да одлучујем какве садржаје пуштати у етар, какве теме обрађивати и на какав начин,јер једноставно увијек се нађе надређени који зарад опстанка намеће младим новинарима све и свашта,а ови јадни због егзистенције немају право избора.

Радио сам на једном порталу (петорица њих никад нису видјела факултета,што није пресудно) и око баналне теме,тј. насловног блока (који би по стандарду требао имат три дијела) су ме убјеђивали у нешто о чему појма немају,а да ти не говорим какве се глупости воде на овим тзв. комерц медијима, битно је да сисе висе и гузице се тресу,а то што је глас најчешће бившој стриптизети као да је ставила керамичку плочицу на уста,неа везе.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 18:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
anonymus je napisao:
E pa vrli urednice, ako si ti Igor Pozgaj ili neko njemu blizak evo ja odgovorno tvrdim da je bilo stele. Itekakve. ja sam konkurisao, pa iako sam zadovoljavao sve kriterije nisam imao vezu i to mi je otvoreno i receno prilikom predaje dokumenata. Iskreno pokusao sam naci vezu ali nisam uspio jer nemam koga, osim da se uzdam u svoje obrazovanje i kvalifikacije, koje danas nazalost ne vrijede nista! I znao sam da necu biti primljen. A znam za vecinu primljenih, za mnoge cak i imenom i prezimenom ko je urgirao!I to bas u vasoj emisiji. Od dva momka koja rade navedenu emisiju jedan je dosao stranacki a drugom majka radi kod vas na televiziji... A to sto je jedna od primljenih novinarki po zanimanju administrativni tehnicar je posebna prica!

valjda je vecina tih koji su konkurisali imala fakultet...a oni primili i osobe sa srednjom...

anonymus je napisao:
P.S. Mene nece primiti za administrativnog tehnicara, pa ni za trgovca ili konobara, provjereno jer sam vec konkurisao, ali takvi kod vas na televiziji mogu biti novinari!

a cuo sam da na rtrs-u imaju i urednike koji imaju samo srednju skolu :confused2:

charles je napisao:
Nazalost.....Nema serioznog stampanog nedeljnika, nema jake medijske kuce koja bi priblizno bila ekvivalent objektivnosti, nema ljudi cija se rijec cijeni niti onih koji su sposobni da prenesu znanje, nema intelektualaca, nema kriticara,..

potpis ovog dela,ali se ne slazem da nemamo kriticara...puno je onih koji kritikuju,a malo je konstruktivne kritike...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 09:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jun 2012, 17:22
Anonimusu i ostali kukavci koji kenjate o posljednjem konkursu na RTRS-u, vezama, stelama .......

Od 56 prijavljenih kandidata 4 je dobilo stalni posao, za dvoje su produzeni honorarni ugovori, a pet ljudi je primljeno na probni rad. Od tih 5 na probnom radu, stalni posao je nakon sest mjeseci dobilo 2 sa ostalo troje prekinuta je saradnja.

BOLI CINJENICA DA STE NA TOM KONKURSU BILI NESPOSOBNIJI OD PRIMLJENIH KANDIDATA.
LJEPSE JE VJEROVATI U TO DA SU LJUDI IMALI STELU NEGO DA SU PAMETNIJI I SPOSOBNIJI OD VAS.

A sto se tice urgiranja i veza, bilo ih je i uvijek ce ih biti. Ovaj put nisu prosleeee. Da niste vi kenjatori u grupi sposobnih za koje su zvali iz kojekakvih kabineta, ministarstava, .........
Sljedeci put kada budete kenjali o konkursu pogledajte se u ogledalo, izvadite partijsku knjizicu iz dzepa i sa njom onda lijepo obrisite dupe.

Anonimusu tebi su rekli kada si predavao dokumente da je sve namjesteno. Ko ti je rekao, neko koga znas, radio sa tvojim ocem?....pokusao urgirati za tebe?.....

ISTINA JE DA NIKO NIJE DOBIO NA TOM KONKURSU POSAO PREKO STELE NEGO ISKLJUCIVO SVOJIM ZNANJEM
TO SE VIDI IZ PRILOGA KOJE RADE

Bice jos konkursa na RTRS- ali i ostalim medijima. Novinara nedostaje i ATV-u i ostalim medijima ali nema vas kenjci. Na forum pa jauci.
Toliko
anoniman je napisao:
anonymus je napisao:
E pa vrli urednice, ako si ti Igor Pozgaj ili neko njemu blizak evo ja odgovorno tvrdim da je bilo stele. Itekakve. ja sam konkurisao, pa iako sam zadovoljavao sve kriterije nisam imao vezu i to mi je otvoreno i receno prilikom predaje dokumenata. Iskreno pokusao sam naci vezu ali nisam uspio jer nemam koga, osim da se uzdam u svoje obrazovanje i kvalifikacije, koje danas nazalost ne vrijede nista! I znao sam da necu biti primljen. A znam za vecinu primljenih, za mnoge cak i imenom i prezimenom ko je urgirao!I to bas u vasoj emisiji. Od dva momka koja rade navedenu emisiju jedan je dosao stranacki a drugom majka radi kod vas na televiziji... A to sto je jedna od primljenih novinarki po zanimanju administrativni tehnicar je posebna prica!

valjda je vecina tih koji su konkurisali imala fakultet...a oni primili i osobe sa srednjom...

anonymus je napisao:
P.S. Mene nece primiti za administrativnog tehnicara, pa ni za trgovca ili konobara, provjereno jer sam vec konkurisao, ali takvi kod vas na televiziji mogu biti novinari!

a cuo sam da na rtrs-u imaju i urednike koji imaju samo srednju skolu :confused2:

charles je napisao:
Nazalost.....Nema serioznog stampanog nedeljnika, nema jake medijske kuce koja bi priblizno bila ekvivalent objektivnosti, nema ljudi cija se rijec cijeni niti onih koji su sposobni da prenesu znanje, nema intelektualaca, nema kriticara,..

potpis ovog dela,ali se ne slazem da nemamo kriticara...puno je onih koji kritikuju,a malo je konstruktivne kritike...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
lokomobil je napisao:
ISTINA JE DA NIKO NIJE DOBIO NA TOM KONKURSU POSAO PREKO STELE NEGO ISKLJUCIVO SVOJIM ZNANJEM

E to dobro kazes, vidi se. :lol: Je l' gledas slucajno priloge na RTRS-u? :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
shakal je napisao:
lokomobil je napisao:

E to dobro kazes, vidi se. :lol: Je l' gledas slucajno priloge na RTRS-u? :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 13:26 
Voajer
Voajer

Govorim o prilozima ljudi koji su dobili posao na posljednjem konkursu :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 13:32 
Voajer
Voajer

Недјеља
10.06.
20:10 РТРС

Одговор.Nо1 '
- чесмовача или флаширана вода?
- зашто сваки трећи основац има криву кичму?
- гљиве које се једу само једном?
- 400 гостију – пошто свадба?!

http://rtrs.tv/av/player.php?id=5449&x=0

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 17:27 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Недјеља
10.06.
20:10 РТРС

Одговор.Nо1 '
- чесмовача или флаширана вода?
- зашто сваки трећи основац има криву кичму?
- гљиве које се једу само једном?
- 400 гостију – пошто свадба?!
i Sta sad?
1-česmovača
2-Teška torba, računar
3-Ludare
4-10 000 km
RTRS :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 17:46 
Veteran
Veteran

ferdinand je napisao:
shakal je napisao:
lokomobil je napisao:

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

lokomobil je napisao:
Od 56 prijavljenih kandidata 4 je dobilo stalni posao, za dvoje su produzeni honorarni ugovori, a pet ljudi je primljeno na probni rad. Od tih 5 na probnom radu, stalni posao je nakon sest mjeseci dobilo 2 sa ostalo troje prekinuta je saradnja.

ja ne mogu da verujem da od tih 56 koliko kazes da se prijavilo nije bilo obrazovnijih,sposobnijih,sa vise iskustva... od onih apsolvenata i administrativnih tehnicara sto su primljeni
...prosto odbijam da verujem u to !
nemam nista protiv osoba sa srednjom skolom,ali...ako je vec toliko osoba sa diplomom novinara,zasto oni nisu imali prednost ?

Citiraj:
Bice jos konkursa na RTRS

jao nama sto placamo pretplatu -primace ih jos !!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Dobro lokomobil, znamo da si ti jedan od novinara ili novinarki koji ucestvuje u stvaranju emisije "Одговор.Nо1 ". Nema potrebe da toliko hvalis te nove mlade novinare. Na nama gledaocima je da damo ocjenu vaseg rada. Ipak se nadam da si jedna od novinarki.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Raskoljnikov je napisao:
Na nama gledaocima je da damo ocjenu vaseg rada.

Baš tako, nema ljutnje.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2012, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Raskoljnikov je napisao:
Dobro lokomobil, znamo da si ti jedan od novinara ili novinarki koji ucestvuje u stvaranju emisije "Одговор.Nо1 ".

I ja sam iz drugog posta pretpostavio ovaj što je "srce emisije".

Ajde redom:

Prvo, žalosni su novinari koji ovako kasno skapiraju najveći regionalni opšti forum kao centar javnog mnjenja.
Bolju procjenu javnog mnjenja može da da stariji maloljetnik koji je na forumu već godinama.
A drugo, evo par savjeta što se tiče poboljšanja kvaliteta - a takav trend nikad ne izlazi iz mode:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ne kićenje i hvalospjevi, već rad, rad i samo rad - izučavanje šta rade oni što znaju šta rade i rad.
Nadam se da nije preteško za upamtiti.
;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2012, 00:41 
Veteran
Veteran

Tpojka je napisao:
Raskoljnikov je napisao:
Dobro lokomobil, znamo da si ti jedan od novinara ili novinarki koji ucestvuje u stvaranju emisije "Одговор.Nо1 ".

I ja sam iz drugog posta pretpostavio ovaj što je "srce emisije".

neko sa rtrs-a sigurno...verovatno neki"novinar"ili mozda cak autor te emisije sto pominje...
ali je i digao temu iz mrtvih :lol:

Tpojka je napisao:
Prvo, žalosni su novinari koji ovako kasno skapiraju najveći regionalni opšti forum kao centar javnog mnjenja.
Bolju procjenu javnog mnjenja može da da stariji maloljetnik koji je na forumu već godinama.

potpis pogotovo na ovaj deo,ali i ostatak tvog posta...
ali nekima je dzaba govoriti i predlagati...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2012, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Ovo je recimo dobar vid kreativnosti. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2012, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
rtrs-ovci sto ne prenosite euro?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2012, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
subzero81 je napisao:
rtrs-ovci sto ne prenosite euro?

Ne igra Srbija, a na RTRS-u misle da se ne mogu marketinški "pokriti".
Citiraj:
Gledaoci uskraćeni za majstorije jer se Srbija nije plasirala!

Nismo bili u prilici da formiramo cijenu otkupa prava i tehničkih troškova

Utakmice Evropskog prvenstva u nogometu, koje 8. juna počinje u Poljskoj i Ukrajini, u našoj zemlji moći će se gledati samo na dva emitera Javnog servisa BiH, programu BHT 1 i Federalne TV.

Ranija svjetska i evropska prvenstva uvijek su bili projekt sva tri emitera, ali ovaj put RTRS neće prenositi dešavanja sa smotre najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

- Prema informacijama koje smo dobili od menadžmenta, RTRS nije učestvovao u pregovorima za kupovinu prava prijenosa utakmica. U tom smislu nismo bili u prilici da formiramo cijenu otkupa prava i tehničkih troškova za koje smatramo da su izuzetno visoki i da se u ovom trenutku ne možemo marketinški pokriti - kaže Natalija Trivić, direktorica programa RTRS-a.

Ona dodaje da će RTRS ubuduće, kad god to bude moguće, sa sva tri javna emitera učestvovati zajednički na tenderima za kupovinu prava sportskih, filmskih i drugih ponuda.

- Naravno da ćemo sarađivati, ali ići će se i na samostalne projekte kupovine, kada druga dva javna emitera ne budu zainteresovana za zajedničku kupovinu. To se najčešće odnosi na sportske događaje u kojima učestvuje Srbija, za koju su gledaoci RTRS-a izuzetno zainteresovani - kaže Trivić.

Sve je to potvrda da će gledaoci RTRS-a evropska i svjetska prevenstva u nogometu, ali i drugim sportovima na ovom emiteru gledati samo kada Srbija izbori plasman.

LINK

Čuo sam danas da možda neće prenositi ni Olimpijadu!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]