CopyLeft je napisao:
@zigizmund
HT Eronet sa svojim Home.TV daje u ponudi Sport Klub.hr i o kojim to pravima pričamo. Ista je država u pitanju. Znam ja za plaćena prava za emitovanje u BiH ali što se tiče Sport Kluba to nije ograničeno kad već HT Eronet ima SK HR u BiH. Tako da ta priča ne drži vodu. Mogu oni emitovati mogu i ostali.
Isto tako vjerujem da bi se prije došlo do direktnog dogovora sa mađarskom IKO Media Groupom nego sa predstavnikom iste koji iz Beograda radi za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore iz čistog razloga što se tu vuku neki repovi prvenstveno zbog svađe Telekoma Srbije i SBB-a i na kraju mi ispaštamo.
Na kraju ću napisati pismo IKO Media Groupu da znaju u kakvom melu posluju njihove ekspoziture. Službeno nije nikakav problem a vamo natezanje. Nije za ovo Elta kriva krivi su ti nerasčićeni odnosi.
Nisi pozorno pratio što sam napisao. Sasvim je svejedno koji će se SK emitirati u BiH kad 95% sadržaja na tim kanalima je isti. Od većih sportskih prijenosa jedino što mi sada pada na pamet je Formula1 koja nije otkupljena za sva tržišta (recimo u Hrvatskoj za to imaš poseban Formula1 kanal kao i prijenos na lokalnim TV kućama, i u BiH to prenose lokalni kanali, u Srbiji samo SK), te Liga prvaka koja je otkupila samo SportKlub SLO verzija. Tehnički se samo razlikuje glavni SK (on se dijeli na SR, HR, SLO verziju), na ostalima je samo razlika u audio izvoru. Po potrebi na svakom tržištu se samo zamrači dio sadržaja koji nije otkupljen. I to je to. Ono što ti želim reći da svi ti SK kanali posluju kao jedno, dakle ne možeš ih dijeliti na način na koji si ti krenuo... "ako nas ne vole ovi srpski sport klubovi idemo malo kod Hrvata da nam oni daju svoj".. sve je to iz istog lonca izašlo. Razlike su finese ovisno o suradnji između većih kablovskih operatera u tim zemljama (u Hrvatskoj - T-Com & Bnet, u Srbiji - SBB)
A što se ovog tvog "pisma" tiče to je tek smiješno jer SBB je i platio taj sadržaj i ima pravo birati sa kime će i kako poslovati, odnosno pod kojim uvjetima će ga prodavati dalje na tržištu BiH. Ne padaju ti sportski prijenosi sa grane, treba netko uložiti velike pare da to otkupi..