mrnjo je napisao:
Raskoljnikov je napisao:
Imao sam Prvu na Totalu tako da znam. Zvezdine utakmice sa Marakane je otkupila Prva, za razliku od Arene koja ima prava na sve ostale utakmice Jsl. Arena nije otkupila prava za kvalifikacione meceve Evropa lige, tako da te utakmice moze bilo ko otkupiti. Revans utakmicu iz Bordoa mogao si gledati samo na Prvoj jer nijedna druga tv nije prenosila.
Ni ovo nije tacno do kraja. Arena je prenosila neke utakmice sa Marakane, a ima otkupljena prava za JSL za teritoriju BiH i duzni su zamracivati, bez obzira prenose li ili ne neku utakmicu koje nema na Areni. Skoro si imao primjer oko Djokovica, u IPTV samo B92 daje, ali su ga zamracili jer nema otkupljena prava za BiH kao ni Prva. To sto je Total radio je nelegalno ili su imali neki interni dogovor.
Prva je vlasnik deset Zvezdinih utakmica i ona ima ekskluzivna prava prenosa utakmica sa Marakane. Ugovor je potpisan na pet godina, a ostale su jos tri godine (mislim). Svaku utakmicu koja je Prva prenosila bez problema si mogao gledati na TV Prva, dakle, ne zakljucava se. Zaklucavala bi se Prva kada bi npr. Atv ili Bn kupio Zvezdine utakmice, ali posto to nije slucaj, Prva se slobodno moze gledati. Uostalom, pogledao sam na desetine Zvezdinih utakmica na Prvoj.
Sa Djokovicem, odnosno Sport klubom je drugacija stvar, jer je Sport klub kupio prava i za prostor BIH, tako da su oni ekskluzivni vlasnici.