vlade_divac je napisao:
Neko je vec pominjao, ali evo da i ja upitam. U djecijoj sobi mi je stariji televizor, neki samsung flat screen (valjda 4:3), i slika na Arena sport HR je normalna, ista kao i na ostalim arenama. A u dnevnom boravku mi je LCD LG 32 inca, i slika na Arenasport HR izgleda kao pretjerano zumirana. Recimo, vidi se samo 'arena', a ono 'sport' ne postoji. Kao da je neko sve cetiri strane skratio.
Zna li neko do cega bi to moglo biti?
Ne mora znaciti da je do STB uredjaja, na STB-u treba da bude podeseno na AUTO , i sam ce izabrati format slike, ali isto tako treba provjeriti podesavanja TV-a, jer i televizor ima mogucnost podesavanja formata slike, kod mene je 48 inca LCD, odlicna slika, TV povezan HDMI kablom na STB, to sto je ARENA "skracena", vjerovatno treba samo u podesavanjima televizora staviti na widescreen, il FULL HD il kakav je vec tv, to sto je Arena uvecana je sigurno do TV podesavanja, ne do STB-a, uzmi daljinski od TVa, otidji na podesavanja slike i podesi format koji odgovara i to je to...
Uspio sam djelimicno da rijesim ovaj problem. Otisao sam u podesavanja STB-a, na kojem je kod formata slike bilo podeseno "Auto". Promijenio sam na 4:3, STB se resetovao, ali je slika ostala ista. Onda sam opet usao u podesavanja STB-a, izabrao 16:9, i slika se popravila. Istina, nije klasicni 16:9 kao recimo na srbijanskim arenama, malo je "spljosten", ali barem je slika cijela. Kad zelim da gledam nesto na hrvatskoj Areni, onda dodatno na daljinskom od TV-a odem na formatiranje slike i izaberem "Zoom". Tek onda dobijem normalnu sliku.