banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 05:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 09 Sep 2017, 10:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Sep 2017, 12:08
Kakve veze ima čiji je internet i ko ima kakve kanale, sama aplikacija osmišljena i napravljena da se koristi na internetu, nije btino čiji internet bitna je samo brzina interneta. Instalirao sam aplikaciju i radi i na eltineom internetu i na mteleovom internetu, čak i na mobilnom internetu odlično radi. Što se tiče aplikacije tek su je pustili u rad, malo strpljenja sigurno će oni sve napraviti jer svaka aplikacija ima svojih grešaka. Biće ovo odlično, nek je nešto novo i za nas korisnnike Totala.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 10:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Sluzba za korisnike kaze da ce svima biti dozvoljen 1 uredjaj za paket od 19 KM, da je ovo samo testiranje.

Послато са SM-G900FD

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Jedan uređaj :D Svedu li nas sa 5 na samo jedan uređaj, onda ovo neće imati nikakvog smisla. Minimalno tri, ali jedan je veze s vezom.

A ovo što iznad čovjek reče "kakve veze ima čiji je internet"... U teoriji ne bi trebalo, a i nije pomenuto u najavama da bi moglo da ima veze, ali ako pratiš natpise u medijima i konstantni hejt na relaciji Elta / Telemach, samim tim i Total TV i Sportklub, naravno da može biti blokirano.

Konkretno, juče sam provjerio istovremeno Elta WiFi na poslu - Sport klub blokiran, mtel WiFi - Sport klub radi.

Evo upravo sad provjeravam i Blic, blokiran je i on:

Slika

Dok mtel, radi:

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Pitanje za milion dolara glasice kako ovo ogranicenje mtel interneta i eona ZAOBICI?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
1911mk je napisao:
Sluzba za korisnike kaze da ce svima biti dozvoljen 1 uredjaj za paket od 19 KM, da je ovo samo testiranje.

Stvarno su idioti. Premalo je jedan uređaj, tablet, telefon i računar su neki minimum za nešto ovako.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ako vwć hoće da ograničavaju neka ograniče istovremeno korištenje sa različitih ip adresa. Tako će spriječiti zloupotrebu, a dozvoliti članovima istog domaćinstva da na više različitih uređaja gledaju različite programe.

Sent from my Lenovo A6020a40 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2017, 23:37
Slažem se da je premalo jedan uređaj za ovo, da hoće dati makar 2 na Total TV BiH. Mogli bi neki mejl sastaviti i poslati službi Total TV-a sa zahtjevom da se korisnicima TTV-a u finalnoj fazi omoguće bar 2 uređaja.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nema to logike Zoka... Poenta ovoga bila bi da gledaš kad si van kuće, što bi u kući gledao preko Eona, kad već imaš spojene risivere na televizore? :)

Prednosti su upravo zbog toga da može recimo porodica u Trebinju da ima Total, a da im sin/kćerka studiraju u BL, da mali/mala uzmu šifru i na laptopu u Domu ili gdje god mogu da gledaju TV bez da se cimaju oko kablovske i drugih stvari...

Osim toga, reklamira se kao "ponesi TV sa sobom"...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2017, 23:37
_зока je napisao:
Ako vwć hoće da ograničavaju neka ograniče istovremeno korištenje sa različitih ip adresa. Tako će spriječiti zloupotrebu, a dozvoliti članovima istog domaćinstva da na više različitih uređaja gledaju različite programe.

Ovo nema logike, jer svrha ove platforme je da je tu uz tebe bilo gdje (u kafiću na wifi, u busu na mob. mreži, na ljetovanju u inostranstvu itd)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 11:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Shvatam ja to ali ovo je Bosna, ljudi će pristupne podatke podijeliti jaranima pa će na kraju ovo ukinuti svima zbog zloupotrebe. Do skoro nisi mogao imati dva risivera ako nemaš fiksni da mogu raditi callback provjeru baš zbog zloupotrrba.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da, ali šta to ima da bude briga operatera... Poenta je u mobilnosti, u to se upuštaju sa ovim, kao Pickbox, Netflix, Spotify, to je moja pretplata da radim sa njom šta hoću, gledam/slušam odakle hoću, dam tebi šifru da gledaš kad ja ne gledam... Nema šta tu da neko ide kao policajac i prati ko gleda, jer je riječ o servisu te vrste...

Ako već budu išli na to ograničavanje, onda bar da rade po broju risivera... jbg, ja imam tri risivera za total na tri TV-a, i sad treba oko jednog EON naloga sa rodbinom da se otimam... Nema logike.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 12:03 
Administrator
Korisnikov avatar

To je oduzimanje potencionalnog profita. Neko bi uzeo total zbog SK recimo, ti mu daš šifru i on ne uzme. To je osnov za tužbu u normalno uređenim državama.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
To je oduzimanje potencionalnog profita. Neko bi uzeo total zbog SK recimo, ti mu daš šifru i on ne uzme. To je osnov za tužbu u normalno uređenim državama.

Ok je to, ali koja je onda zaista poenta mobilne aplikacije? Kako da poneseš TV sa sobom ako si ograničen na domaćinstvo? :)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 12:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Lumber Jack je napisao:
Nema to logike Zoka... Poenta ovoga bila bi da gledaš kad si van kuće, što bi u kući gledao preko Eona, kad već imaš spojene risivere na televizore? :)

Prednosti su upravo zbog toga da može recimo porodica u Trebinju da ima Total, a da im sin/kćerka studiraju u BL, da mali/mala uzmu šifru i na laptopu u Domu ili gdje god mogu da gledaju TV bez da se cimaju oko kablovske i drugih stvari...

Osim toga, reklamira se kao "ponesi TV sa sobom"...

Da, ali kako to izvesti ako oni u BL imaju Eltin internet, pa neki kanali ne rade?

Ako je dozvoljeno na pet uređaja neće baš nešto mnogo ljudi dijeliti nekome van porodice.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jbg, to za Eltu je rat operatera koji očigledno mora da se prenese i na Eon. Blic je tu takođe kolateralna šteta. I nije da ne radi usluga uopšte, samo ne radi SK... A radilo mi je bilo na Elti prvih par dana kad sam probavao, međutim, ovo je noviji razvoj situacije da je ukinuto.

A možda je i napravljen dil na relaciji mtel / sbb da budu ekskluzivni u RS, odnosno da su pustili Eon na internetu čiji operater ima SK u programskoj šemi.

p.s. I kad je na pet uređaja, može da se gleda na tri istovremeno. Tako da, ni nema mnogo za dijeljenje, ali ako bude jedan, to je potpuno besmisleno tek.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 13:07 
Majstor
Majstor

Posto mi je tek jutros eon proradio , prvo sto sam primjetio je katastrofalan kvalitet slike. SD kanali su u rangu najlosijeg strima, dok HD kanali su otprilike kao losiji SD. IPTV lista koju koristim je za ovo svijet izmislila, po pitanju kvaliteta. Net mi je 40/8 , tako da to nije problem. U pitanju je android box i tv 46".

Послато са SM-G900FD

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Provjeri podešavanja. Kod mene je sve OK.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 13:35 
Majstor
Majstor

Automatski , visok do 4mbit/s
srednji do 2 i nizak do 1mbit/s
Bez obzira sta izaberem slika je losa.

Послато са SM-G900FD

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Ne znam. Meni je sve OK. Evo i screenshotova radi poređenja SD-HD:

SD: https://image.ibb.co/b4OAmv/1.png
HD: https://image.ibb.co/hdiAmv/2.png

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Zavisi na čemu se gleda, telefon, monitor ce vjerovatno biti ok, dok na TV od 46" se jasnije vidi šta se nudi. Ako mu preko IPTV liste bude dosta bolje, onda je sigurno do Total platforme.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]