babic je napisao:
Poklapaju se podaci sa ttxt sa pinka, sada sam vidio. Imaju li igdje objavljeni podaci za RS mada ne sumnjam da je pink broj jedan, jer kada je najgledaniji u Srbiji onda uopšte nije čudo što je i kod nas.
Evo imaju i na sajtu Pink BH podaci, vidim da se poklapaju sa ovima sa FTV-a. Podaci su MIB-a i kod jednih i kod drugih, sto znaci da je tacno.
http://www.pink.co.ba/A samo da napomenem, da Pink u Srbiji
NIJE najgledanija televizija. Evo sta kazu podaci AGB Nielsen Media Research-a na osnovu kontinuiranog mjerenja metodom peoplemeter:

Sto se tice podataka za Republiku Srpsku, imam nesto za proslu godinu, ali ne i za ovu, samo sam negdje zaturio
points je napisao:
Puno o našem narodu govori taj podatak, da je pink najgledanija televizija. Meni to nikako ne ide u glavu. Kakva je to televizija, kakav je ono program?! Ono nema veze sa konceptom savremene komercijalne televizije.
Nemoj to shvatati toliko tragicno, tv sluzi samo za opustanje i nista vise. Ponekad sluzi i za edukaciju, ali to po nepisanom pravilu nisu najgledaniji programski sadrzaji. A koncept savremene komercijalne televizije je tek prica za sebe. Sta nam je to savremena komercijalna televizija donijela? Formu zvanu rijaliti?
Daljac je napisao:
To jednostavno nije moguće, jer ne može javni servis biti gledaniji od komercijalne televizije, a da ne govorimo o prostoj činjenici da gotovo sve televizije u BiH koriste istraživanja iste agencije (MARECO) za gledanost.
Zasto mislis da nije moguce, da javni servis bude gledaniji od komercijalne televizije? To u Republici Srpskoj sada nije slucaj, ali u Federaciji vec jeste, kao i u Srbiji, u Hrvatskoj. Sve zavisi od ponudjenog sadrzaja. Npr, u slucaju Federacije BiH, Srbije i Hrvatske, sadrzaj na javnim servisima ocito vise "lezi" gledaocima nego oni na komercijalnim tv kucama.