banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2010, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
mangia je napisao:
babic je napisao:
ko je uopšte najgledaniji u BIH a ko u RS? Gdje se mogu pronaći takvi podaci? Imaju neki podaci na teletekstu pinka ali me zanima koliko su uopšte tačni.

Nisu tačni uopšte.... Ispade da su ATV, RTRS i PINK najgledanije televizije što je nemoguće..... A recimo kod mene u kući se najviše gledaju HRTovi i Nat Geo...

Takođe. HRT-ovi se gledaju u cijelom mom okruženju otkad znam za sebe.
Pink ne gledam nikad, RTRS ekstremno rijetko, a ATV rijetko. Ali podaci govore drugačije.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
Ja najčešće gledam rts1 i arenasport, a ponekad još b92 i discovery, mada to i nije uopšte bitno, mene više zanimaju podaci da li je stvarno tačno to što stoji na pinkovom teletekstu ili su oni to sada sebi prilagodili podatke. Da li su to ti podaci koji se dobiju preko tih piplmetara ili to pink radi neko ispitivanje samo za svoje marketinške potrebe.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 21:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
mangia je napisao:

Nisu tačni uopšte.... Ispade da su ATV, RTRS i PINK najgledanije televizije što je nemoguće.

Zasto bi bilo nemoguce. Nemaju svi stanovnici Republike Srpske isti ukus. Ocito da vecina gledalaca najcesce gleda bas ove tri tv kuce.

babic je napisao:
Da li su to ti podaci koji se dobiju preko tih piplmetara ili to pink radi neko ispitivanje samo za svoje marketinške potrebe.

Koliko sam ja upratio, ispitivanja gledanosti su se na FTV i Pink BH ove godine uglavnom poklapala, s tim dok je Pink objavljivao gledanost po enitetima, u Federaciji je uvijek na prvom mjestu bio – FTV, a u RS – Pink BH.

Evo kako je sve to izgledalo za prvih 9 mjeseci ove godine:
Time slots: 00 – 24
Ciljna grupa: 4+
Zona: BiH
Izvor: Mareco Index Bosnia, BH Member of Gallup
Metoda: peoplemeter - kontinuirano elektronsko mjerenje gledanosti TV-stanica

01.01 - 30.06. 2010.

Slika

juli 2010:
Slika

avgust 2010:
Slika

septembar 2010:

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
To jednostavno nije moguće, jer ne može javni servis biti gledaniji od komercijalne televizije, a da ne govorimo o prostoj činjenici da gotovo sve televizije u BiH koriste istraživanja iste agencije (MARECO) za gledanost. Pa onda oni lijepo dostave BHRT grafikon po kojoj je BHRT među najgledanijima, RTRS isto tako, FTV isto tako. To je vrzino kolo iz kojeg se ne može izaći trenutno.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
drug je napisao:

Koliko sam ja upratio, ispitivanja gledanosti su se na FTV i Pink BH ove godine uglavnom poklapala, s tim dok je Pink objavljivao gledanost po enitetima, u Federaciji je uvijek na prvom mjestu bio – FTV, a u RS – Pink BH.

Poklapaju se podaci sa ttxt sa pinka, sada sam vidio. Imaju li igdje objavljeni podaci za RS mada ne sumnjam da je pink broj jedan, jer kada je najgledaniji u Srbiji onda uopšte nije čudo što je i kod nas.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

babic je napisao:
drug je napisao:

Poklapaju se podaci sa ttxt sa pinka, sada sam vidio. Imaju li igdje objavljeni podaci za RS mada ne sumnjam da je pink broj jedan, jer kada je najgledaniji u Srbiji onda uopšte nije čudo što je i kod nas.

Puno o našem narodu govori taj podatak, da je pink najgledanija televizija. Meni to nikako ne ide u glavu. Kakva je to televizija, kakav je ono program?! Ono nema veze sa konceptom savremene komercijalne televizije.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 20:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

babic je napisao:

Evo imaju i na sajtu Pink BH podaci, vidim da se poklapaju sa ovima sa FTV-a. Podaci su MIB-a i kod jednih i kod drugih, sto znaci da je tacno.

http://www.pink.co.ba/

A samo da napomenem, da Pink u Srbiji NIJE najgledanija televizija. Evo sta kazu podaci AGB Nielsen Media Research-a na osnovu kontinuiranog mjerenja metodom peoplemeter:

Slika

Sto se tice podataka za Republiku Srpsku, imam nesto za proslu godinu, ali ne i za ovu, samo sam negdje zaturio :-?

points je napisao:

Puno o našem narodu govori taj podatak, da je pink najgledanija televizija. Meni to nikako ne ide u glavu. Kakva je to televizija, kakav je ono program?! Ono nema veze sa konceptom savremene komercijalne televizije.

Nemoj to shvatati toliko tragicno, tv sluzi samo za opustanje i nista vise. Ponekad sluzi i za edukaciju, ali to po nepisanom pravilu nisu najgledaniji programski sadrzaji. A koncept savremene komercijalne televizije je tek prica za sebe. Sta nam je to savremena komercijalna televizija donijela? Formu zvanu rijaliti?

Daljac je napisao:
To jednostavno nije moguće, jer ne može javni servis biti gledaniji od komercijalne televizije, a da ne govorimo o prostoj činjenici da gotovo sve televizije u BiH koriste istraživanja iste agencije (MARECO) za gledanost.

Zasto mislis da nije moguce, da javni servis bude gledaniji od komercijalne televizije? To u Republici Srpskoj sada nije slucaj, ali u Federaciji vec jeste, kao i u Srbiji, u Hrvatskoj. Sve zavisi od ponudjenog sadrzaja. Npr, u slucaju Federacije BiH, Srbije i Hrvatske, sadrzaj na javnim servisima ocito vise "lezi" gledaocima nego oni na komercijalnim tv kucama.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
points je napisao:

Nemoj to shvatati toliko tragicno, tv sluzi samo za opustanje i nista vise. Ponekad sluzi i za edukaciju, ali to po nepisanom pravilu nisu najgledaniji programski sadrzaji. A koncept savremene komercijalne televizije je tek prica za sebe. Sta nam je to savremena komercijalna televizija donijela? Formu zvanu rijaliti?

Ne reality, nego koncept prema kojem hit serija ide u 20 časova, a ne domaća "serija" ili Grand produkcija, poslije serije dobar film. U svakom slučaju, pink je fenomen, ne bih sad o tome previše :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Upravo sam pogledao emisiju Heroji i fenomeni na RTRS-u i moram priznati da sam bio ganut do suza strašnom socijalnom situacijom u kojoj se nalaze neki naši sugrađani ali još više dobročinstvom i pravim hrišćanskim duhom solidarnosti koji je otjelotvoren u volonterima, kuharima, dobavljačima, sponzorima i posrednicima koji su žrtvovali svoje resurse i svoje slobodno vrijeme da bi u okviru građanske inicijative, bez pomoći gradskih vlasti, izašli u susret našim sugrađanima kojima i jedan topao obrok sedmično mnogo znači.
Da neko slučajno ne bi pomislio da ovaj post nije na pravom mjestu, moram iskoristiti priliku da se zahvalim mladom čovjeku koji vodi i uređuje pomenutu emisiju na RTRS-u, i da primijetim, ako mi dozvolite, da bi RTRS bio mnogo više gledan da kreira program sopstvenim snagama, u okviru vlastitih mogućnosti, koji propagira, proslavlja i prikazuje sve dobro u našem gradu, koje je, moram to da naglasim, pod ne znam kakvim izgovorom, gurnuto u stranu i zasjenjeno kojekakvim španskim, turskim, meksičkim serijama i ostalim sačuvaj Bože razbibrižnim, krajnje nepotrebnim, stavkama u programskoj košuljici.
Još jednom SVAKA ČAST autoru pomenute emisije i veliko HVALA tim dobrim ljudima koji su omogućili "obrok ljubavi" onima kojima je najpotrebniji.
Ne bih više da smaram.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjevoricinus je napisao:
Upravo sam pogledao emisiju Heroji i fenomeni na RTRS-u i moram priznati da sam bio ganut do suza strašnom socijalnom situacijom u kojoj se nalaze neki naši sugrađani ali još više dobročinstvom i pravim hrišćanskim duhom solidarnosti koji je otjelotvoren u volonterima, kuharima, dobavljačima, sponzorima i posrednicima koji su žrtvovali svoje resurse i svoje slobodno vrijeme da bi u okviru građanske inicijative, bez pomoći gradskih vlasti, izašli u susret našim sugrađanima kojima i jedan topao obrok sedmično mnogo znači.
Da neko slučajno ne bi pomislio da ovaj post nije na pravom mjestu, moram iskoristiti priliku da se zahvalim mladom čovjeku koji vodi i uređuje pomenutu emisiju na RTRS-u, i da primijetim, ako mi dozvolite, da bi RTRS bio mnogo više gledan da kreira program sopstvenim snagama, u okviru vlastitih mogućnosti, koji propagira, proslavlja i prikazuje sve dobro u našem gradu, koje je, moram to da naglasim, pod ne znam kakvim izgovorom, gurnuto u stranu i zasjenjeno kojekakvim španskim, turskim, meksičkim serijama i ostalim sačuvaj Bože razbibrižnim, krajnje nepotrebnim, stavkama u programskoj košuljici.
Još jednom SVAKA ČAST autoru pomenute emisije i veliko HVALA tim dobrim ljudima koji su omogućili "obrok ljubavi" onima kojima je najpotrebniji.
Ne bih više da smaram.

Slažem se za obrok ljubavi. Znam dosta o njima, iako večerašnju emisiju nisam gledao, svaka čast.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Пресељење

- РТРС је започела компликовани процес премјештања и радио и телевизијских капацитета у нову зграду. За сада је један дио прешао и у сваком случају услови за рад су неупоредиво бољи него што су били - рекао је Радојичић.

Истакао је да је јавних сервис РС од изузетног значаја за РС и да га радује што је данас имао прилику да разговара са менаџментом и запосленима у овој ТВ кући.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/48501/cir/RAK-ometa-proces-digitalizacije.html

Ja kada gledam RTRS :D , još uvijek vidim u pojedinim emisijama da stoji adresa na Banski Dvor.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Ja kada gledam RTRS :D , još uvijek vidim u pojedinim emisijama da stoji adresa na Banski Dvor.

Jer se tamo još uvijek i nalaze.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mada se nije žalila Ustavnom sudu, i Radio televizija RS od telefonskih pretplatnika potražuje oko 50 miliona KM. „Za pet godina naplate trebalo je da prikupimo 159 miliona KM, a mi smo naplatili 99 miliona KM“, kaže predsednica Upravnog odbora RTRS Radmila Čokorilo. Ona ne krije da su se neki od pretplatnika dosetili modela da izbegnu plaćanje takse, pa su prešli” na manje telekom operatere, koji nemaju ugovore sa javnim servisima. Nezvanično, i od tih deset „malih“ alternativnih telekoma se traži da od početka iduće godine uđu u posao sa RTV servisima.

Bez obzira na to, RTRS u odnosu na FTV ima bolju naplatu – oko 70 odsto. Inače, najlošija naplata u BiH je u zapadnoj Hercegovini – do 15 odsto. Direktor za razvoj udruženja za zaštitu potrošača „Plava sfera“ Danijel Malić kaže kako imaju mnogo pritužbi građana zbog RTV takse i da ih bojkot ne čudi.

Citiraj:
Inače, prihodi od RTV takse i marketinga sva tri javna servisa uplaćuju se na jedinstven račun. Od toga BHRT pripada pola, a RTRS i RTFBiH po 25 odsto. Tako od jedne RTV takse od 6,90 KM, 3,45 KM ide na račun BHRT, a po 1,73 KM uzimaju druga dva emitera.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/216904/Televizije-pisu-tuzbe-zbog-bojkota-naplate

Ovo napisano zelenom bojom me zanima. S obzirom na jako lošu naplatu u Federaciji, da li mi iz Srpske finansiramo pored RTRS, BHT i Federalnu?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Mada se nije žalila Ustavnom sudu, i Radio televizija RS od telefonskih pretplatnika potražuje oko 50 miliona KM. „Za pet godina naplate trebalo je da prikupimo 159 miliona KM, a mi smo naplatili 99 miliona KM“, kaže predsednica Upravnog odbora RTRS Radmila Čokorilo. Ona ne krije da su se neki od pretplatnika dosetili modela da izbegnu plaćanje takse, pa su prešli” na manje telekom operatere, koji nemaju ugovore sa javnim servisima. Nezvanično, i od tih deset „malih“ alternativnih telekoma se traži da od početka iduće godine uđu u posao sa RTV servisima.

Bez obzira na to, RTRS u odnosu na FTV ima bolju naplatu – oko 70 odsto. Inače, najlošija naplata u BiH je u zapadnoj Hercegovini – do 15 odsto. Direktor za razvoj udruženja za zaštitu potrošača „Plava sfera“ Danijel Malić kaže kako imaju mnogo pritužbi građana zbog RTV takse i da ih bojkot ne čudi.

Citiraj:
Inače, prihodi od RTV takse i marketinga sva tri javna servisa uplaćuju se na jedinstven račun. Od toga BHRT pripada pola, a RTRS i RTFBiH po 25 odsto. Tako od jedne RTV takse od 6,90 KM, 3,45 KM ide na račun BHRT, a po 1,73 KM uzimaju druga dva emitera.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/216904/Televizije-pisu-tuzbe-zbog-bojkota-naplate

Ovo napisano zelenom bojom me zanima. S obzirom na jako lošu naplatu u Federaciji, da li mi iz Srpske finansiramo pored RTRS, BHT i Federalnu?

Meni se čini da RS finansira RTRS i BHT, a FTV ne. Ispravite me ako griješim.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 21:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zakon o Јavnom RTV Sistemu BiH

Citiraj:

Član 23.
(Raspodjela RTV takse)

(1) RTV taksa u Bosni i Hercegovini naplaćuje se na području entiteta i Brčko Distrikta BiH, s tim što se uplata vrši na jedinstveni račun.

(2) Ukupni netodohodak od prodaje marketinškog oglašavanja takođe se uplaćuje na jedinstveni račun.

(3) Članovi Odbora Sistema su povjerioci i izvršioci navedenog jedinstvenog računa i odgovorni su za nadzor nad postupkom naplate.

(4) RTFBiH pripada 25% netoprihoda od marketinškog oglašavanja i 25% od ukupnog iznosa RTV takse naplaćene na teritoriji Bosne i Hercegovine.

(5) RTRS pripada 25% netoprihoda od marketinškog oglašavanja i 25% od ukupnog iznosa RTV takse naplaćene na teritoriji Bosne i Hercegovine.

(6) BHRT pripada 50% netoprihoda od marketinškog oglašavanja i 50% od ukupnog iznosa RTV takse naplaćene na teritoriji Bosne i Hercegovine.

(7) Ovi omjeri raspodjele primjenjuju se bez obzira na način prikupljanja.

(8) Organizacije koje naplaćuju RTV taksu i vrše marketinško oglašavanje u ime javnih RTV servisa dužne su uplatiti naplaćeni iznos RTV takse i netoprihod od marketinškog oglašavanja na jedinstveni račun bez odgađanja.

(9) Raspodjela sredstava javnim RTV servisima s jedinstvenog računa vršiće se odmah.

http://lat.rtrs.tv/rtrs/zakon_pbs.php

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jasno ko dan!

Mi finasiramo sve tri TV.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo danas su opet javili kako mi iz Srpske finansiramo sva tri javna emitera s obzirom na slabu naplatu u Federaciji. Dovoljno mi je teško što dajem pare za RTRS, a još Federalna i BHT, mi Srbi smo lud narod.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 14:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Separatizam je neminovan. I tako će biti sa datim problemom, sve dok se to nedesi.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2010, 02:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Vjevoricinus je napisao:
Ne bih više da smaram.

Igor Pozgaj, odlican novinar, sve pohvale :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Vjevoricinus je napisao:
Ne bih više da smaram.

Elem, nebi bilo loše pokrenuti akciju sa nekakvim žiroračunom, na koji bi se prikupljala sredstva za emisiju ovakvog tipa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]