Ovako ljudi, zakomplicirali ste ga pravo ....
imate
3 vrste prijemnika koje Total nudi:
1.) SD prijemnik - osnovni prijemnik za gledanje samo SD kanala (najjednostavniji, najjeftiniji, ima ga valjda 95% korisnika)
2.) HD DVB-T prijemnik - prijemnik za gledanje SD i HD kanala na satelitu + zemaljskih DVB-T kanala u mpeg4 standardu (ako ste blizu hrvatske granice sasvim normalno gledate HR digitalne zemaljske kanale, u Zagrebu se još dobiju i slovenski zemaljski mpeg4 kanali, dakle ovisno gdje se nalazite i kakav ZEMALJSKI signal dopire do vas, provjerite prije no što uzimate)
3.) HD DVR prijemnik - prijemnik za gledanje SD i HD kanala na satelitu + ima ugrađen HDD i mogućnost SNIMANJA!!
Dakle, ovaj pod 2 ima mogućnost gledanja zemaljskih kanala (ako ste na području gdje dopire do vas HR ili bilo koji drugi digitalni zemaljski signal), dok ovaj pod 3. ima mogućnost snimanja bilo kojeg kanala kojeg gledate preko njega.
Svi ti prijemnici se dodatno plaćaju i po meni ne da su skupi nego preskupi. Mjesečna renta ovog DVB-T prijemnika jest 7KM (plus aktivacija 40KM), dakle 7KM vi plaćate mjesečno za nešto što možete gledati besplatno ako kupiti sami svoj digitalni zemaljski prijemnik. 7KM X 24 mjeseca ugovora = 168KM + 40KM aktivacija = 208 KM. Za 208KM se može itekako kupiti novi zemaljski mpeg4 receiver koji će nakon te dvije godine OSTATI VAŠ, a ovaj od Totala VI MORATE VRATIT, jer 7KM je cijena rentanja. Receiver se ne može otkupit. Ali ovaca za šišanje će uvijek biti
DVR je još skuplji.. što ponovno možemo povući paralelu da je jeftinije onda sam da kupiš kakav DVR recorder koji će biti tvoj. Jest da ovo što Total nudi jest praktičnije, imaš sve u jednom receiveru, ali Bože moj, preskupo i još k tome moraš kasnije vratit!