banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 20:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 20 Jan 2011, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
tvfun je napisao:
U HD DVT prijemnik se spaja satelitska antena+ treba spojiti krovna antena i onda se hvataju i zemaljski digitalni kanali iz Hrvatske (sve preko jednog daljinskog ) i to na teritoriji banjalučke regije u odličnom signalu i kvalitetu.
Da bi sve to gledao moraš da imaš ili combo risiver HD DVB-t i HD DVB-s ili dva risivera od kojih je jedan HD DVB-t a drugi HD DVB-s a ne HD DVT kako si ti naveo.Ako griješim neka me neko ispravi jer ja za tako nešto nisam čuo.Neka se neko javi na forum ko zna u detalje da objasni šta ti treba ili najjednostavnije zovni Total TV podršku koji su najrelevantniji u vezi toga i znaćeš sve i ako bog da to ćeš sve napisati ovdje da i mi znamo. :-)
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Ovako ljudi, zakomplicirali ste ga pravo ....

imate 3 vrste prijemnika koje Total nudi:

1.) SD prijemnik - osnovni prijemnik za gledanje samo SD kanala (najjednostavniji, najjeftiniji, ima ga valjda 95% korisnika)
2.) HD DVB-T prijemnik - prijemnik za gledanje SD i HD kanala na satelitu + zemaljskih DVB-T kanala u mpeg4 standardu (ako ste blizu hrvatske granice sasvim normalno gledate HR digitalne zemaljske kanale, u Zagrebu se još dobiju i slovenski zemaljski mpeg4 kanali, dakle ovisno gdje se nalazite i kakav ZEMALJSKI signal dopire do vas, provjerite prije no što uzimate)
3.) HD DVR prijemnik - prijemnik za gledanje SD i HD kanala na satelitu + ima ugrađen HDD i mogućnost SNIMANJA!!

Dakle, ovaj pod 2 ima mogućnost gledanja zemaljskih kanala (ako ste na području gdje dopire do vas HR ili bilo koji drugi digitalni zemaljski signal), dok ovaj pod 3. ima mogućnost snimanja bilo kojeg kanala kojeg gledate preko njega.

Svi ti prijemnici se dodatno plaćaju i po meni ne da su skupi nego preskupi. Mjesečna renta ovog DVB-T prijemnika jest 7KM (plus aktivacija 40KM), dakle 7KM vi plaćate mjesečno za nešto što možete gledati besplatno ako kupiti sami svoj digitalni zemaljski prijemnik. 7KM X 24 mjeseca ugovora = 168KM + 40KM aktivacija = 208 KM. Za 208KM se može itekako kupiti novi zemaljski mpeg4 receiver koji će nakon te dvije godine OSTATI VAŠ, a ovaj od Totala VI MORATE VRATIT, jer 7KM je cijena rentanja. Receiver se ne može otkupit. Ali ovaca za šišanje će uvijek biti ;)

DVR je još skuplji.. što ponovno možemo povući paralelu da je jeftinije onda sam da kupiš kakav DVR recorder koji će biti tvoj. Jest da ovo što Total nudi jest praktičnije, imaš sve u jednom receiveru, ali Bože moj, preskupo i još k tome moraš kasnije vratit!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hoca da preko Tvtotal resivera imam i kanale sa Astre, a za to mi treba monoblock single LNB? E sad, tu se prica ne zavrsava jer sam vidio da postoje od 3 stepena, 4,3 stepena i 6 stepeni... Koji je odgovarajuci? Ja logikom tipujem na ovaj od 3 stepena.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 22:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Tacno.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 22:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Eutelsat je na 15.8° E, Astra na 19.2° E. 19.2 - 15.8 = 3.4, što je najbliže 3°, dakle 3° :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 06:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To je taj racun koji mi je pao na pamet.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 21:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jan 2011, 20:00
ja sam nekada davno hvatao HRT1 i bila, onako, solidan slika...kako da provjerim ima li sanse za hr digitalnim signalom? i da hvatao sam rtl SAMO rano ujutro na 58 kanalu gdje sada vikom ?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 14:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Feb 2011, 22:08
imali mogucnosti da gledam ilegalno total tv ili nesto slicno sa domacim TV

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
djomla95bl je napisao:
imali mogucnosti da gledam ilegalno total tv ili nesto slicno sa domacim TV

Nema potrebe da ti mi odgovaramo, odgovorićeš sam sebi vrlo brzo, sa jednim od svojih nickova.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 18:01 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2010, 13:37
E, ja vas molim, nemoj da se svađate kao prošli put, meni samo treba prosti odgovor, ako neko zna...
Imam jedan tanjir 110 cm, jedan "najobičniji" lnb, risiver Strong 6006 i Totalov risiver. Kako najjednostavnije da ih povežem sa tanjirom, koji je već usmjeren na Eutelsat w2 16e, i tu će i ostati? A mislio sam da Totalov risiver postavim na sprat, a Strongov u prizemlje, na kojem će se gledati isključivo Bn, eventualno RTCG ili DM sat.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Kupi twin LNB ili povezi Strong na loop izlaz Totalovog risivera, samo ce ti onda Strong biti ogranicen na istu polarizaciju na kojoj radi kanal koji se u tom trenutku gleda na Totalovom risiveru. Kad je iskljucen Totalov risiver nema ogranicenja. Sa twin LNB-on nemas nikakvih ogranicenja, jer su to u stvari dva LNB-a spakovana u jedno kuciste, tako da svaki risiver ima svoj LNB.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 11:39 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

@ laka Hvala mnogo!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 20:27 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Da li neko ima slike, opreme za Total tv kuca, kako se povezuju risiveri sa fiksnim telefonom?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 15:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Avg 2011, 14:52
ljudi Total TV je jedno obično sranje kad moram tako da kazem,preplatnik sam njihov od 2002 godine i znam sta su oni al sta ces bio sam prisiljen da budem njihov korisnik........

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
I šta ti bi sad da nam to kažeš? Vidim zbog toga si se morao i registrovati na ovaj forum, a ništa konkretno nisi rekao, u čemu je problem!?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 17:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2011, 14:07
drazenm je napisao:
ljudi Total TV je jedno obično sranje kad moram tako da kazem,preplatnik sam njihov od 2002 godine i znam sta su oni al sta ces bio sam prisiljen da budem njihov korisnik........

sigurno kad su rekli da imaju kanale za odrasle :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 19:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovaj je jedan od jacih fenomena na forumu. On je od 2002. pretplatnik paketa Total tv koji je inace pokrenut 2006 8)

Ima li neko logicno objasnjenje?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Na teritoriji Srbije Total tv je osnovan krajem 2001. god. Na području BiH, Crne Gore, Slovenije 2006. god. Tako mi rekao kolega koji je radio sa satelitskim programom tv kanala.
Mogao se kod nas priključiti Total i 2001. i 2002. god. ali se trebao platiti i resiver i tanjir u Srbiji (da te glava zaboli) i za cijelu godinu pretplata.
I danas se može kod nas naći Total tv sa karticom Srbije, samo što je sada povoljnije nego tada + ne plaća se oprema

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 15:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:
Na teritoriji Srbije Total tv je osnovan krajem 2001. god. Na području BiH, Crne Gore, Slovenije 2006. god. Tako mi rekao kolega koji je radio sa satelitskim programom tv kanala.
Mogao se kod nas priključiti Total i 2001. i 2002. god. ali se trebao platiti i resiver i tanjir u Srbiji (da te glava zaboli) i za cijelu godinu pretplata.
I danas se može kod nas naći Total tv sa karticom Srbije, samo što je sada jeftinije nego tada + ne plaća se oprema

slabo ti se kolega razumije u problematiku...total tv je u Srbiji startao u maju 2006 (poneko ga je donosio i u Bosnu,i to su ti receiveri koje pominjes) a u Bih je startao u avgustu 2008.

Prije 2006 ga nije bilo ni u ljeljama,ni u Srbiji niti bilo gdje drugo,jer tek 2006 je zakupljen satelit eutelsat w2,sistem kodiranja nds i sl....Tacno pred SP u njemackoj 2006 je startao paket Total tv u Srbiji..

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ne znam on kaže da je osnovan tada, ali da nije imao sve kanale kao danas, i nije bio nešto popularan. Kao što je sada Polaris media u Srbiji. Ne znam, možda je imao samo Astru. Ne znam stvarno, kažem samo šta mi on ispričao. A i napisao sam da je "radio" sa satelitskim kanalima, ne radi više.
A znam da je od 2006. krenuo normalno, vidio sam i na njihovom sajtu onu oznaku 5 godina Total tv.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]