Jos jedna prica koja je za rubriku "vjerovali ili ne" Nekima, na zalost u ovom slucaju Svilanu, u glavama jos traje rat

Evo dopisa koji je na svom stolu Svilan zatekao prije par dana...
zalosno...bas zalosno...
NOVA TV
N/r GOSPODIN SINIŠA SVILAN
Z A G R E B
Vrlo poštovani gospodine Svilan,
Pitanje „JESTE LI SE IKAD SRAMILI PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI SVOGA OCA“ u jučerašnjoj kviz-emisiji TV Nova, NACISTIČKO je!
Onaj ko ga je formulisao, pretpostavljam, trebao je podići gledanost i adrenalin „nekima“koji su gledali televiziju.
No, koliko je moralno i civilizacijski formulisati i javno postaviti tako zastrašujuće pitanje?! O tome razmislite Vi, gospodine Svilan, jer ste obrazovan čovjek, iskusan novinar i vjerujem, odgovoran za ono što se u Vašoj TV kući dešava.
Zar je moguće da je autor pitanja zaista uvjeren kako se mi, Srbi pravoslavci, trebamo stidjeti toga što jesmo?
Ja bih mu dobronamjerno poručio da bi pošten i vjerodostojan sadržaj takvog pitanja trebao izgledati ovako : „DA LI STE SE U OVOJ DRŽAVI BILO KADA PLAŠILI ČINJENICE ŠTO VAM JE OTAC PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI?
Mislim da bi odgovor svima bio od velike koristi u izgradnji međusobnog povjerenja i istinske demokratske budućnosti ove zemlje.
S poštovanjem!