Warlock je napisao:
mIRCon je napisao:
Tolio od mene ...
E nek' si ga i ti jednom promasio... :D :wink:
Jest' da je OT [al mogu si bar to dopustiti ovdje hehehe]:
prokletnice, otkrio si me :))))))))
mah .. nisam htio to stavljati u signature, tako da svaki put kucam i trudim se da broj tackica i smajli budu uvijek isti ali eto i profesionalcima se potkrade greska :))))))))
misk0: eto, moj covjek ... zna o cemu pricam... Iako nisam bio na predavanjima, jednostavno sam jednom prilikom skontao kako se sam se nervirao zbog one reklame za Arial, kada mala brise sto koji je izmrljala nekim umacima i kecapom a mama kaze "Pa zasto brises umak s novom haljinom" a mala kaze "ali ti ces je oprati mamice" .... Ja sam dobijao nervni slom kad bih to vidio.. a onda sam skontao [neki prekidac se jednostavno ukljucio] da cu se ja te reklame sjecati jos milion godina i da nije poenta reklame ako je sasvim prosjecna ili pametna - jer ce brzo izaci iz "mozga" - dok ova glupa djeluje .. ali stvarno djeluje ..
Mene ona nervira - ali da nisam postao svjestan cinjenice da je to bukvalno programiranje mozga putem reklame i da jednog dana kad budem uzimao neki prasak za ves uzecu vjerovatno nesvjesno Arial samo zato sto je ostao u sjecanju "zbog necega"... mozak je jednostavan mehanizam u nekim stvarima i najcesce smo vodjeni podsvjescu koja se vrti u background-u a kupi mnogo vise podataka nego sto ih svjesno vidimo, obracujemo, cujemo itd... Tako da sad vjerujem kako se trude napraviti sto upecatljivije reklame a da budu sto gluplje, dobitna kombinacija....
ToliKo od mene ... :) [:>]