banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 19 Mar 2012, 17:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
pusonja je napisao:
Je li i vama pojacana pikselizacija danas?

ne, sto?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
pusonja je napisao:

Nazalost, da!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 19:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
gringo22 je napisao:
pusonja je napisao:

ne, sto?

Mislio sam da je do mtel-a, posto mi se pikselizacija desava tek 3-4 put za ove 2 godine...Ipak je bilo "do mene", odnosno do uredjaja...ugasio oba uredjaja na 10 min i sada sve OK...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Zna li neko zašto nema titlova na History i hoće li ih ikad biti.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 10:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
corttex je napisao:
Zna li neko zašto nema titlova na History i hoće li ih ikad biti.

Ubacili su prevod ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

sta ovo koce kanali????

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 21:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
dukicas je napisao:
Vikom nije zamračen njihovom voljom, već je problem do signala sa Vikomovog predajnika. A ne bi meni smetao ni jedan kanal, kad bi oni omogućili pravu ,,Favorit listu kanala'' u koju bih trpao samo kanale koje gledam i ređao ih redosledom po želji i onda kad uđem u tu listu da nemam veze sa ovim ostalim kanalima, već da su brojevi na daljinskom onako kako ja podesim. A još bi bilo idealnije kad bi sebi mogli birati izgled titla (veličinu, boju, podlogu, debljinu), al' to će da bude za jedno 100 godina limburga meseca. :(

RTL i N.Geo. su bile u formatu 16:9 i bilo je lepo i normalno, jer se tako te televizije i emituju, a to što većina nas ima 4:3 TV ekrane pa imamo crno dole i gore je naš problem, a sad su razvukli i namestili da bude 4:3 da bi bio pun ekran na klasičnim TV prijamnicima, ali to je ružno, jer je sad sve rastegnuto, a suženo, pa nam sad ljudi liče na špagete ili gliste dugačke tj. visoke po 2-2.5 metra.

Imam 16:9 TV i na NatGeo mi je slika bila sasvim normalna, a na RTL-u su bile crne trake s gornje i donje strane, pa smo imalu malu, dodatno razvucenu (jer je 16:9 tv) sliku pri sredini ekrana. Sad djeluje da je normalno na RTL-u a na NatGeo vidim otprilike po logo-u, da je malo izduzena slika...

Ja sam mislio da su oni prebacili kanale u 16:9, sad si me ti zbunio s ovim...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Pa RTL sad lepo izgleda na LCD i Plasma televizorima, a Nac.Geog. su izgleda previše razvukli. Ma sve im je to bezveze. Imate na STB u meniju podešavanja, pa podešavanja IPTV STB i tu imate da birate da li ćete da vam STB emituje sliku 4:3, 16:9 ili AUTO, ali koju god opciju odaberete biće isto.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 00:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
Pa RTL sad lepo izgleda na LCD i Plasma televizorima, a Nac.Geog. su izgleda previše razvukli. Ma sve im je to bezveze. Imate na STB u meniju podešavanja, pa podešavanja IPTV STB i tu imate da birate da li ćete da vam STB emituje sliku 4:3, 16:9 ili AUTO, ali koju god opciju odaberete biće isto.

Neki dan sam razgovarao sa ovima iz podrske i rekli su mi da oni uvijek emituju u istoj rezoluciji i formatu sliku tj kako je oni dobijaju...na moje pitanje pa imamo opciju da stavimo 4:3 i 16:9 oni su rekli nema to veze-nista se ne mjenja,ta opcije ce raditi nekad:D...za sada samo onako kako mi dobijamo

bes tako,rtl ok a natgeo razvukli previse(ja kad stavim proporcije slike na tv-u 16:9 onda super bude na njemu al zato ne valja ni na jednom drugom slika:D)....nego mislim da nije do njih,cuo sam da je i na elti takav slucaj sa natgeo-znaci do samog kanala je samo su promasili format ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 00:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Axyflion je napisao:
dukicas je napisao:
Vikom nije zamračen njihovom voljom, već je problem do signala sa Vikomovog predajnika. A ne bi meni smetao ni jedan kanal, kad bi oni omogućili pravu ,,Favorit listu kanala'' u koju bih trpao samo kanale koje gledam i ređao ih redosledom po želji i onda kad uđem u tu listu da nemam veze sa ovim ostalim kanalima, već da su brojevi na daljinskom onako kako ja podesim. A još bi bilo idealnije kad bi sebi mogli birati izgled titla (veličinu, boju, podlogu, debljinu), al' to će da bude za jedno 100 godina limburga meseca. :(

RTL i N.Geo. su bile u formatu 16:9 i bilo je lepo i normalno, jer se tako te televizije i emituju, a to što većina nas ima 4:3 TV ekrane pa imamo crno dole i gore je naš problem, a sad su razvukli i namestili da bude 4:3 da bi bio pun ekran na klasičnim TV prijamnicima, ali to je ružno, jer je sad sve rastegnuto, a suženo, pa nam sad ljudi liče na špagete ili gliste dugačke tj. visoke po 2-2.5 metra.

Imam 16:9 TV i na NatGeo mi je slika bila sasvim normalna, a na RTL-u su bile crne trake s gornje i donje strane, pa smo imalu malu, dodatno razvucenu (jer je 16:9 tv) sliku pri sredini ekrana. Sad djeluje da je normalno na RTL-u a na NatGeo vidim otprilike po logo-u, da je malo izduzena slika...

Kad cackam po opcijama tv-a najbolje mi ispadne kad je 16:9(tad odgovara) a mislim da je trenutno rijec o 16:9 zoom :D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
salegbu je napisao:
dukicas je napisao:

Neki dan sam razgovarao sa ovima iz podrske i rekli su mi da oni uvijek emituju u istoj rezoluciji i formatu sliku tj kako je oni dobijaju...na moje pitanje pa imamo opciju da stavimo 4:3 i 16:9 oni su rekli nema to veze-nista se ne mjenja,ta opcije ce raditi nekad:D...za sada samo onako kako mi dobijamo

bes tako,rtl ok a natgeo razvukli previse(ja kad stavim proporcije slike na tv-u 16:9 onda super bude na njemu al zato ne valja ni na jednom drugom slika:D)....nego mislim da nije do njih,cuo sam da je i na elti takav slucaj sa natgeo-znaci do samog kanala je samo su promasili format ;)

Чисто сумЉам да је НатГео "промашио" формат на сателиту. Код њих не раде "стручњаци" типа наших. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 14:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Mar 2012, 09:07
Ubačeni su skoro svi kanali iz BiH,valjda će uskoro ubaciti i kanale iz Srbije( TV Prva,Sport Klub,Pink).

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2006, 19:20
salegbu je napisao:
Axyflion je napisao:
dukicas je napisao:

Kad cackam po opcijama tv-a najbolje mi ispadne kad je 16:9(tad odgovara) a mislim da je trenutno rijec o 16:9 zoom :D

I na aneks digialnoj je NatGEO razvucen. Razlog nepoznat!

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 17:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
IRMBOR je napisao:
Ubačeni su skoro svi kanali iz BiH,valjda će uskoro ubaciti i kanale iz Srbije( TV Prva,Sport Klub,Pink).

Kako je Telekom Srbije većinski vlasnik Arena Sport kanala, vjerovatno nikada na M:Tel IPTV nećemo gledati Sport Klub koji im je jedina ozbiljna konkurencija.
Bilo bi dobro da ubace Prva TV.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 19:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
И СОС би добро дошао.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 21:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nema fox crime, dosao vikom..

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 22:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Jel i kod vas EPG pogresno prikazuje trenutni program? I jos nesto, kad ulazim u teletekst, pritisnem crveno dugme i onda odaberem teletext...kako izlazim? Jedini nacin je da pritisnem home...ima li neki drugi?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
darioc je napisao:
Jel i kod vas EPG pogresno prikazuje trenutni program? I jos nesto, kad ulazim u teletekst, pritisnem crveno dugme i onda odaberem teletext...kako izlazim? Jedini nacin je da pritisnem home...ima li neki drugi?

Danas nešto nije uredu sa EPG koliko vidim. A nemaš drugi način osim home ili refresh ali ti oboje dođe na isto. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
a jest ovo bez veze sto prikazuju pogresno program, EPG ne funkcionise na mnogim kanalima vec nekoliko mjeseci ... usput receno Discovery ostao bez titla

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
raspad sistema

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]