banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2008, 20:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Nov 2008, 12:21
info_elta2 je napisao:
digitalija je napisao:
Samo kratko da se javim (mozda bude opsirnije veceras). Dakle, sada primam dva streama, jedan na 418 MHz na kome su izmedju ostalih HRT1, HRT2, Travel, itd... i drugi na 442 MHz na kome su sada Nova, RTL HR, RTS1 i RTS2 (taj stream je nekad isao na 426 MHz)... To je nekih 14 TV kanala i na svima postoji slika... I primam jos 18 radio stanica...
Vidim da ima jos nekog napretka, iako nema sadrzaja na EPG (rekoste ne prije februara), sada je vrijeme nastimano...

Toliko za sada...

Imam pitanje za Vas, ako mozete proveriti dali imate podnapise na Travel CH. jer tu su DVB-c podnapisi a u analognoj su najverovatnije teletekst podnapisi. Ako niste aktivirali podnapise sony ima u meniju posebnu funkciju za podnapise.

Nemoguće da je u analogiji ttx titl. Travel ih ne emituje jos od prije par mjeseci.
I kad bi ih konacno aktivirali (posto ne rade 7 dana ),vidjeli bi da su to DVB titlovi !

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:
Imam pitanje za Vas, ako mozete proveriti dali imate podnapise na Travel CH. jer tu su DVB-c podnapisi a u analognoj su najverovatnije teletekst podnapisi. Ako niste aktivirali podnapise sony ima u meniju posebnu funkciju za podnapise.

Maloprije sam gledao, nije bilo titlova iako su ukljuceni.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2008, 00:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
ja imam satelitski risiver technikus nova ds, da li mogu preko toga prikljuciti digitalni tv?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 07:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2004, 14:26
Ako mislis na digitalnu kablovsku, onda ne mozes jer je to resiver koji ima tuner za satelitsku televiziju, a ako mislis na TV kao uredjaj ona mozes preko scart kabla.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 09:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MatrixNeo je napisao:
Ako mislis na digitalnu kablovsku, onda ne mozes jer je to resiver koji ima tuner za satelitsku televiziju, a ako mislis na TV kao uredjaj ona mozes preko scart kabla.

Hvala na odgovoru...samo mi nije jasno kako na http://www.elta-kabel.com/index.php?opt ... &Itemid=86 prikazuju bas takav risiver kao moj. Bas to ne razumijem!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 07:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2004, 14:26
Moguce je da ista firma pravi i satelitski i kablovski resiver, u principu sve je isto unutra osim tunera.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala na odgovoru...sinoc sam bio u Eurospletu i vidio sam kako izgleda digitalna televizija...ma haosssss ma bolja je analogna televizija nego digitalna televizija, naravno i kazu ljudi iz Eurospleta!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 18:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Evo ja sam damas kupio Sony LCD S 4000,i na digitali mi je nasao 14 programa i 18 radio stanica,sto znaci da problem o kome je pisano na ovoj temi jos nije rijesen,ima li naznaka da je rijesavanje pri kraju,da li je neko na tv uspio pronaci sve programe...i usput mogu reci da je primjetna razlika izmedju digitalne i analogne,samo jos kad puste sve kanale bice extra...nadam se da ce to biti uskoro...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 21:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kasparrow je napisao:
Evo ja sam damas kupio Sony LCD S 4000,i na digitali mi je nasao 14 programa i 18 radio stanica,sto znaci da problem o kome je pisano na ovoj temi jos nije rijesen,ima li naznaka da je rijesavanje pri kraju,da li je neko na tv uspio pronaci sve programe...i usput mogu reci da je primjetna razlika izmedju digitalne i analogne,samo jos kad puste sve kanale bice extra...nadam se da ce to biti uskoro...

kako mozes reci da je digitalna televizija bolja od analogne televizije?????

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 22:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa mogu reci fino,zato sto je bolja slika nekih 30%,a zasto ti kazes da nije?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 22:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kasparrow je napisao:
Pa mogu reci fino,zato sto je bolja slika nekih 30%,a zasto ti kazes da nije?

ako tebi bolja slika nekih 30%, onda gledas kockastu televiziju....ma nema nikako cistoca na tv!!!!sve kockasto i kockasto!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Potpuno se slazem sa Francuzom...digitala ce mozda za nekih 50 godina da bude ono sto je sad analoga...ko nije imao iskustva na oba polja ne moze ni posteno da prica o ovoj temi...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 03:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pazi ja nisam rekao da je razlika neka bruka,ali se razlika primjeti...a ako je ti ne primjetis otidji kod ocnog i sredi te svoje kockice???

Imam iskustvo na oba polja i pricam posteno... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 10:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kasparrow je napisao:
Pazi ja nisam rekao da je razlika neka bruka,ali se razlika primjeti...a ako je ti ne primjetis otidji kod ocnog i sredi te svoje kockice???

Hej kasparove vrati se u moskvu i poljubi dupe od Putina....a neka citava tvoja familija idu na pregled SVETI VID u Beogradu a ne u Rusiju!!!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Francuz je napisao:
Kasparrow je napisao:

Hej kasparove vrati se u moskvu i poljubi dupe od Putina....a neka citava tvoja familija idu na pregled SVETI VID u Beogradu a ne u Rusiju!!!!!

Hoces samnom,imam jednu kartu viska...

Ako neces onda lagano na voz do ajfelovog tornja i popni se gore i ma'ni mojim...

Btw ja sam rekao svoje misljenje,a ako se ti neslazes sa tim to je tvoj promlem,ali nemas nikakav osnov da kazes da nisam u pravu...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
Pljunes milju i po za TV i imas 16 kanala :mad: A reklama o digitaliji pici i pici na info kanalu. Trebali bi je iz pristojnosti ukloniti dok ne nauce kako pustiti signal. Jooooooj Elta!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
drapa ziva istina...odem neki dan do elte i reko da vidim na sta im lici ta digitala,a tamo niko blage veze o tome,a jos si uzeli neki reciver vele kosta 600-700km,a slika im ravna 0 (nuli) , a na to sve ce da udare jos neku spiku tipa da zbune kupca...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 17:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2008, 17:19
Evo i ja sam navratio u Prijedoru u onu garažu koju zovu kancelarija Elte da se malo raspitam o digi catv, novoj programskoj šemi, dodavanju novih programa u analognu tv, nabavci risivera za digi catv i tako to.

Nisam mogao da vjerujem kakve sam odgovore dobio. Ne znam za sve ali ovi ljudi koji su trenutno bili tamo doslovno nemaju pojma ni o čemu. Stvarno sam imao utisak da sam ušao u mesnicu ili piljaru.

Onda sam otišao u prijedorski Eurosplet da se tamo raspitam o nabavci digi catv risivera - isto pojma nemaju o čemu pričam.

Korisnik sam Eltine CATV tri i po godine i do sada nije prošao ni jedan jedini dan a da je sa svim programima sve u redu, a što me dodatno živcira bar vezano za Prijedor je to što kad nestane struje u centrali Elte nema televizije u cijelom gradu sve dok struja ponovo ne dodje. Ovo stanje je totalno neozbiljno bez nekih uredjaja za besprekidno napajanje tipa UPS, agregat i sl.

Nadalje, kad je Elta uvela Internet u Prijedoru ja sam tek dva mjeseca kasnije čuo o tome i to slučajno od strane prijatelja. Od strane Elte ama baš ništa čak ni bilo kakav info sa računom u sandučiću.

Sve u svemu kada bih morao ocijeniti Eltu od 1 do 5 kod mene bi dobila nategnutu 2-

Bilo kako bilo nije neprofesionalizam samo Eltin problem, jer u ovoj državi ama baš ništa ne radi kako bi trebalo.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
Pazi sad ovu racunicu, posto su u elti digli pretplatu na 12 km (valjda zbog ogromnog zadovoljstva korisnika u 2008) :roll:
ispada da samo ZA godisnju cifru koju im placas mozes kupiti dig.reciver combo tipa (sat.kanali i jos digitalni HR)
I gledas apsolutno sve sto imas na elti i mnogo vise. Naravno sve to za dz. i ne nerviras se (sto je najvaznije) kad padne snijeg jesul ovi iz Elte ocistili tanjire, ukljucili prevode itd itd.
Sve sto trebas znati iz tehnickog obrazovanja je na nivou koristenja ovog foruma. Ako pri tome imas mogucnost nabaciti antenu koja hvata lokalne entertainment tv stanice (Vikomice, skupstina grada, Zmaj i Nedjo) tvojoj sreci nema kraja...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

daleko od toga da je elta dobar kablovski operater,ali je nazalost jedini pa sam primoran da ih koristim.Malo bolja jeste digitalna od analogne ali daleko od mogucnosti koje bi mogle i trebale da budu.A sto se tice jos novih kanala ja se nenadam da ce to biti jos za 2-3god

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]