Nedavno me zovu iz blica, valjda tehnička podrška, kao trebaju da mi donesu neki "resiver"... obzirom da tad nikoga nije bilo u stanu a ja sam naredni dan bio slobodan, a i ne želim nikakav resiver i dodatni daljinac, rekoh navratiću ja sutra do vas, i onako trebam produžiti ugovor. Dođem, ljubazna teta mi odmah tutnu novi ruter i cam sa karticom, niko i ne spominje resiver, to me valjda sleduje bez obzira hoću li ili ne produžavati ugovor. A onda zatražih i produženje ugovora jer imam onda popust valjda narednih 6 mjeseci.
I sve super, dođem kući, ubacim cam, pustim TV (LG ln575) da ponovo traži programe, i nađe 154 digitalna, 13 radio stanica i 54 analogna programa.
E sad ide zaplet, pošto mi redosljed programa ne odgovara, onda listu posložim po svom, ali ta rabota na ovom TV-u da se uradi zahtjeva puno vremena i strpljenja, toliko je debilna da ne postoji mogućnost umetanja jednog programa između druga dva, samo se može vršiti zamjena mjesta između dva programa, još sa ovim brojem programa....zato sam ranije skinuo neki programčić "ChanSort", pa listu programa svučen na USB, i onda je ovim programom presložim za desetak minuta, te je ponovo učitam... i to je to, sve bude OK. Ali nakon par dana lista "poludi", počnu se programi sami premještati, pola ih izgubi identifikaciju, a o epg nema pojma... i onda moram ponovo učitati listu da bi se sve vratilo u normalu... ovo se nije dešavalo ranije dok nisam imao cam modul i kad sam imao 100-injak digitalnih programa, a isto sam sve radio, nekoliko puta,... još ću pokušati skinuti noviju verziju ovog softwera za sortiranje ili naći neki drugi ako se bude opet dešavalo, zadnja opcija mi je ručno sortiranje sa daljinski...eto, vjerovatno niko nema ovakav problem, ali ja sam se izajadao

edit: da, moram pohvaliti blic, samo da ih ne ureknem, ljubazni su i uslužni, po tom pitanju dobro su odmakli od mtel-a, a i generalno do sada sam bio zadovoljan sa uslugom... odnosi se na ove u Gradišci, vjerujem da je slično i u BL...