banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Sta radite non stop vise na tom headend-u, ljudi moji..
Pa mi smo u Prijedoru imali kablovsku i prije rata (uvedena 1990 godine) pa nismo imali nikakvih problema sa slikom.
Prodje nam 5 godina sa vama, a jos uvijek niste uspostavili kvalitetan i pouzdan sistem (isporuka normalne slike i tona na svim kanalima iz ponude + stabilnost 24/7).

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
mic je napisao:

Играју/вјежбају се? Уосталом, овде нису у стању да подесе ниво модулације на аналогним каналима у нормалу, а цијеним да ни неће док аналогни ТВ пријемници потпуно не изађу из употребе... Зашто? Уби ме ако знам. Ваљда зато што запошљавају све голе "стручњаке".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 23:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
mic je napisao:
Pa mi smo u Prijedoru imali kablovsku i prije rata (uvedena 1990 godine) pa nismo imali nikakvih problema sa slikom.
Prodje nam 5 godina sa vama, a jos uvijek niste uspostavili kvalitetan i pouzdan sistem (isporuka normalne slike i tona na svim kanalima iz ponude + stabilnost 24/7).

Nije radjeno nista nego je nastao problem sa jednim dijelom opreme, koja je odmah zamjenjena i rijesena stvar.

Sto se tice prijasnje kablovske... Koliko je kanala bilo u ponudi 1990? Koliko je kilometara bila dugacka mreza? Koliko je bilo pretplatnika? Da li je bilo dodatnih servisa u ponudi osim analogne televizije? :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 07:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Sep 2011, 11:18
corttex je napisao:
karl hungus je napisao:
Mene zanima, pošto sam iz Prijedora, da li se dodatno plaća CAM modul ili se dobija besplatno.

Ja sam karticu dobio besplatno na revers, pošto mi conax modul ne treba jer je u risiveru već ugrađen, a kako sam tada čuo za conax modul traže 70 KM.

Hvala na odgovoru. Nije mi jasno zašto se u Prijedoru mora uzetii modul, dok u Banja Luci imaju pristup svim digitalnim kanalima bez modula. Da li to znači da postoje dvije Elte?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
Postoji XY Elti i nijedna nije ista. Od ponude kanala, kvaliteta slike, itd. Tako mi u Doboju u stvari imamo tuzlansku TXTV (jedino sto je malo skuplja nego u Tuzli), a ne Eltu. U Doboju je takodje do prije par mjeseci digitala vecinom bila kodirana. Razlog (nagadjam, ali jedino to ima rezon) je nacin prenosenja digitalnog signala od centrale, u vasem slucaju Banjaluke, do regionalnog tj. Prijedora (u Doboju je TZ - DO). Naime, prenos signala do regionalne centrale ide putem MMDS - bezicno, sto objasnjava i razlicitu jacinu signala zavisno od vremenskih uslova. Nema Elta infrastrukturu da drugacije prenese signal. U slucaju da taj prenos ide neenkriptovano svako ko ima cistu liniju vidljivosti bi mogao da okrene antenu prema odasiljacu i hvata digitalu, a da provajder to i nezna, citaj besplatno. Regionalni provajder samo prosljedjuje enkriptovan signal primljen putem MMDS-a kroz postojecu kablovsku infrastrukturu (sto neko pomenu predratnu). Ako grijesim neka me amadeus ispravi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 10:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2008, 16:27
Bilo bi dobro da kazu kad ce se prestati igrati... Pa da znamo kad mozemo gledati TV, koji lopovi to nije za vjerovati....

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 10:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
amadeus je napisao:
mic je napisao:

Nije radjeno nista nego je nastao problem sa jednim dijelom opreme, koja je odmah zamjenjena i rijesena stvar.

Sto se tice prijasnje kablovske... Koliko je kanala bilo u ponudi 1990? Koliko je kilometara bila dugacka mreza? Koliko je bilo pretplatnika? Da li je bilo dodatnih servisa u ponudi osim analogne televizije? :)

Ja cu ti reci da je pre rata pa cak i u ratu bilo izmedju 64-73 kanala,siri centar je bio pokriven,a o broju pretplatnika nemam pojma ali ih je bilo dosta i nikad nije bilo problema osim redukcija struje za razliku od ....

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

palpantine je napisao:
Ja cu ti reci da je pre rata pa cak i u ratu bilo izmedju 64-73 kanala,siri centar je bio pokriven,a o broju pretplatnika nemam pojma ali ih je bilo dosta i nikad nije bilo problema osim redukcija struje za razliku od ....

Ал тад се нису уграђивали коаксијални каблови купљени на пијаци, увезени из Турске, класа квалитете за вјешање веша... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Moja zgrada na Hisetima imala optičke vodove i satelitsku antenu 1989 godine gledao crtiće na Sky One, RTL, Pro 7, Rai....imali MTV, Eurosport, i ne sjaćam se šta već al tad je pravljeno kako Bog veli i sa 1 klasom materijala.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 15:36 
Veteran
Veteran

73 kanala? Huh, moram priznati da je PD bio onda jedan prilicno sretan i medijski razvijen grad, posto prijeratna kablovska u BL pored domaca tri - cetiri kanala je bilo jos 4 satelitska kanala. U to vrijeme astra je emitovala nekih 20-tak kanala samo, a HotBird jos manje ( samo desetak po podacima iz 1991 godine)... Pretpostavljam onda da ste imali ooogromnu analognu stanicu sa minimalno tri parabole od 2 i vise metara da bi mogli toliki broj kanala pustiti u sistem. Gdje je to bilo smjesteno? Na kojoj zgradi?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
Pretpostavljam onda da ste imali ooogromnu analognu stanicu sa minimalno tri parabole od 2 i vise metara da bi mogli toliki broj kanal pustiti u sistem. Gdje je to bio smjesteno? Na kojoj zgradi?

Требао си да видиш параболу која је била у Добоју на једној згради за тадашње почетке нечега што се звало кабловска (замео их рат). Није да би вам сад таква иста шкодила на пријемној страни у Добоју. УБР, ако ми не вјерујеш за кабл, послаћу ја слике, није проблем никакав. :D :D :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 15:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Gdje je to bilo smjesteno? Na kojoj zgradi?

Ul Đure Đakovića tzv Šampite kod Kosmosa.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 15:57 
Veteran
Veteran

nepokoreni je napisao:

Znam za nju toga se sjecam vrlo dobro, ali ono za PD nisam znao. Samo mi onih 73 nesto previse, posto ja na svom pokretnom sistemu iz 1991 nisam imao toliko sa svih onih satelita sto se tada moglo uloviti.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 16:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
nepokoreni je napisao:

Znam za nju toga se sjecam vrlo dobro, ali ono za PD nisam znao. Samo mi onih 73 nesto previse, posto ja na svom pokretnom sistemu iz 1991 nisam imao toliko sa svih onih satelita sto se tada moglo uloviti.

OK znači razumijemo se :wink: za broj kanala stvarno ne znam ne sjećam se tačno svega davno bilo :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
amadeus je napisao:
nepokoreni je napisao:

Gdje si živjeo tada, kada na pokretnom sistemu ( satelitskom ) nisi imao 73 kanala ?
Dugo pitanje, ko ti je štimao tu antenu ?

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
havit je napisao:
Postoji XY Elti i nijedna nije ista. Od ponude kanala, kvaliteta slike, itd. Tako mi u Doboju u stvari imamo tuzlansku TXTV (jedino sto je malo skuplja nego u Tuzli), a ne Eltu.

Da tako je, Doboj se sa signalom napaja iz tuzle. Posljedica te činjenice jeste da je ogromnu količinu novca dotični gospodin kojeg neznam smijem li imenovati , iz tog grada strpao eliti iz EK u džep od predplatnika iz tuzle. A onda su se ovi dosjetili, zašto bacati novac na 2 dig centrale, kada mi to poprečnom vezom možemo vezati !? Pa tako i dalje stoji činjnica da ATV nema u Dobojskom dig sistemu - ispravite me ako griješim što se atv-a tiče, možda se stanje promijenulo. Jer što će tuzlacima regionalna tv iz RS ?

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Posljedica te činjenice jeste da je ogromnu količinu novca dotični gospodin kojeg neznam smijem li imenovati , iz tog grada strpao eliti iz EK u džep od predplatnika iz tuzle.

Обрен Омер Петровић? Владо Жути? :) Онај подпредсједник РС, како му би име, Суљкановић? :) Мислим, изразито ме болЕ уво за именовање дотичне господе, ако те је стра' пошаљи ми на ПП па ћу их ја именовати. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 23:32 
Veteran
Veteran

Gdje si živjeo tada, kada na pokretnom sistemu ( satelitskom ) nisi imao 73 kanala ?
Dugo pitanje, ko ti je štimao tu antenu ?

Nije bitno gdje sam zivio nego mi malo previse 73 kanala pogotovo za stacionarni sistem i tadasnju analognu centralu. Zar ne mislis tako?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
nepokoreni je napisao:
Moja zgrada na Hisetima imala optičke vodove i satelitsku antenu 1989 godine gledao crtiće na Sky One, RTL, Pro 7, Rai....imali MTV, Eurosport, i ne sjaćam se šta već al tad je pravljeno kako Bog veli i sa 1 klasom materijala.

sjecam se toga...i onda crtani filmovi vikendom ujutro.. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
dvbc Prijedor... nema titlova na stranim kanalima koji inače imaju subtitl.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]