banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 05:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2012, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
DVBC Prijedor
Pojavili su se svi kanali i kvalitet slike je relativno dobar kada je sve u redu, ali svako malo - mjereno u sekundama pojavljuju se smetnje, trzanje, kockice te poruka no or bad signal, što gledanje čini stvarno nemogućim.
Hoće li ovo stalno biti ovako ili...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 19:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
corttex je napisao:
DVBC Prijedor
Pojavili su se svi kanali i kvalitet slike je relativno dobar kada je sve u redu, ali svako malo - mjereno u sekundama pojavljuju se smetnje, trzanje, kockice te poruka no or bad signal, što gledanje čini stvarno nemogućim.

Чим се Космос уразуми и пође да заџебава неког другог до "стручне" Елте... :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 20:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
corttex je napisao:
DVBC Prijedor

Kvalitet slike je uvijek isti. Kada je isti izvor, slike u digitali moze da bude ili ne, a nema da dodje slabijeg kvaliteta pa poslije malo boljeg i sl. Nije to analogija.

Kada su u pitanju ti prekidi, najbolje je pozvati servis da se pogleda nivo signala i vidi sta je uzrok problema.

Poslednji put menjao amadeus dana 23 Jan 2012, 20:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 20:26 
Veteran
Veteran

ssaassaa je napisao:
Ima li sta novo za mmds u BL ili cemo mi cekati neku drugu godinu

Kada budu promjene vezane za MMDS bice to javno objavljeno.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Amadeus kad si vec tu daj odgovori ima li sta novo po pitanju mmds u bl,hoce li biti nekih novih kanala ili paketa???

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
Kvalitet slike je uvijek isti. Kada je isti izvor, slike u digitali moze da bude ili ne, a nema da dodje slabijeg kvaliteta pa poslije malo boljeg i sl. Nije to analogija.

Sve je meni to jasno vezano za digitalni prijem i kad sam napisao relativno dobra nisam mislio nekad lošijeg, nekad boljeg kvaliteta, već vidio sam i lošije i bolje, ali kod vas izgleda postoji i treća mogućnost - slike u digitali ima ali se ne može pratiti program.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
corttex je napisao:
DVBC Prijedor

Kada su u pitanju ti prekidi, najbolje je pozvati servis da se pogleda nivo signala i vidi sta je uzrok problema.

Човјек ти фино горе пише "No or bad signal" а то је порука која се појављује (исправи ме ако гријешим) кад нестаје пријемног сигнала на сателитском пријемнику... АКо је то - то, онда је до вас. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 21:33 
Veteran
Veteran

sinip je napisao:
Човјек ти фино горе пише "No or bad signal" а то је порука која се појављује (исправи ме ако гријешим) кад нестаје пријемног сигнала на сателитском пријемнику... АКо је то - то, онда је до вас. :)

Poruka " No or bad signal" se javlja na SVIM prijemnicima kada je ulazni nivo signala ispod praga koji je potrebno da prijemnik sastavi sliku na osnovu digitalnog signala. Signal moze i da "pumpa" pa da se javlja poruka, nemora potpuno da nestane. E sad posto covjek govori o DVB-C signalu " ispravi me ako grijesim", a ne o satelitskom prijemu onda je jedino logicno da pozove servis da se te smetnje otklone. Zato sam u i savjetovao jer nisam strucnjak pa da gledam " na daljinu" kao neki. "Ispravi me ako grijesim".

Inace evo mala pomoc za doslovan prevod poruke "No or bad signal"

http://translate.google.com/#auto|sr|no ... d%20signal

Poslednji put menjao amadeus dana 23 Jan 2012, 21:45, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 21:38 
Veteran
Veteran

corttex je napisao:
Sve je meni to jasno vezano za digitalni prijem i kad sam napisao relativno dobra nisam mislio nekad lošijeg, nekad boljeg kvaliteta, već vidio sam i lošije i bolje, ali kod vas izgleda postoji i treća mogućnost - slike u digitali ima ali se ne može pratiti program.

Ponovicu opet da se 90% kanali skidaju sa satelita i ne vrsi se nikakva dodatna kompresija ili obrada signala. Nazalost i domace ali i strane televizije lokalizovane za nase podrucje ne ulazu posebno u bandwidth i kvalitetu samog digitalnog signala. Ocigledno nas smatraju " zaostalim" i da je i ovo sto nam daju dosta. Dijelim identicno misljenje da smo zasluzili daleko bolju kvalitetu slike nego sto nam se nudi u obliku kanala Nat.Geo, Fox Life, Fox Crime i sl. O domacim kanalima necu ni da pricam, to je tema za sebe kao i njihova digitalizacija. :(

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 22:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2011, 00:20
dobio sam danas eltinu digitalnu, doduse, kad se zavrsilo trazenje, i nasao samo analogne kanale,
malo mi se smucilo, ali prebacih na podesavanjima na finsku, pokusao sam sa jos par zemalja, ni na jednoj
ne otvara opciju pretrage dvb-c, (LG je u pitanju) i kad je zavrsio, mogu reci da sam zadovoljan.
jedino sto b92 nije kao na iptvu, ali ostalo je isto, hrt, rtl i nova su identicni kao sa dvb-t
hd kanali su odlicni, gledao sam bas rukomet njemacka-danska na zdfhd, i trebali bi ih jos uvesti, jer je to prednost elte u odnosu na mtel, jer tesko da ce mtel skoro biti u mogucnosti. npr. rts hd
ima kanala koji se mogu izbaciti, a mogli bi se uvesti i jos neki strani muzicki, npr. ovi sa iptv-a (mtv2, mtv dance, rock, hits i slicno)

kazem, za sad sam vrlo zadovoljan, sutra ce kisa i snijeg, pa cemo testirati i ove probleme sa foruma :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
sinip je napisao:

Poruka " No or bad signal" se javlja na SVIM prijemnicima kada je ulazni nivo signala ispod praga koji je potrebno da prijemnik sastavi sliku na osnovu digitalnog signala. Signal moze i da "pumpa" pa da se javlja poruka, nemora potpuno da nestane. E sad posto covjek govori o DVB-C signalu " ispravi me ako grijesim", a ne o satelitskom prijemu onda je jedino logicno da pozove servis da se te smetnje otklone. Zato sam u i savjetovao jer nisam strucnjak pa da gledam " na daljinu" kao neki. "Ispravi me ako grijesim".

Inace evo mala pomoc za doslovan prevod poruke "No or bad signal"

http://translate.google.com/#auto|sr|no ... d%20signal

Пошто ви све или скоро све канале скидате са сателита, иста порука може да се јави ако вам се опет "омакне" распад САТ пријемног система. А то вам се, већина форумаша зна, редовно дешава, јелте... :) And if you think that I need Google Translate to understand "No or Bad Signal" message, boy oh boy, you're wrong... Very very wrong. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
kameleon je napisao:
Stigle Arene u HD-u :D

Sve pohvale i svaka cast elti. Nadam se da ce neki HD kanal stici i u ostale gradove.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 19:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:

Nisam zvao servis i ne znam šta ste radili, ali situacija je danas puno bolja što se tiče dvbc Prijedor.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 19:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
havit je napisao:
kameleon je napisao:
Stigle Arene u HD-u :D

Sve pohvale i svaka cast elti. Nadam se da ce neki HD kanal stici i u ostale gradove.

frekvencija?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 19:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
674MHZ, QAM 128, SR 6900,

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 20:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
kameleon je napisao:
674MHZ, QAM 128, SR 6900,

nasao...a milina slike...1080p...ljepota za oci

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
našao i ja. E sad je pitanje kolko će ovo trajati ići gratis? :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 20:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
1080i... najvjerovatnije do 1.3., do tad su ostali operateri najavili promotivni period.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

corttex je napisao:
Nisam zvao servis i ne znam šta ste radili, ali situacija je danas puno bolja što se tiče dvbc Prijedor.

Izgleda da sam urekao jer trenutno na dvbc Prijedor ne radi ni jedan jedini kanal.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 22:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Jel treba HD DVB-C prijemnik za prijem HD kanala?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]