LDA212 je napisao:
Vrlo je prosto.
SK je otkupio turnir, ali je ustupio prava Srbije i jos nekih utakmica (ocito po izboru jer su najbolje) RTSu.
Ono sto RTS uzme, to SK pusta samo u snimku.
Sad, ako se vec moze na BiH signalu pustiti Srbija-Angola ako vec ne ide u Srbiji na SK, sto se na BiH signalu ne moze pustiti i Kanada-Australija ili Francuska-Nemacka posle?
Niko ovde nije glup.
Opet ću pokušati objasniti iako me prozivate da se blamiram ili šta već.
Postoji samo jedan sportklub bih i to je sportklub 1 , na dvojci i trojci i svom ostalim sportklubovima ide identičan program kao u Srbiji ..
Prenosili su utakmicu turske na sportklubu 1 bih iz valjda svima poznatih razloga ili treba i to da objašnjavam.
Sve više sporta im se otvara za tržište BiH i jedan kanal je malo . Trebamo imati bar dva a možda i tri kao što ima Slovenija npr..
Zato sam i napisao da su ozbiljna Tv kuća pustili bi još koji sportklub dok imaju ovoliko prenosa. Dok ne bude tako mi ćemo ispastati zbog njihovih "problema " u Srbiji .
Oni trebaju uložiti novce u povećanje kapaciteta režije i više izlaznih playout-a , plus dodatni optički kapaciteti prema Sarajevu , Banjaluci ,Mostaru da bi mogli operaterima dopremiti nove kanale samo za bih tržište .
A onda ostaje problem totala jel bi i tu trebala minimum još dva sportkluba samo za BIH.
dok ovako ne naprave sve više će biti situacija kao što se dešavaju već neko vrijeme .
Tek će karanbol nastati kad budu prenosi evropskog prvenstva u fudbalu