BSE je napisao:
to sto je Bel iz BL ne znaci da mora da bude u ponudi
Mislim da moraju imati Bel u ponudi. Čini mi se da je to jedno od pravila za dobijanje dozvole za kablovsku televiziju. RAK traži da se "ubace" i kanali koji imaju dozvolu od RAk-a na tom području.
BSE je napisao:
a "publika" od 20-ak korisnika za kanale tipa rtl.de, TV5, RTR Planeta je stvarno kriticna masa koja mora da se ispostuje

Macr0 je u pravu. Ali, ne zbog stranaca, već zbog činjenice da ima ljudi koji govore te jezike.
Npr. na filološkom fakultetu u BL imaju odsjeci za ".uk", ".de", ".it" i ".fr"
A i kursevi italijanskog i francuskog su popularni u Banjaluci. Francuski je jedan od predmeta u gimnaziji i u UTT, a njemački je zastupljen u skoro svim srednjim školama.
Pa sad BSE saberi koliko ima ljudi koji to studiraju ili koji poznaju bar malo te jezike (sigurno ih je više od 20

) i vidi da li nam treba jedan francuski i njemački kanal...
S druge strane, ruski je iščezao a imamo 3 ".ru" kanala (doduše, 2 su na ruskom)! Dakle, mogu slobodno skinuti jedan...
Eh sad, ima i bolje rješenje. Da uvedu "arte". To je njemačko-francuski kanal i emituje se na ta dva jezika. A na njemu se uglavnom prikazuju dokumentarci!
Samim tim, oslobodiće se "prostor" u Eltinom sistemu za još koju TV.