Okacicu i ovde komentar sa m:tel teme posto vidim da se ovde razvila diskusija oko toga, nisam video pre pisanja na m:tel temi.
Problem je sto SK boli kurac, a onda i sto su ovi iz m:tela nesposobni. Da SK ne boli kurac, onda na SK 1 SRB ne bi isla niti jedna utakmica dok igra Srbija, a na SK HD ne bi stavljali niti jedan mec, ali oni iz SK vrv. i ne znaju da ovi nasi moroni pojma nemaju da SK HD nije HD kanal. Verovatno bi se prekrstili i levom i desnom kad bi procitali da im ovi idioti placaju full paket, a ne koriste sve kanale.
Svakako da npr. Srbija-Angola svi ce pre gledati nego Poljska-Venecuela, ali evo npr. ja (ili neko drugi) sad hipoteticki hocu da gledam bas Poljska-Venecuela i ne mogu jer ovi ne pustaju oba signala... A legalno mogu da ih pustaju, isto kao sto Arenu pustaju oba signala.
Ali avaj, zivimo u drzavi gde se ovakve banalne stvari desavaju, a kamoli nesto ozbiljnije.
Glupani glupi. I jedni i drugi... Vec vidim kako ce na SK HD biti serija dobrih utakmica tokom turnira poput ove Rusija-Nigerija koju bih svakako gledao pre bilo koje druge u prvom terminu u subotu.
LDA212 je napisao:
Sad gledam raspored za SP u kosarci i naravno da cemo mi u BiH biti liseni nekih utakmica jer su ovi iz m:tela indijanci.
Evo npr. programska sema prve cetiri utakmice koje se igraju u istom ili slicnom terminu (u razmaku od pola sata ili sat, ali sve se preklapaju):
SK 1 Srbija Poljska - Venecuela
SK 1 BiH Srbija - Angola
SK 2 Iran - Portoriko
SK HD Rusija - Nigerija
Ja sam pisao jos pretprosle godine ovde kada je bio Eurobasket da SK HD nije HD kanal sa visokom rezolucijom, nego je samo tako zadrzao ime jer je sluzio kao test HD kanal pre 10 godina. Posle je zadrzao ime SK HD iako nema nikakve veze sa HD rezolucijom, nego se prikazuje u SD kao i ostalih 10 SK kanala. I u Srbiji u osnovnim paketima se dobijaju SK 1, SK 2, SK 3 i SK HD. Znaci samo kozmeticki je zadrzao ime HD.
E sad, prvo su levati ovi iz SportKluba sto to nisu promenili i dali mu ime npr. SK 11 kad vec nema dodirnih tacaka sa HD rezolucijom, a onda su indijanci ovi iz m:tela jer provereno znam da oni o tome veze nemaju i da ga zato nemaju u ponudi, iako bi ga LEGALNO mogli ubaciti jer imaju pun paket. Isto kao sto bi mogli ubaciti i SK Golf kanal.
Pa cemo mi u BiH na m:telu biti u nemilosti SportKluba, tj. nadati se da neke dobre meceve nece stavljati na SK HD. Evo vec derbi prvog kola Rusija-Nigerija necemo moci gledati, a ovima iz m:tela bi trebalo 15 minuta da okrene 3 broja telefona i ubace kanal u paket. Ali tako je to kad su na pozicijama ljudi koji veze nemaju.
Isto tako necemo imati ni SK 1 Srbija dok traje SP, nego ce se pustati SK 1 BiH signal. A ove iz SportKluba ocito boli kurac, pa ce na srbijanskom signalu biti utakmica Poljska-Venecuela, a na bosanskom Srbija-Angola jer u Srbiji nece ici mecevi Srbije na SK jer RTS ima prava.
I tako, iako je SportKlub otkupio sve utakmice na turniru, m:tel koji ima ekskluzivna prava na sve SK kanale, a mi cemo od 4 utakmice moci gledati samo 2.
A sve se moze resiti tako sto bi paralelno ubacili i srbijanski i bosanski SK1 dok traje turnir, isto kao sto imamo bosansku i srbijansku Arenu 1. Ko prati sport, zna o cemu se radi... Pa tako npr. vikendom dosta cesto utakmice Partizana i Zvezde idu samo na Areni 1 SRB kada se preklapaju sa utakmicama BiH lige koje idu na Areni 1 BH, ali imamo oba kanala i mozemo gledati oboje.
Ali m:tel to nece znati uraditi sa SportKlubom, pa umesto dva kanala, imacemo jedan. Nesposobni su, jer da su sposobni resili bi to, isto kao ovo za SK HD.
Uglavnom sve meceve koji se budu pustali na SK 1 Srbija paralelno kada igra Srbija svoj mec i oni koji budu isli na SK HD nece biti omoguceni za gledanje.
Ja sam im slao kad je bio Eurobasket za isti ovaj problem i dobio sam odgovor da oni ne znaju za to nista. Ne znaju kad su nesposobni.