boban1982 je napisao:
U petak su,kada je u BiH bio proglašen dan žalosti,MSat je blokirao kanal Nova BH.
Potpuno bespotrebno i protivzakonito.
Iako je kroz šemu bila najavljena repriza Kesića ,tv je prilagodila program danu žalosti pa nije emitovala emisije humorističkog sadržaja.
Premotavam sad Novu BH,pa i nisu se baš pridržavali i prilagodili danu žalosti.Nisu puštali muzičke sadržaje,ali zabavni su išli npr. Praktična žena i Totalni Obrt.Za dan žalosti se ne emituju ni zabavni sadržaji,pa eto razloga što je m:sat blokirao kanal.BH Telecom je u petak blokirao na 24h i sve strane muzičke kanale na svojim platformama.
Nova BH je u julu 2021. godine dopustila da svi pay operateri uvrste ovaj kanal besplatno u svoju ponudu,iz razloga što se planiralo gašenje zemaljskog analognog signala,a digitalni još nije bio pušten.Kako je analogni signal ugašen,a digitalni pušten i pokrivenost se širi,pitanje je do kada će biti besplatan.Moje neko lično mišljenje je da će biti besplatan,sve dok ne "ugrabe" neki veći sportski sadržaj,a onda "jovo-nanovo" ono što se dešavalo 2020 i 2021.godine.
Elem odakle mtel i m:Sat preuzimaju signal za Novu BH?Supernova preuzima i dalje od Total TV (njihov žig u donjem desnom uglu za kanale UG).Ne znam kakav je bitrate na DVB-T mreži,ali mislim da ne može biti gori od satelitskog.Na TTV bitrate ovog kanala kreće se od 3,0 do 3,7 Mbit/s.