banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 07:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 120  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sport Klub
PostPoslato: 13 Sep 2018, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
RAK pokrenuti spor hahahah

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 19:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Gazda1970 je napisao:
Uzmu prava i drže ih kod sebe, nikome ne daju.

A šta imaju od toga?

Prenose Siriju na ovim nekim kanalima, a Srbiju ništa? Možda sad zbog migrantske populacije i to postaje važnije.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Okt 2016, 08:18
Evo uradio sam vpn na Austriju , njemačku , USA ip adresu i opet ne radi preko net TV plus . Možda bih trebao sve restartovati ali mi se ne da. Očigledno , ako united grupa ne pristane na RTS uslove oko nadoknade za reemitiranje i ako ne zabrani gledanje sedam dana unazad na RTS kanalima ( to je najveći problem koji potencira RTS ) da će vrlo brzo iz svih platformi van Srbije izletiti RTS kanali . U Srbiji su dužni da im daju signal po zakonu o dostupnosti javnih medija u svim operaterima .
Ali džaba i RTS ova borba ako ne omoguće ljudima van Srbije da mogu gledati RTS kanale ,bilo preko interneta ili preko satelita u sklopu nekog RTS paketa .
I očigledno je da će mtel sve više imati pogodnosti u odnosu na ostale operatere u BiH /RS jer matični telekom ima odličnu saradnju sa rts-om i pokušavaju zajednički da se odupru Amerikancima

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Ako su u nečemu dobri to su u izricanju kazni.Koliko su puta Eltu kaznili zbog kršenja autorskih prava.Oni izreknu kaznu,ako odbiješ platiti,i blokiraju račun i naplate se.

Poslednji put menjao boban1982 dana 13 Sep 2018, 19:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 19:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

boban1982 je napisao:
I to nije po propisu što mtel nije zamračio RTS.Ili će dobiti tužbu od RTS ili će RAK pokrenuti spor.

Na nece mtel dobiti ništa jer im je RTS to dopustio uz odobrenje matičnog telekoma iz Srbije

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A otkud znaš da je RTS dopustio? Oni ako imaju prava samo za Srbiju mogu dobiti kaznu od FIBA-e.Pustio bi RTS sport barem nama u RS da se ne plaše kazne od nosioca prava na neki sportski događaj.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vjeruj mi kolega Boban ovo oko zamračivanja nema nigdje kao u ovoj jadnoj zemlji ili u ove dvije tri zemlje oko nas .
Da se nisu pojavili sportklubovi i arene koji su od ovog sporta bukvalno napravili sprdacinu i prava plaćali nenormalno puno cak mislim u većini slučajeva i potpuno ekonomski neisplativo s obzirom da u svim državama ex yu nema ni dvadeset miliona ljudi , ne bi ni počelo dolaziti do zamračivanja i do blokada .
U najviše slučajeva kuće koje imaju prava traže da se zamrače neki drugi kanali ( u ovom slučaju sportklub traži da se zamrači RTS ili RTS javi da nema prava za tu i tu teritoriju )
Ali ako RTS pusti mtel onda jedino sportklub može tražiti objašnjenje zašto nisu kanali blokirani .
Ali ovdje bi trebalo napraviti neko udruženje potrošača i izaći javno i pitati gdje su naša prava kao krajnjih konzumenata i u ovom slučaju ljudi koji financiraju te kanale iz mjesečnih pretplata ( sportklub od naših para kupuje prenose ) i odakle njima pravo da nama uskrate prenos koji su kupili .
Mislim da se i njih može tužiti ( ne bitno sportklub ili arene ) jer ne može me niko ubijediti da imaju pravo kupiti neki prenos i onda ga ne emitovati .

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tu si u pravu apsolutno.Činjenica da je u zadnje vrijeme sama cijena prava drastično skočile pa samim time javni servisi su u podređenom položaju i jedva otkupe to malo sporta samo za svoju zemlju.RAK jedini može zaštititi prava potrošača u BiH što se tiče telekomunikacija,to neće sigurno Sport Klub koji gleda samo profit a i RTS nema obavezu da ovde prikazuje sport ako to zakonom mora ponuditi provajderima u Srbiji i to bez ugovora.Štaviše u BiH imaju strogo zabranjeno.Da kupe prava i za BiH to bi bila druga priča.Ja bi radije plaćao pretplatu RTS-u nego RTRS-u ako ćemo moći pratiti prenose RTS

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:21 
Veteran
Veteran

Da li je stvarno tačno to da se italijanski, njemački i francuski kanali ne blokiraju u Švajcarskoj i ako jeste kako su tamo onda riješena prava?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Naravno da se ne blokiraju, pa dostupni su preko DVBT.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma ne blokira se nista . u njemackoj normalno gledas orf kad ide neka utakmica ( neku noc bih austrija )
A sad bi neko nas pokusao ubijediti da je orf kupio prava i za 80 miliona ljudi u njemackoj

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Njemački ZDF je imao panevropska prava na prenos SP u fudbalu,znači mogli su prenositi u čitavoj Evropi.A što su naši javni servisi,posebno u BiH,u katastrofalnoj finasijskoj situaciji to je druga priča.Pitam se koliko je RTS morao platiti ES za prenos finala US opena.Sigurno oko 300 000 €.Eto košarku nismo mogli pratiti,džabe bi se nervirali ovako u odbojci dobijamo.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zdf je imao panevropska prava preko satelita ali ne i preko kabla ili iptv ( objasnio amadeus u temi elta )
Ja ovdje pisem da se neku večer preko kablovskog operatera u njemackoj mogao gledati ORF .

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 21:13 
Veteran
Veteran

goran0904 je napisao:
Ma ne blokira se nista . u njemackoj normalno gledas orf kad ide neka utakmica ( neku noc bih austrija )
A sad bi neko nas pokusao ubijediti da je orf kupio prava i za 80 miliona ljudi u njemackoj

I pod plaštom kakvih zakona se onda kod nas zaključavaju? A hoćemo u Evropu!

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2018, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prava prenosa sportskih događaja su strogo definisana ugovorom i za kršenje istih slede oštre kazne.Kako je mtel i još neki večeras nezakonito(šta god mi mislili) otključali RTS tokom košarke slede kazne za RTS ako su oni dozvolili(a nemaju prava za BiH),a naše provajdere će kazniti regulator na zahtjev RTS ili drugih operatera u zemlji.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2018, 06:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što se tiče nedeljnog meča košarkaša Srbije isti slučaj kao sinoć,meč je u snimku od 23 sata.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2018, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobio sam zvaničan odgovor od Sport Kluba u vezi neprenošenja direktno košarkaša Srbije.Nešto na što sam i sumnjao.Kažu da se retko desi tako dva velika sportska događaja istovremeno,košarka kvalifikacije za SP i SP u odbojci.I da su morali odabrati jedan meč da prenose i izabrali su odbojku.Mada meni to nema logike zbog toliko SK kanala ali eto da znate pravi razlog.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2018, 09:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
da, i to bas odaberu odbojku gdje je bilo deranje onih crnih nesretnika umjesto derbija sa grcima :D
bas sam iznenadjen da su sarajlije tako izabrale?!

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2018, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nisu sarajlije tako izabrali.Sjedište Sport Kluba je u Beogradu.Telemach odnosno Total samo su distributeri tv signala i ne mogu uticati na programsku šemu emitera.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2018, 16:31 
Veteran
Veteran

boban1982 je napisao:
Dobio sam zvaničan odgovor od Sport Kluba u vezi neprenošenja direktno košarkaša Srbije.Nešto na što sam i sumnjao.Kažu da se retko desi tako dva velika sportska događaja istovremeno,košarka kvalifikacije za SP i SP u odbojci.I da su morali odabrati jedan meč da prenose i izabrali su odbojku.Mada meni to nema logike zbog toliko SK kanala ali eto da znate pravi razlog.

A za prethodne mečeve kvalifikacija? Vidjećemo za ubuduće.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 120  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]