Da se i ja malo ukljucim u diskusiju, posto vidim da se konacno pojavio neko iz elte ko zeli da pomogne, pa mozda ovo moje iskustvo bude od koristi radnicima elte i onima koji imaju problema sa prijemom Arena.
Prije nekoliko dana kolega, kome je do tada sve normalno radilo na njegovom Humax kablovskom risiveru, ukljucio automatsko pretrazivanje da bi vidio da se slucajno nije pojavio neki novi kanal. Poslije toga vise nije mogao gledati kanale na 666 MHz, mada ih risiver uredno nadje i memorise, pa me pozvao da dodjem do njega i pokusam pomoci.
Pokusavao sam sa ponovnim automatskim pretrazivanjem, brisanjem ovih kanala, pa sa rucnom pretragom, vracanjem risivera na fabricke postavke, ali nista nije pomagalo.
Kad se prebaci na bilo koji kanal sa te frekvencije iskakalo je ovo obavjestenje na ekranu:
Onda sam, slucajno, u infu vidio da je sve kanale koji su na 666 MHz, risiver "nasao" na 650 MHz.

Problem sam rijesio tako sto sam ponovo vratio risiver na fabricka podesavanja, ali ovaj put sa iskljucenim antenskim kablom, da ne bi nista nasao kod automatske pretrage koju sam pokrece poslije vracanja na fabricke postavke. Kad je izvrsio pretragu, vratio sam kabl i rucno prvo izvrsio pretragu na 666 Mhz. Vidio sam da sad rade doticni kanali, pa sam onda pretrazio i ostale frekvencije. Sad je sve normalno radilo.
Poslije toga sam, da bi provjerio da nije slucajnost, jos jednom pokrenuo automatsku pretragu i opet se nisu mogli gledati kanali sa 666 Mhz, pa sam ponovo uradio dolje pomenute korake i sad je ponovo sve radilo.
Toliko od mene, nadam se da ce nekom ovo biti od pomoci.