banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 15:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2011, 08:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
pojavile se arene,animal i id

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2011, 22:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Bogami, kod mene ih nema jos. Malo kasne na Starcevicu :)
Pojavio se jos jedan radio, to je sve...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 06:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Zadnjih dana nista nije radjeno na sistemu sto bi uticalo da se kanali vrate ili nestanu... :( Jedino sto je radjeno jeste identifikacija problema na relaciji Private Spice - Opticum prijemnik.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 08:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
amadeus je napisao:
Zadnjih dana nista nije radjeno na sistemu sto bi uticalo da se kanali vrate ili nestanu... :( Jedino sto je radjeno jeste identifikacija problema na relaciji Private Spice - Opticum prijemnik.

verovatno je neko nesto cackao posto su se pojavili,ali gore spomenutog jos nema

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 08:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
palpantine je napisao:
amadeus je napisao:

verovatno je neko nesto cackao posto su se pojavili,ali gore spomenutog jos nema

Amadeus:
Znači da "mreža" diše, i neko prčka po distr.pojačalima. I daj malo rastereti mux-ove ( čitaj dodaj modula i mux-ova ) slika je očajna ! Neznam kako ljudima nesmeta !

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 10:23 
Veteran
Veteran

I daj malo rastereti mux-ove ( čitaj dodaj modula i mux-ova ) slika je očajna ! Neznam kako ljudima nesmeta !

Postovani. Svi muxovi su sada po kolicini izlaznog saobracaja do 32Mbita, osim mux-a za distribuciju HD kanala, koji je na 35MBita! Cak ima mux-ova i sa daleko manjim saboracajem, a mux gdje je private spice je na samo 3mbita koliko daje sam kanal. Kvalitet slike nema nikakve veze sa opterecenosti mux-a, jer da su muxovi optereceni doslo bi do prekida slike, a sa postojecim setovanjem qam modulatora ( sr6875, qam64, 8MHz ), se moze propustiti do 38Mbita. Kvalitet slike zavisi iskljucivo od ulaznog signala odnosno od kvaliteta signala koji dobijamo iz same satelitske distribucije. Nikavo kompresovanje, reenkodiranje ili bilo sta slicno se ne vrsi na prijemnom signalu. Ja mogu pustiti jedan kanal po jednom mux-u i opet bi ostao isti kvalitet slike!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 14:39 
Veteran
Veteran

Jedan mali info u vezi BBC Entertainment (nekadašnji BBC Prime) kanala, a to je da ce od 1.jula 2011. godine biti dostupan u LOKALIZOVANOJ verziji.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2011, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
Ja imam 2 Private Spice,na servisnom kanalu i na standardnoj frek.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 08:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

amadeus je napisao:
I daj malo rastereti mux-ove ( čitaj dodaj modula i mux-ova ) slika je očajna ! Neznam kako ljudima nesmeta !

Postovani. Svi muxovi su sada po kolicini izlaznog saobracaja do 32Mbita, osim mux-a za distribuciju HD kanala, koji je na 35MBita! Cak ima mux-ova i sa daleko manjim saboracajem, a mux gdje je private spice je na samo 3mbita koliko daje sam kanal. Kvalitet slike nema nikakve veze sa opterecenosti mux-a, jer da su muxovi optereceni doslo bi do prekida slike, a sa postojecim setovanjem qam modulatora ( sr6875, qam64, 8MHz ), se moze propustiti do 38Mbita. Kvalitet slike zavisi iskljucivo od ulaznog signala odnosno od kvaliteta signala koji dobijamo iz same satelitske distribucije. Nikavo kompresovanje, reenkodiranje ili bilo sta slicno se ne vrsi na prijemnom signalu. Ja mogu pustiti jedan kanal po jednom mux-u i opet bi ostao isti kvalitet slike!

Dobro. Sve catv, i ostale signale koji se mogu pratiti u bl. gledam na KDL40EX505. Kako mi možeš objasniti razliku na SK kada ga skidam direkt sa satelita ( pošto taj tv ima sat tjuner sa enkoderom ) , i taj isti SK, kada ga pratim ca dvb-c sa tvoje mreže. Razlika je blago rečeno nebo i zemlja.
I na netkomu i na kalderi postoji razlika, ali diferencija nije ni približna tvom signalu.
Sve ovo je napisano uz respekt prema tebi i tvom trudu, ali samo prema tebi, jer pokušavaš nešto da napraviš od te elta priče.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2011, 22:52 
Veteran
Veteran

Heh znao sam da ce biti pitanje SK-a. :) Svjestan sam toga i tacno znam sta je problem. Radim na tome da i to sredim. :)

Nego moram nesto drugo pitati, posto i ja imam EX505 model tv-a, da li ima sta da mu se enejbluje telnet, pa da ga pretvorim u pravi multimedijalni uredjaj kao sto i ima mogucnosti, ali dusmani iz Sony-ja nam ne dopustaju :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2011, 11:09 
Veteran
Veteran

Krenuli srpski titlovi na BBC Entertainment...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2011, 14:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

amadeus je napisao:
Heh znao sam da ce biti pitanje SK-a. :) Svjestan sam toga i tacno znam sta je problem. Radim na tome da i to sredim. :)

Nego moram nesto drugo pitati, posto i ja imam EX505 model tv-a, da li ima sta da mu se enejbluje telnet, pa da ga pretvorim u pravi multimedijalni uredjaj kao sto i ima mogucnosti, ali dusmani iz Sony-ja nam ne dopustaju :D

Prije ćeš dobiti pristup nuklearnim postrojenjima u Rusiji, nego li upgrade na nekom sonijevom modelu, noviju verziju sw-a lako ćeš dobiti, ali sw sa kojim ćeš dobiti i pristup nekim hard. elementima, nećeš nikada. Naime, za mjesec dana na monitoring pultu ( kod mene ) dolaze sve plazme ( 5 komada ), i to TX-P42G30 , one već imaju MM-ju u sebi. potraži malo na netu. pored dvb-s2 tjunera, sa upgrade firmw, dobijaš i dvb-t2 tjuner. wireles i hdd netreba spominjati.... skype, eurosport-net, youtube ....zbogom sony !

Ok sa SK, samo mi reci šta sa njim radiš ? Da li ga modulišeš sa analogije, ili kompresuješ u modulatoru ?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 09:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odzumirajte RTS 2!

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Upravo tako :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 13:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

http://www.elta-kabel.com/index.php?mod ... ikaz&id=89
:-? :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
kameleon je napisao:
http://www.elta-kabel.com/index.php?module=vesti&event=prikaz&id=89
:-? :-?

Hvalim te bože, baš se naplaćašmo ovih Arena! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Moze li mi neko reci gdje kupiti digitalni resiver za dig. kablovsku? I koji je preporucujete?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ja sam gledao neki dan u onoj radnji kod zgrade vlade, zaboravio sam ime, bio je 130KM i cijene ti se tako krecu i po ostalim radnjama.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Antena Shop

Uglavnom, najbolje da se prvo čuješ sa firmom od koje koristiš digitalnu da provjeriš da li radi taj i taj risiver

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 13:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
mangia je napisao:
Antena Shop

Uglavnom, najbolje da se prvo čuješ sa firmom od koje koristiš digitalnu da provjeriš da li radi taj i taj risiver

Korisnik sam Eltine kablovske, zato sam i ovdje postavio pitanje. Najbolji odgovor i misljenje ce mi ipak dati sami korisnici digitale, a ne Elta. :D Cini mi se da i u Eurospletu Elta reklamira neke resivere.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]