banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 09:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 08 Dec 2014, 20:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
za sta god da se odlucis neko ce ti "odredjivati" sta ces gledati jer daleko smo mi od EU gdje su svi kanali otkljucani svima.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 20:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
A u kojoj su to EU zemlji svi kanali otključani svima?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Maj 2014, 13:53
Nema potrebe za viljuškom, ja imam crnu maramu, pa čim se na TV-u pojavi PTPC odmah ga sam zamračim. Isto tako i sa FTV a ponajviše sa BHT.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Evo ja sam npr. bio ljetos u Italiji za vrijeme SP i nijedan kanal nije bio zamračen za vrijeme utakmica. Imaš prenos na RAI, Sky, ORF, ARD, ZDF, TVE, SRF... I to sve u HD.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 20:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
mark05 je napisao:
za sta god da se odlucis neko ce ti "odredjivati" sta ces gledati jer daleko smo mi od EU gdje su svi kanali otkljucani svima.

Nisi razumio. Lakše se snaći kad ti zamrače RTRS, jer ga možeš uloviti sobnom antenom, nego kad ti zamrače RTS 1 recimo. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 21:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

^+1

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Daky je napisao:
Evo ja sam npr. bio ljetos u Italiji za vrijeme SP i nijedan kanal nije bio zamračen za vrijeme utakmica. Imaš prenos na RAI, Sky, ORF, ARD, ZDF, TVE, SRF... I to sve u HD.

Де зато пробај да погледаш "Serie A" док си у Италији. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve može kad se plati. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2014, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

То ти ја причам. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 05:42 
Koliko je sada total TV osnovni paket i valja li cemu?>

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 09:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2012, 09:14
Osnovni paket 12km, ali ima samo 2 SK, dok u 16km su svi tu. Mada po meni najbolja opcija je osnovni paket+HD 17km.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 09:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Dec 2014, 13:47
Izgleda da ovaj Total radi potpuno nelegalno u BIH

http://dnevni-list.ba/web1/telemach-nema-dozvolu-za-2014-godinu/

Telemach nema dozvolu za 2014. godinu

MOSTAR – Najveći kabelski operater u Bosni i Hercegovini Telemach skoro čitavu 2014. godinu radi bez dozvole, potvrđeno je Dnevnom listu iz Regulatorne agencije za komunikacije.
Naime, da bi kabelski operater mogao vršiti distribuciju korisnicima i naplaćivati mjesečnu pretplatu od korisnika mora imati dozvolu za distribuciju audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, koju, kako nam je poručeno iz RAK-a, Telemach nema.
No, bez obzira na to, navedeni kabelski operater bez problema i dalje distribuira i naplaćuje medijske usluge, što su mnogi korisnici koji su se požalili našoj redakciji okarakterizirali ‘radom na crno’.
Problem strana produkcija
Iz RAK-a su pojasnili gdje je nastao problem.
- Telemachu nije produžena dozvola za 2014. godinu iz razloga što nisu riješili prava na stranu produkciju u okviru programa koje distribuiraju. Problem leži u činjenici da u Bosni i Hercegovini ne postoji kolektivna organizacija za kolektivna i srodna prava. Usprkos činjenici da zakonski okvir koji je na snazi od 2010. godine predviđa uspostavljanje kolektivne organizacije za kolektivna i srodna prava, Institut za intelektualno vlasništvo još uvijek nije dodijelio takvu dozvolu, naveli su iz RAK-a istaknuvši da ovakva situacija stvara problem i njima kao regulatoru, kao i industriji kabelskih operatera.
- Nedostatak ovakve organizacije evidentno predstavlja problem i nama kao regulatoru, ali i industriji koja ima obvezu osigurati valjane ugovore o riješenim pravima na stranu produkciju u okviru programa koje distribuiraju. Pojedinačno, korisnici dozvola su sklapali ugovore s međunarodnim organizacijama kao što je AGICOA, poručeno je iz RAK-a.
Još četiri operatera nemaju dozvolu
Osim Telemacha, i neki drugi kabelski operateri našli su se u sličnom problemu. Naime, još četiri operatera nisu dobila dozvolu za 2014. godinu, a riječ je o Dalekovodu d.o.o. Bihać, Wirac netu d.o.o. Gračanica, Telekabelu d.o.o. Zenica i BHB Cable TV-u d.o.o. Lukavac.
Iz RAK-a su naveli da je rješavanje ovog problema u proceduri te kako se konačan ishod očekuje uskoro. Također, jučer smo kontaktirali Telemach iz kojeg je poručeno da će se taj kabelski operater o ovom pitanju očitovati tijekom današnjeg dana.
Iz RAK-a nisu odgovorili na upit znači li ova situacija da navedeni kabelski operateri koji nemaju dozvolu praktički rade ‘na crno’.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovaj Total je baš bezobrazan, a još sirotinji neda ni SK :-)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

marko44f je napisao:
Izgleda da ovaj Total radi potpuno nelegalno u BIH

http://dnevni-list.ba/web1/telemach-nema-dozvolu-za-2014-godinu/

Telemach nema dozvolu za 2014. godinu

А веза између Тотал ТВ сателитске платформе и кабловског Телемаха је? :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 13:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2012, 17:05
Imam total tv već neke 4 godine a prije dvije godine mi je istekao ugovor al' ga nisam produžio već samo nastavio plaćati.Zanima me kolike su šanse sad ako potpišem novi ugovor da dobijem i hd risiver?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Imaš opciju doplate za HD risiver. E sada ja ne znam da li ima više modela tih HD risivera i koji je najbolji.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tv lover je napisao:
Imam total tv već neke 4 godine a prije dvije godine mi je istekao ugovor al' ga nisam produžio već samo nastavio plaćati.Zanima me kolike su šanse sad ako potpišem novi ugovor da dobijem i hd risiver?

najbolja opcija je da raskineš ugovor i potpišeš novi, dobiješ HD resiver i 3 mjeseca sve pakete za 1 KM.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2014, 00:51 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Dec 2014, 13:47
clanak sa portala :

RAD NA CRNO: Telemach nema dozvolu za rad cijelu 2014. godinu!

Najveći kabelski operater u Bosni i Hercegovini Telemach gotovo cijelu 2014. godinu radi bez dozvole, potvrđeno je iz Regulatorne gencije za komunikacije.

Naime, da ba kablovski operater mogao vršiti distribuciju korisnicima i naplaćivati mjesečnu pretplatu od korisnika mora imati dozvolu za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, koju Telemach nema.

No, bez obzira na to, navedeni kablovski operater bez problema i dalje distribuira i naplaćuje medijske usluge.

- Telemachu nije produžena dozvola za 2014. godinu iz razloga što nisu riješili autorska prava na stranu produkciju u okviru programa koje distribuiraju. Problem leži u činjenici da u BiH ne postoji organizacija za kolektivna i srodna prava. Uprkos činjenici da zakonski okvir koji je na snazi od 2010. godine predviđa uspostavljanje kolektivne organizacije za kolektivna prava, Institut za intelektualno vlasništvo još uvijek nije dodijelio takvu dozvolu, naveli su iz RAK-a istaknuvši da ovakva situacija stvara problem i nima kao regulatoru, kao i industriji kablovskih operatera.

Osim Telemacha, i neki drugi kablovski operateri našli su se u sličnom problemu.

Još četiri operatera nisu dobila dozvolu za 2014. godinu, a riječ je o Dalekovodu d.o.o. Bihać, Wirac netu d.o.o. Gračanica,Telekabelu doo Zenica i BHB Cable TV-u doo Lukavac.

Iz RAK-a su naveli da je rješavanje ovog problema u proceduri, te kako se konačan ishod očekuje uskoro.

Tim povodom danas se oglasio i Telemach koji priznaje da nema licencu za rad ali da je spreman retroaktivno platiti autorska prva kada se osnoje odgovarajuća bh. institucija.

"Kada se konačno dodijeli licenca bosanskohercegovačkoj kolektivnoj organizaciji, kao što je to regulisano i u zemljama u regionu, Telemach je spreman naknade za AV prava retroaktivno doznačiti toj organizaciji, a koja će biti u obavezi transparentno plaćati poreze i naknade stvarnim vlasnicima AV prava (producentima), a ne nekim mešetarima. Telemach očekuje skoro izdavanje uslovne dozvole od strane RAK-a, a očekujemo i da Institut za intelektualno vlasništvo nakon četiri godine konačno izda i licencu za prikupljanje naknade za kolektivna AV prava i uredi ovu oblast na način propisan zakonom, te time zaštiti domaće i strane autore (producente emisija, filmova, serija) u smislu prava na dobijanje adekvatne naknade za njihova AV djela koja se reemitiraju u BiH i regiji".

Kako ja razumijem Total i Telemach jedini od 100 operatera u BIH nisu platili prava koja su naplatili od korisnika tv kucama.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2014, 19:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nisam iz ovog teksta razumio, kao ni iz prethodnog, kojeg je, gle čuda, postovao isti forumaš, kakve sve ovo veze ima sa DTH platformom Total TV.

Zašto se ne otvori tema Telemach i tamo ubacuju tekstovi vezani za istog?

Da odmah napomenem, da ovakvim svojim stavom ni najmanje ne aboliram namjerne propuste ( čitaj: vaćarenje ) dotičnog kablovskog operatera. Zbog sličnih gluposti ( čitaj u prevodu: vaćarenja ) ostali smo na najvećem kablovskom operateru u RS - bez Sport kluba.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2014, 20:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vlasnik Telemach-a i Total-a je ista grupacija, ali oni su u BiH potpuno različiti pravni subjekti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]