Znači, od ovih definitivno nema ništa. Toliko reklamiranja po fejsu a ništa u stanju očito nisu. Što je još gore, kooridnacija im je nula. Ispod nule.
Elem, javim se na Trionovom fejsu porukom sa pitanjem, kako stoje sa Starčevicom, po pitanju interneta. Javi mi se izvjesna Mediha ili Meliha ili kako već iz Sarajeva, iz Telemacha (?), koja mi fino objasni kako su njihove razne usluge dostupne, u cijeloj BiH i tako dalje. Mene, ponavljam gospođi, zanima samo internet. I to 100/50 za 30 KM. Sa PDV-om. Ponovim i da me EON ne zanima baš, jer skontam da to forsira, jer mi je njihova ponuda trenutno ne zadovoljava moje potrebe. Ona i dalje tvrdi kako eto ne mogu dobiti samo net, jer sada je ta akcija EON + NET za 47,50 KM. Uzme podatke i eto javiće se. Poslije 24 sata javila se neka druga gospođa-đica i ladno odvali kako eto taj dio grada ipak još nije detaljno pokriven optikom i da mi mogu ponuditi Total TV.

Rekoh, hvala do viđenja. Laku noć.
Vidim, što bi rekao naš narod nema tu kruha, i uzmem telefon u ruke i nazovem lijepo 491 700. Javi se fino čovjek. Kažem mu odmah da me zanima net 100/50 za 30 KM, i pitam može li to solo, bez EON-a, kaže čovjek fino - može. ( ? ) Kažem mu odmah odakle zovem, upitam postoje li tehničke mogućnosti, nisam ni završio pitanje, čovjek kao iz topa: Bratac, Starčevica, nema šanse. I ko zna kad će moći. Kaže, trenutno rade samo na Petrićevcu, Laušu i dijelu Česme. Ostalo samo do kladionica. Znači mrka kapa. Plašim se da će puno još vode Vrbasom proteći dok se kod nas ozbiljno ne počne neko baviti internet/kablovskom. Daj Bože pa da ugledamo VIP/A1 ovdje, ili one norveške Čehe, preporodio bih se.