banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 653 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Sta li je sledece... :-? ... slogan za medeni mesec u seoskom turizmu...

"Vetar duva i kerovi laju, dok te ljubim sljive opadaju"

... pa 'tvaaaaarno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pazi ovog bezobrazluka kod Tropic centra "ogla SISE" kao reklama za male oglase
cccc

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 14:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

uh evo jos jedne gadosti
reci cu samo "nes cafe kapucino, reci to kao poljubac....."
bljuah

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jos jedna gadost... na OBN... za vital kecap... "Bas je paradajzican" :pukeright:

A i ona na kampanja na ATV protiv ekstazija... (otprilike)...

Slika 1: Znate li da samo jedna tableta ekstazija trajno ostecuje mozak
Slika 2: Znate li da u BL tableta ekstazija kosta samo 2 KM
Slika 3: Ko je za to kriv?

... i sad se meni namece "ekonomski" odgovor... velika ponuda, relativno mala traznja, pa su prodavci prinudjeni da snize cenu, da bi poslovali unutar krive rentabilnosti... :) ... joj meni, ko li im pravi te reklame...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Reklama za Pepsi sa fudbalerima i surferima
Reklama za Coca Cola Light sa onom ribom i svestenikom na plazi
Reklama za Milka cokoladu sa "mjehuricima"

Po meni sve 3 su fantasticne.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2005, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

"dragane mislim da nam je pukla neka cev"
"a gde? " -pitanje godine, a cuje se kapanje u pozadini
vjerovatno ste prepoznali glupu reklamu za trash proizvod :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2005, 16:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Joj, tek sam juče gledao onu reklamu
"Na moru lež'o
Osvojio Pežo!"

Koja glupost... :pukeright: :pukeright: :pukeright:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ona reklama za deterdzent... sa zakljuckom "Cak i deca mogu biti besprekorno cista" ... :pukeleft:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Lisa_Simpson je napisao:
Jao kako je slatka reklama za neke pelene kada su dvjema bebama nacrtana tijela i neshto pjevaju kao karaoke... Bebe su slatke i sladak mi je taj fazon... :binky: :3some: :crybaby:

meni je ta reklama bash extremno retardna :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 09:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Dobra je nova reklama za Pezo, gde neki tip hoda ulicom i onda se na momente sve pretvara u strip. cool 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 11:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
Kad već spominjete reklame za pežo, meni je simpatična ona stara reklama kad onaj lik sam sebi napravi pežo 206..kao slon sjeda ...pa on lupa po autu da ga oblikuje......

sad mi isto pade na pamet starija reklama..sa Džejom i Milanom Kalinićem...kad Džej traži nešto staro a on konta i konta i na kraju mu daje punicu.....eto ti nešto staro heheheh ne mogu se sjetiti šta je tad reklamirano(mada nije toliko ni bitno)....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
Uf a kako sam zaboravila za reklame za Fast......... one su isto ok, svaka na svoj način je smješna i nepredvidiva....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Od svih reklama za zvake, najgluplje su mi za Orbit, a najbolja mi je ova zadnja za Airways...Kao neki momak radi u prodavnici sa alatima i tako radeci odjednom ostane bez daha jer je ugledao smrt kako prilazi prema njemu. On u panici otvara ladicu u kojoj se nalazi pistolj i ispod Airways zvake. Lik pomjera poistolj i uzima zvake, i nakon sto je dosao do daha ponudi nesto smrti i sledeca scena- smrt odlazi sa pilom umjeasto sa srpom na stapu...

Mozda i nije nesto posebno, ali je bolja nego ostle reklame za zvake :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ena_lk je napisao:
sad mi isto pade na pamet starija reklama..sa Džejom i Milanom Kalinićem...kad Džej traži nešto staro a on konta i konta i na kraju mu daje punicu.....eto ti nešto staro heheheh ne mogu se sjetiti šta je tad reklamirano(mada nije toliko ni bitno)....

"Nije svejedno" ... reklama za Nektar sokice... jedan od najboljih setova reklama uz set za Lav pivo... mislim da je neka od tih "Nije svejedno" reklama bila u konkurenciji za naj-reklamu na proslogodisnjem reklamozderu... uz "Kum nije dugme" za Lav i jos neku.. ne secam se bas tacno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 11:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ehhehehehe Kum nije dugme
kako sam se ismijao toj reklami prosle godine kad sam bio u Srbiji, pogotovo dijelu "a cela svadba : TOOOO KUUUMEEEE!!!" looool
elem evo jos nekih totalnih promasaja :
-aquafresh - cura i momak u nekom javnom kupatilu peru zube (pazi higijene), pa pocnu plaziti jezik jedno drugome da bi se na kraju zazvaljili
bljaaaaaak!
- reklama za orbit - ljudi na stadionu peru zube (??????) i pocinje utakmica, kad na stadionu samo nekoliko ljudi, ostali peru zube (ooooj ned`ljo)
- head & shoulders - cura je sva ushicena sto ju je momak pozvao na sastanak, al` njena kolegica koja visi na nekim lotrama kaze da se sa njene visine "vidi"....da bi se doslo do peruta :)
totalna glupost
- T-com - deda podmazuje sat i onda nazove svoju cerku, koja je u jeku krecenja, samo da bi joj rekao kako je gledao knjige (????)
- ozujsko - izlet, svi spremaju nesto, jedino jedan kreten kao vjezba da vadi pivo iz zamisljene gajbe i stavlja na sto (otkad za to treba vjezba?)
- jos jedna za Orbit - kad lik nadje neke domorodce....ma sigurno ste gledali

Utopija to je reklama za P1007, i meni se svidja
Daphne sta ti je super u toj reklami ? po meni je bas bedasta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 11:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
dve simpaticne reklame:

- za karlovacko, kad tri lika bacaju smece pa ne mogu da se odvoje od praznih flasa karlovackog a u pozadini ce cuje ''ooonlyyy youuuu''

- za citroen, ne znam koji, kad se auto iz cista mira transformise u onog robota iz crtanog i pocne plesati i budalesati (valjda se taj crtani zvao transformersi al nisam sigurna).

a kad cujem onu ''nes kafe kapucino reci to kao poljubac'' i kad vidim onu shtuku, propadne mi cijeli dan. i da, mrzim sve one reklame za bonux, ma uopste sve reklame za deterdzente al najvise za bonux ''e deda deda''
bljaak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Madam Lash je napisao:
dve simpaticne reklame:

- za citroen, ne znam koji, kad se auto iz cista mira transformise u onog robota iz crtanog i pocne plesati i budalesati (valjda se taj crtani zvao transformersi al nisam sigurna).

C4

Koliko je koja reklama dobra to je vec pitanje na koje se moze naci jednostavan odgov,jer cilj svake reklame je da se prica o proizvodu za koji je reklama radjena.Uopste nije bitno da li ce reklama biti remek delo (AXE,Fast) ili ce biti dosadna (T-com,Orbit) svaka od ovih pomenutih je dobra,jer vi pricate o tim reklamama i tim proizvodima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

grijesis sinko
cilj svake reklame je da se poveca prodaja jer je doticna opala
sa glupom reklamom i nevidjeno odvratnim proizvodom dzabe ti, ti proizvod neces kupiti, sto znaci da je proizvodjac dzabe bacio pare na reklamu
uostalom na ovim nasim prostorima ti je najbolja reklama preporuka samo toga stranci nisu svjesni jer kontaju da smo isti k`o i svi ostali

madam lash - jesi skontala kako lik socno ljubi soma ili koja je vec riba u pitanju? :)))))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 18:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
sikman je napisao:
Madam Lash je napisao:
dve simpaticne reklame:

C4

Koliko je koja reklama dobra to je vec pitanje na koje se moze naci jednostavan odgov,jer cilj svake reklame je da se prica o proizvodu za koji je reklama radjena.Uopste nije bitno da li ce reklama biti remek delo (AXE,Fast) ili ce biti dosadna (T-com,Orbit) svaka od ovih pomenutih je dobra,jer vi pricate o tim reklamama i tim proizvodima.

Upravo tako ... to sam htio reci a inace i govorim [ako vec nisam ovdje napisao jos davno nesto tako] da je poenta reklame sama rijec: REKLAMA .. znaci predstavljanje proizvoda s ciljem da se ime/brand/linija upamti...
Kako to postici, imate 2 nacina:
1. veoma glupom reklamom -> svi je pamte, dopire i to najnizih slojeva drustva, svi pricaju o njoj... nekima se svidja -> neki je smatraju glupom i debilnom... ALI CINJENICA JESTE DA JE UPAMCENA... a to je i cilj reklame

2. veoma pametna, smisljena i ciljano usmjerena reklama -> upamti je dio ljudi... nakon 3 godine niko se vise i ne sjeca, ali onim inteligentnim i ljudima koji traze savrsenstvo se svidja... [a takvi ljudi nisu interesna tj. ciljna grupa na koje reklame treba da djeluju]... Kulturne reklame, pametne, tehnici odlicno ostvarene, ali to si mogu priusiti samo kompanije koje imaju para da ne znaju sta ce od sebe, pa isto tako i da trpe posljedice tako slabe reklame [globeno gledano te reklame su slabe i ne donose profit] jer im se jednostavno "moze"...

BSE je napisao:
grijesis sinko
cilj svake reklame je da se poveca prodaja jer je doticna opala
sa glupom reklamom i nevidjeno odvratnim proizvodom dzabe ti, ti proizvod neces kupiti, sto znaci da je proizvodjac dzabe bacio pare na reklamu
uostalom na ovim nasim prostorima ti je najbolja reklama preporuka samo toga stranci nisu svjesni jer kontaju da smo isti k`o i svi ostali

madam lash - jesi skontala kako lik socno ljubi soma ili koja je vec riba u pitanju? :)))))

sinko? :) oleeeeeeeee :)
Inace pravilo je .. sto gluplja reklama to bolje prolazi... vise se prica o njoj, a sto se vise prica -> duze se zadrzava u mozgu, i covjek sada vec na nesvjesnom nivou izmedju neka dva deterdzenta, od kojih je jedan taj koji je cuo/gledao na reklami a drugi neki deseti, bira onaj koji mu je poznat.. A onda ima i [iako mali] procenat koji ide logikom "e bas da probam kada ga tako reklamiraju na sva zvona" i onda ostane uz tu marku ili kaze "ok necu vise, nije se pokazao tako extra dobar" ali cinjenica jeste da je on KUPIO reklamirani proizvod....
Sve je tako jasno... to sto neces mozda ti kupiti, smatrajuci da glupa reklama reklamira isto tako glup i nekvalitetan proizvod -> kupice tvoj komsija koji ima drugaciju logiku.... Ali koga ima vise ?? "tebe" ili nekih "komsija" [ i jedno i drugo je pisano u mnozini]... kontas...

Pa ljudi moji zar mislite da bi toliki silni timovi koji smisljaju reklamne kampanje za takve proizvode toliko grijesili i pravili gluposti da to nema efekta ????

Evo .. Next ima super reklamu, ali mene da pitas ja opet ne bih kupio Next sok, nego recimo Fructal ili Vitaminku... zasto ? pojma .. reklamu za Vitaminku niam vidio.. za Fructal mozda jedam, ali ima nesto sto vjerovatno nesvjesno presudjuje zasto bih uzeo bas taj sok... [pored toga sto mi se svidja i sto sam utvrdio da mi je njegov okus najbolji] :)))

Smijesne reklame su generalno uvijek zanimljivije, ali ne mora znaciti da "daju" bolje rezultate... Pa to je ljudi moji cijela nauka oko tih kampanja ... statistika, psihologija bla bla.. Gdje staviti ovu boju, kada i kakav zvuk/glas pustiti za koje trziste, sta ide u pozadini, koji ugao je najbolji bla bla bla ... A mi samo vidimo kranji proizvod ni ne sluteci da nas na jedan nacin "programiraju" i na legalan nacin tjeraju da zavolimo ili upamtimo neki proizvod :)
Blahh .. bezveze sam ovo i pisao... kad ce me vec u sljedecem postu neko poklopiti, negirati i objasniti da to sto ja pisem nema veze sa zivotom :)) no dobro... Ne kazem da je ovo sto sam napisao 100% tacno, ali ako bolje razmislite vidjecete da tu ima istine :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2005, 04:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bez zelje da u ovo upetljavam ekonomsku analizu... setite se reklame za Cipiripi... iako je metod bio prilicno nedozvoljen (odn. manje je to bio nekakav advertising, a vise ispiranje mozga-setite se ucestalosti pojavljivanja i "duzine" reklame) reklama je ostala prepoznatljiva i mnogo godina nakon toga... brend verovatno vecno na ovim nasim prostorima...

Nazalost/na srecu, svi ste u pravu oko reklama... i glupe i dobre i lose i one koje uvode novi brend i one koje podsecaju na stari i ove i one... ma sve... sve su one deo nekakve dobro smisljene kampanje (dobro, ove nase telop-reklame se ne broje u to)... ovde i nije cilj raspraviti da li je neka reklama opravdala svoje postojanje, dal' usla u svest, nego cisto onako reci "ova mi je OK", "ova nije" ... a i ja ga drobim u 4:57... mars na spavanje... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 653 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]