banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jan 2026, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: MTV Adria
PostPoslato: 29 Dec 2025, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Mr.Speed je napisao:
Ko je pratio MTV kanale u zadnje vrijeme? :) Ja recimo veoma rijetko, gotovo nikada. Dok je bio VH1, znao sam prebaciti, ali nakon VH1 bas rijetko.
Da vidimo, koliko je forumasa zapravo pratilo MTV u poslednjih, recimo godinu-dve? Imam neki osjećaj da ih niko vise nije ni gledao. A mozda nisam u pravu.
Ja sam vrlo često znao prebaciti na mtv 80s i 90s. To je sve uglavnom muzika koja mi odgovara

Послато са Redmi Note 13 Pro помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2025, 19:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma MTV koji je nama bio dostupan je godinama očajan. Stalno se vrti ista muzika. Rame uz rame sa Vikomom su bili.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2025, 09:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Često sam znao prebaciti na MTV 80 i MTV 90 jer su im liste bile odlično složene. Na MTV Hits sam znao ispratiti top listu. U zadnjih godinu dana, su po uzoru na devedesete, pa bome i na ostale svjetske muzičke kanale imali voditelje na top listama što za svjetlosnu godinu mijenja izgled emisije. Čak su i kratke muzičke vijesti bili uveli. Po uzoru na ono što su, dok smo mi bili mladi, radili Steve Blame ili Rebecca de Ruvo.

Zašto sve to gase, samo oni znaju, izgovor je glup, jer kada vidim neke druge muzičke kanale u Evropi, koji su natrpali tonu reklama, i od njih žive, a imaju sijaset muzičkih emisija, priča o tome kako ih je pojeo inteRnet jednostavno ne drže vodu. Ima nekoliko muzičkih kanala koji rade dosta dobar "posao" kao što su De Luxe, Kronnehit, 4Fun, Bridge TV, Power, Trace Urban, HIT FM, TDI TV, Muzzik TV, tako da, koga nema, bez njega se može.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2025, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Video killed the radio star.
MTV je počeo s tom pjesmom i to je bilo prikladno objašnjenje šta se desilo.
Niko (još) nije snimio Spotify killed the video star, mada je to logično objašnjenje. Mladi sve manje gledaju klasične tv-kanale, već je tu pretežno streaming. Isto tako i za slušanje muzike, ne kupuju se više tradicionalni “nosači zvuka” (osim malobrojnih sentimentalnih budala poput mene), download je skoro presušio, sve se prebacilo na streaming.
Jednostavno, MTV više nema ciljnu grupu, odrasli smo, ostarjeli, neće valjda čekati da poumiremo (bukvalno)?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2026, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
https://www.youtube.com/watch?v=r2o3ANfPl_Y

Otprilike u istom fonu kao mi na forumu je prilog uradila i TV Nova, mada ja kao stariji gledalac, ali ujedno i dalje vjerni konzument muzičke kulture kako na televiziji tako i putem interneta i dalje ne mogu da se otmem utisku, da ovdje ipak nije riječ samo o tome, mada se tako prikazuje, već je ipak više riječ o "globalnom nesnalažanju" MTV-ija. Istina je to da se muzika sve više gleda na klik, ali šta te sprečava da televiziju uključiš kao promotivni kanal - do "klika". Trajaće televizija, pa i muzička još neko vrijeme.

Zanimljivo je da je MTV prešao zaista zanimljiv put, od jednog običnog kablovskog kanala, do globalne svjetske platforme, preko širenja na pojedine regije, tako i na našu regiju, da bi na kraju uveli hrpu tematskih kanala ali iskreno, nisam primijetio neki "silni marketing" na njima, dok na nekim drugim muzičkim kanalima, sve su prodali, pa čak i logo. :D

MTV-ija, onog starog bar više nema, ali i bez njega, postoji puno globalnih muzičkih kanala, koji ne stvaraju uopšte velike troškove, imaju tematizovane muzičke emisije, muzičke vijesti i aktuelne i tematske top liste, i rade normalno. Jer, prodale su svoje proizvode oglašivačima. U prevodu, imaju sve ono što upravo MTV nije imao duže od jedne decenije. Ako ne i više.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2026, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
https://wantmymtv.xyz/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]