Not now, John! je napisao:
BSE je napisao:
sta fali izbacivanju Darwina iz skole ? pa vec skoro 20-ak godina se zna da je teorija suplja i netacna
dobro mozda je ne treba izbaciti iz skole ali treba naglasiti da je to propali pokusaj dokazivanja nastanka
Ako se već 20-tak godina zna da Darvinova teorija nije tačna, koja je onda to teorija koja bolje od Darvinove objašnjava postanak života?
Pitanje za sve:
Koje sve teorije o postanku života postoje i kako ih rangirate (od one koja najbolje opisuje postanak života, do one koja ga najlošije opisuje)?
Koja od tih teorija ima najviše (naučnih) indicija i za vas je najuvjerljivija?
Hvala.
Da se zna da Dravinova teorija nije tacna - to bi se sigurno znalo

, tacnije - bila bi osporena i 'izbacena iz upotrebe' od strane naucnika.
A to da li vise od pola Amerike vjeruje u nesto ili ne nije kompetentno sa naucnog stanovista.
Misljenje moje pokojne babe (koja vjerovatno nema dana skole) nije bas argument protiv necega, to u sta ona vjeruje ili ne nije dokaz necega.
Uocljivo je da neobrazovani i slabo obrazovani nisu skloni Darvinu vec Bogu-Tvorcu.
Sto covjek vise zna, vece su i sanse da ce bolje odabrati. Dakle, ja sam za onu "nije bitno sta mi kaze, nego ko mi kaze".
MuskoBre je napisao:
Fasizam je svoje uporiste,da ne kazem i opravdanje,izmedju ostalog nalazio i u Darvinovoj teoriji...
Hint :"Ako bi izbrisali arijevski narod iz svjetske istorije dobili bi ples majmuna"(Adolf Hitler)
Pa?
To je znak da Darvinova teorija nije dobra?
Ludi i zli ljudi su u stanju u svemu naci opravdanje za svoju zlocu i ludilo.
A i tako gledano - mnogo vise ljudi je umrlo tokom vijekova zbog "vjere u Boga-Tvorca" nego zbog Darvina.
Krstaski ratovi, spaljivanje "vjestica", inkvizicija, "sveti ratovi" u ime Tvorca...