banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: "Free Energy"
PostPoslato: 27 Sep 2005, 14:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Sinoć je bila (opet dobra) emisija "Na rubu znanosti" u kojoj je bilo riječi o Free Energy (slobodna, besplatna energija). Gosti su bili dva fizičara. Jedan od njih je radio dugo za NASA-u i nakon što je NASA praktično ugasila svoj svemirski program, radi na drugim projektima. Već 2-3 decenije se bavi CTP energijom. Ako sam dobro razumio, to je njegova teorija koja postulira postojanje 3 osnovne vrste energija C-Consciousness (Svijest), T-? i P-Physical. Fizička vrsta energije je sve ono što današnja fizika opisuje, čestice i energije. Tvrdi da ima mogućnost odvajanja svog C tijela od P tijela (vantjelesna iskustva) i da je na osnovu njih najveći dio teorije nastao. Lik nije luđak. Ugledan je fizičar koji radi na velikim projektima u SAD. Interesantno je da je i mr Plećko spominjao u jednoj emisiji "praiskonske" čestice "butatmas" iz kojih može da nastane materija ili svijest. Plećko je spomenuo da se "butatmas" spominju u nekim drevnim indijskim spisima (nereligijskog karaktera).
@Tesla: govorili su i o eksperimentima koje si spominjao na temi o antigravitaciji, ali su rekli da se ne radi o antigravitaciji, već o elektromagnetnim efektima, koji se trenutno izučavaju.
Emisija je završena riječima pokojnog Bena Richa (glavnog čovjeka Lockheed Skunkworks, firme koja je radila sa SAD vladu i vojsku), koje su ostavile mnoge fizičare bez teksta. Na jednom predavanju rekao da trenutno u supertajnim projektima posjedujemo znanja/tehnologiju da uradimo što god poželimo i da putujemo do najdaljih zvijezda, brže od brzine svjetlosti i da će trebati Božija intervencija da se daju za dobrobit čovječanstva.
Poznavaoci Teslinog rada znaju da je pred kraj života mnogo govorio o besplatnoj i neiscrpnoj energiji koja je svuda oko nas. Mnogi su tada govorili da je "prolupao", ali je Tesla sačuvao zdrav razum do smrti.
Ja sam vrlo skeptičan, ali me je emisija veoma zainteresovala. Nažalost, trenutno nemam vremena da se bavim tim, zbog ispita.
Googlajući sam našao neki intervju u kom se spominje i Tesla i Ben Rich, pa koga zanima neka pogleda. Link.

Vrh

Tema posta: Re: "Free Energy"
PostPoslato: 27 Sep 2005, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Not now, John! je napisao:
Ja sam vrlo skeptičan

U koji dio?

To si rekao iza rečenice "...ali je Tesla sačuvao zdrav razum do smrti" :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2005, 15:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
@Tesla: govorili su i o eksperimentima koje si spominjao na temi o antigravitaciji, ali su rekli da se ne radi o antigravitaciji, već o elektromagnetnim efektima, koji se trenutno izučavaju.
Emisija je završena riječima pokojnog Bena Richa (glavnog čovjeka Lockheed Skunkworks, firme koja je radila sa SAD vladu i vojsku), koje su ostavile mnoge fizičare bez teksta. Na jednom predavanju rekao da trenutno u supertajnim projektima posjedujemo znanja/tehnologiju da uradimo što god poželimo i da putujemo do najdaljih zvijezda, brže od brzine svjetlosti i da će trebati Božija intervencija da se daju za dobrobit čovječanstva.
Link.

Pozdrav John i thankz za ovaj info, sto se tice efekata antigravitacije konkretno kao sto je recimo Hutchinsonov kao najpoznatiji tu sam se mozda malo i pogresno izrazio ali se u sustini radi o elektrogravitaciji, tacnije o tome sto si spomenuo elektromagnetnim efektima u drugacijem okruzenju, za to je tipican primjer Liftera koji su pomenuti na forumu i gdje ima validnih linkova i inforamcija koje se mogu provjeriti koliko hoces. Konkretna rasprava na racun Disclosure projecta ili obznane informacija ima i na OVOM FORUMU

Sto se tice emisije na rubu znanosti, poceli su sve bolje i bolje emisije da prikazuju i ove emisije o alektrogravitaciji su Bogom dane, jer ce se ljudi vise interesovati i pokusati da odrade neki experiment koji se pominje na tim sajtovima i koji funkcionisu vrlo dobro...

Moram da nastavimod kuce posto sad idem s posla i da postam razliku izmedju elektrogravitacije i antigravitacije...

Poslednji put menjao Tesla dana 27 Sep 2005, 16:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2005, 15:26 
Veteran
Veteran

Vader je napisao:
Ja sam vrlo skeptičan

U koji dio?

Mislio sam na svu priču o "tajnim projektima", o hiljadama teorija o tome kako doći do neiscrpnog izvora energije i sl. Često se priča kako je neki anoniman fizičar uspio da napravi uređaj koji daje više energije nego što se uloži, ali niko poslije ne uspije da ponovi taj eksperiment.
Dakle, svaku teoriju prihvatam sa rezervom, ali me je sinoćna emisija veoma "potresla". Ben Rich nije neki luđak, koji lupa gluposti. Pomenute njegove riječi su mnoge fizičare ostavile bez teksta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Ima dosta experimenata koji dokazuju da jeste izvodivo dobiti energiju iz vakuma i to se siri netom vec duze vrijeme, hvala bogu pa nam internet otvara vrata ka slobodi informacija i nemogucnosti zaustavaljanja istih...
Dosta toga ima na sajtovima
ovdje http://www.disclosureproject.org/npcwebcast.htm
ovdje http://www.seaspower.com/ OVER UNITY devices

ima vec dosta toga po ovom forumu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 17:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Jedan od njih je radio dugo za NASA-u i nakon što je NASA praktično ugasila svoj svemirski program, radi na drugim projektima. Već 2-3 decenije se bavi CTP energijom. Ako sam dobro razumio, to je njegova teorija koja postulira postojanje 3 osnovne vrste energija C-Consciousness (Svijest), T-? i P-Physical. Fizička vrsta energije je sve ono što današnja fizika opisuje, čestice i energije. Tvrdi da ima mogućnost odvajanja svog C tijela od P tijela (vantjelesna iskustva).

Emisija je završena riječima pokojnog Bena Richa (glavnog čovjeka Lockheed Skunkworks, firme koja je radila sa SAD vladu i vojsku), koje su ostavile mnoge fizičare bez teksta.

Na jednom predavanju rekao da trenutno u supertajnim projektima posjedujemo znanja/tehnologiju da uradimo što god poželimo i da putujemo do najdaljih zvijezda, brže od brzine svjetlosti i da će trebati Božija intervencija da se daju za dobrobit čovječanstva.
Link.

Malo sam editovao bitne dijelove tvog teksta, nadam se da mi neces zamjeriti...

Ovo prvo odozgo govori o vantjelesnim isustvima, pa stoga evo vam nesto VRLO DOBRO

Ono sto je zaniljivo za to sto si rekao za tog naucnika iz NASA-e koji radi vec 20 godina i vezan je vjerovatno kao podugovorac ili subcontractor za famozni i nevjerovatni Lockheed Skunkworks (Inace ko nije upucen Skunkworks je jedno odjeljenje u Lokidu koje radi sve ono sto su svi odbacili kao nemoguce iliti kao san, njihov najnoviji produkt star oko 20 godina je F117 A oboren u Budjanovcima Srbija 1999) je razlika izmedju antigravitacije i elektrograviotacije...

Sad kad se rasprava konacno razvija onako kako sam htjeo mogu da postam ono sto je bitno u tome. Tip je rekao da moze da se putuje i brze od brzine svjetlosti i da se stigne i do ruba galaksije i to vjestackim mjenjanjem gravitacionog polja u kom se nalazimo...

rekao je da trenutno u supertajnim projektima posjedujemo znanja/tehnologiju da uradimo što god poželimo i da putujemo do najdaljih zvijezda

Na
Kod:
http://jnaudin.free.fr/html/electrog.htm
receno je o cemu se radi kad su u pitanju ta dva pojma o kojima se sada maximalno bruji po internetu... Znaci razlika izmedju antigravitacije i elektrogravitacije...

Antigravitaciji: je potrebna velika kolicina energije za dobijanje bazicnog efekta levitacije
Elektrogravitaciji: bazicni efekat levitacije moze biti dobijen sa vrlo malo energije 20 Volti Npr. Lifteri...

Antigravitacija: Energija potrebna za dobijanje efekta je konstantna i nezavisna od totalne mase letjelice na kojoj je primjenjujemo kao sto je nezavisna i od sadrzaja same letjelice. Samim tim tezina letjelice i antigravitacionog generatora moze biti veoma teska (npr milion tona) jer je ista ta tezina otkazana i iznosi oko nule ili vrlo malo.

Elektrogravitacija: Energija i snaga su u potpunosti zavisne od totalne mase letjelice. Vise tezine, vise energije, ali se efekt levitacije i brzine se povecava kako se visina povecava i stoga akceleracije letjelice prema gore moze biti daleko brza u poredjenju sa najboljim helikopterom recimo.

Krsenje Njutnovog treceg zakona je vezano za akciju i reakciju...
Antigravitacija i elektrogravitacija oba krse Njutnov 3 zakon ali ima nekih restrikcija sa elektrogravitacijom...

Elektrogravitacija: Pogon i start su jedino vezani za atomsku strukturu glavne armature (u slucaju Liftera to je aluminijumski papir za kolece recimo :) ) stoga za povecanje pogona i brzine lagan i vrlo provodljiv materijal je potreban. Specijalna oprema i sadrzaj su potrebni timu koji bi pokretao letjelicu na takav pogon.

Antigravitacija: Nije potrebna nikakva specijalna oprema i moze da se primjeni na bilo kom materijalu, efekat jednom kad se desi uvijek se desava sam od sebe, potrebno ga je samo usmjeravati i recimo ukrotiti.

Efekti stita:

Elektrogravitacija: nema efekata stita iznad i ispod letjelice..... Medij u ovom slucaju vazduh tece oko letjelice i ispod nje tokom polijetanja kao oko helikoptera sto se desava.

Antigravitacija: Oplata letjelice djeluje kao stit protiv gravitacionog polja zemlje, postoji tzv. efekt stita iznad i ispod letjelice . Medij oko letjelice je definitinvo i u potpunosti odbijen od oplate letjelice.

Sekundarni efekti:

Elektrogravitacija: Tokom jake jonizacije vazduha, ozon i efekti jake svjetlosti mogu da se pojave oko letjelice. Takodje je prisutan odredjen mjenjajuci zvuk tokom polijetanja i slijetanja. Svjetlosna plazma moze da prekrije citavu oplatu letjelice usljed jakog Elektro-polja. Stvaranje Elektricnog naboja i polja oko letjelice moze stvoriti neke probleme. Jako Elektricno kao i Magnetno polje se osjeca oko letjelice u zavisnosti od velicine same letjelice ce i ElM polja biti dalja od nje ili bliza.

b]Antigravitacija:[/b] Kad se primjeni letjelica moze postati u potpunosti Crna, poluprovidna ili cak moze nestati posmatracevom oku usljed promjene refrakcije u odnosu na okolni medij vazduh. (vidi Filadelfijski experiment). Objekti posmatrani iz same letjelice mogu poceti da se krecu prividno usljed lokalne promjene gravitacionog polja. Takodje su prisutne neke moguce vremenske modifikacije ako imate casovnik u blizini letjelice usljed lokalne distorzije prostorvremena...

Antigravitacije vs ElektroGravitacija :

Elektrogravitacija: je jeftin nacin za Naprednu Propulziju. Ogranicena je na male letjelice i djeluje bolje u atmosferskim uslovima usljed pomoci kretanja pomocu medija vazduha. Efekti se povecavaju dok se pritisak smanjuje i to djeluje takodje na punom vakumu sa nekim specijalnim dodatnim mogucnostima.

Antigravitacija: je kraljevski nacin. Nema ogranicenja, ali, usljed nekih jakih sekundarnih efekata na okolinu, ona mora biti koristena za velike svemirske letjelice i to je bolje za duboka svemirska putovanja.

Fikcija ili Ocekivanje... To je pitanje danas...

Jean-Louis Naudin

Prevedeno je dakle direktno od njega, i daje direktan uvid u stanja oko ovih pojava elektrogravitacije i antigravitacije koja se ispituju sirom svijeta u mnogim laboratorijama sto privatno i javno sto skriveno... Lifetri su dokaz za elektrogravitaciju.

@John samo da napomenem kad si rekao da je potrebna Bozija intervencija da se svi ti projekti ili ZPE obznani mogu da kazem da taj Bog vec postoji i ima ime Steven Greer... :))

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2005, 03:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
Vader je napisao:
Ja sam vrlo skeptičan

U koji dio?

...Tesla je bio i eunuh ...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2005, 10:08 
Veteran
Veteran

zzz je napisao:

Iako nema veze sa temom, volio bih da kažeš gdje si to pročitao, jer sam ja dosta knjiga pročitao o Tesli i nigdje se ne spominje to. Samo kratko, u jednom topiku. Veću raspravu o ovome ću brisati.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2005, 03:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

zzz je napisao:

Iako nema veze sa temom, volio bih da kažeš gdje si to pročitao, jer sam ja dosta knjiga pročitao o Tesli i nigdje se ne spominje to. Samo kratko, u jednom topiku. Veću raspravu o ovome ću brisati.
Pozdrav.

...evo ti primjera ...

..."Teslin seksualni zivot je donekle kontroverzan. U intervjuu novini srpske emigracije u SAD-u, Srbobranu, od 3. marta 1922, rekao je: "Unistio sam svoju seksualnost u dobi od 33 godine zbog izvjesne francuske glumice koja je toliko navaljivala na mene da se nisam mogao koncentrirati na posao." Tesla se dao se kastrirati. Jednom drugom prilikom je novinarima kazao kako "nikad nije dodirnuo zenu". "

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2005, 11:31 
Veteran
Veteran

zzz je napisao:
Teslin seksualni zivot je donekle kontroverzan. U intervjuu novini srpske emigracije u SAD-u, Srbobranu, od 3. marta 1922, rekao je: "Unistio sam svoju seksualnost u dobi od 33 godine zbog izvjesne francuske glumice koja je toliko navaljivala na mene da se nisam mogao koncentrirati na posao." Tesla se dao se kastrirati. Jednom drugom prilikom je novinarima kazao kako "nikad nije dodirnuo zenu". "

Izvor, zzz, izvor! Tekst bez izvora informacije ništa ne znači.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 03:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

John ...

...zar ti ovo nije dovoljno (Teslin seksualni zivot je donekle kontroverzan. U intervjuu novini srpske emigracije u SAD-u, Srbobranu, od 3. marta 1922,)...bilo kako bilo Tesla je bio genije ispred svoga vremena ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 11:43 
Veteran
Veteran

Nije. Ne mogu da nađem novine iz tog vremena. Ali, OK. Da ne nastavimo OT, ovdje ćemo stati sa ovim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nije. Ne mogu da nađem novine iz tog vremena. Ali, OK. Da ne nastavimo OT, ovdje ćemo stati sa ovim.

...ok ...barem se slazemo da je bio genije ...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2005, 20:07 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20

Taj disclosureproject.org mi je sumnjivog kvaliteta, a i naplaćuje pristup tim svojim dokumentima, plus u svom shopu prodaju brdo nekih stvari. Bi li se iko normalan zamlaćivao sa prodajom video kaseta da stvarno posjeduje izvorna svjedočenja i podatke. Na mnogo mjesta se spominje da je Ben Rich izjavio da su mnoge stvari classified i da treba "act of God" da bi postale declassified, ali samo na par mjesta se uz to spominje tehnologija za putovanje do zvijezda i sl. Čova je mrtav, pa ne može da ospori, a i da je živ, sumnjam da bi demantovao neke tamo senzacionalističke sajtove.

Stvar je prirode ljudskog uma zašto ljudi žele da misle da je on to stvarno rekao... Ja bih prvi volio da vjerujem da sve to ima, da vlade svijeta sarađuju sa vanzemaljcima, da tu ima nešto više od ljudske imaginacije i interne potrebe, itd, jer bi to značilo da ovaj naš mali u-propast-srljajući svijet možda ima neku budućnost i da se nećemo vječno makljati oko komada zemlje ili fosilnih goriva dok nas ne sruka neka globalna klimatska katastrofa ili nas strefi kamenčina iz svemira. Ali, sve što sam vidio je shit i nije ni blizu "credible evidence", a stvarnooo želim da povjerujem... I postoje sigurno milioni ljudi koji bi iz skeptika prešli u "believere" kad bi im neko dao bilo šta osim "the usual mumbo-jumbo".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 20:24 
Veteran
Veteran

U pomenutoj emisiji nisu naveli izvor te informacije o Benu Richu, ali su rekli da je ta izjava mnoge naučnike ostavila bez teksta, tako da ne vjerujem da im je izvor Disclosure Project.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 23:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Nesto o cemu se prica vise od 50 godina ne moze nikako da bude glasina...
A sto se tice Disclosureproject.org ako te interesuje reci pa cu ti poslati nesto kredibilno u vezi toga, posto si rekao da bi volio da je tako i da se ne poubijamo sami medju sobom...
Inace za tvoju informaciju samo fajl od 70 mb nacionalne press konferencije je slobodan i za skinuti sa sajta. Ja kad sam ga skinuo prije pola godine tako je bilo...
Dovoljno je samo reci jedno, kad pogleda bilo ko taj video odnosno konferenciju gdje su bile sve novine i skeptici ne moze da ako ne zeli da povjeruje... da se barem ne zapita... Sta je koji qrac u pitanju ovdje ONDA...???
Po meni, ono o cemu se i bruji 50 hebenih godina vec... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]