Uzmes knjigu Ricarda Prestona "Zona usijanja" (Hot Zone) ili pogledas onaj film Virus sa Dastin Hofmanom i onom plavushom(Rene Ruso).
U svakom slucaju, Ebola je dosla iz Afrike(tako barem kazu), cini mi se da je ime dobila po nekoj rijeci u Zairu ili Kongu(vise ne znam sta je sta

). Udara samo po primatima. Sto je interesantno samo po sebi jer bas me interesuje sta to celije primata imaju u sebi pa se Ebola tako lako ubacuje i "prepisuje" po njima. Ili ako okrenemo, sta te neprimatske celije imaju sto sprecava Ebolu. Mozda neke elemente u membrani ili zidu koji odbijaju virus. Opet ovo nije bas moje podrucje znanja hehe. Ili su mozda bas nasa DNK i RNK kao stvorene za transkripciju virusovog koda.
I koliko ja znam virus se dosad nije "sam" prenosio vazduhom vec samo preko krvi i ostalih fluida, mada se u laboratorijiskim uslovima virus siri i vazduhom, vezujuci se za aerosoli. To opet otvara novu raspravu u domenu molekularne fizike i hemije za sta bih morao malo prelistati literaturu hehe.
Btw, nice slicica, Modesti ako se ne varam. Taj strip nisam odavno citao.