banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 11:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2010, 16:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=17jymDn0W6U[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne bih rekao da smo beznacajni, kad pogledas kolikoje prostranstvo oko nas bez intaligentnih bica na tim planetama, onda to govori o znacaju Zemlje i njenih stanovnika

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Znacajno je samo ako ima kome biti znacajno :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Covjek je najslozenije bice u svemiru poznato. U knjizi Nigela Henbesta Eksplozija svemira procitao sam da bi za pravljenje cijelog poznatog svemira bila dovoljna jedna tanka knjizica, dok za samo jednu covjekovu celiju da se napravi trebalo bi uputstava vise stotina debelih knjiga velicine enciklopedije. Tako zakljucujemo da je covjek slozeniji od svemira milijarde puta. Eto toliko o beznacajnosti. Problem je sto neki brkaju velicinu sa slozenoscu. Ja mislim da je znacaj vise u slozenosti nego u fizickoj velicini.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
za one koji vjeruju da je svemir, čovjek i život uopšte produkt slučajne explozije bez ikakvog smisla i razloga ne samo da je čovjek beznačajan, beznačajan je i čitav svemir.
dijametralna je percepcija za ljude koji vjeruju u stvaranje posredstvom inteligentnog stvoritelja odnosno boga.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 16:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Hertzog je napisao:
Ne bih rekao da smo beznacajni, kad pogledas kolikoje prostranstvo oko nas bez intaligentnih bica na tim planetama, onda to govori o znacaju Zemlje i njenih stanovnika

С обзиром колико смо тог пространства истражили, било би огромно трошење простора да смо једина интелигентна бића. А такође значај људи је никакав првенствено због тога што ми не можемо утицати и покорити тај свемир.

jellyfish je napisao:
Covjek je najslozenije bice u svemiru poznato. U knjizi Nigela Henbesta Eksplozija svemira procitao sam da bi za pravljenje cijelog poznatog svemira bila dovoljna jedna tanka knjizica, dok za samo jednu covjekovu celiju da se napravi trebalo bi uputstava vise stotina debelih knjiga velicine enciklopedije. Tako zakljucujemo da je covjek slozeniji od svemira milijarde puta. Eto toliko o beznacajnosti. Problem je sto neki brkaju velicinu sa slozenoscu. Ja mislim da je znacaj vise u slozenosti nego u fizickoj velicini.

Није ми поента била упоређивати сложеност човјековог тијела и свемира, него управо та величина јер тај толико сложени човјек уствари не представља ништа у том толико великом и једноставном пространству како ти кажеш...

mary juana je napisao:
za one koji vjeruju da je svemir, čovjek i život uopšte produkt slučajne explozije bez ikakvog smisla i razloga ne samo da je čovjek beznačajan, beznačajan je i čitav svemir.
dijametralna je percepcija za ljude koji vjeruju u stvaranje posredstvom inteligentnog stvoritelja odnosno boga.

Управо тако. Ти вјерујеш у бога, тј да је он креатор свега овога. Ја за разлику од тебе не вјерујем у то. Али не бих сад да улазим у те теме.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]