Warrior of the Light je napisao:
Npr. ima onih koji žele da prodaju priču kako je Venus Project i sl. zapravo model za Novi svjetski poredak, pokušaj da se "na finjaka" uvale NWO ideali i slične gluposti; po pravilu, oni koji zagovaraju ovakve priče su vjerski fundamentalisti orjentisani na teorije zavjere (nema gore kombinacije, ako mene pitate

) - a znamo svi dobro koliko treba slušati takve (i ovaj filmić gore govori o tom).
Mogu ti reći da mi je to palo na pamet, video klip mi liči na zaobilazan način govora o novom svjetskom poretku.
Nije li malo utopijski misliti da svijet može tek tako postati "dobar", da će svjetski lideri tek tako prepustiti vlast nekome drugome, da jake države čija je privreda na izdisaju (kao SAD) neće pokušavati na bilo koji način spasiti sebe, neće izazivati ratove, grabiti tuđu sirovinu i sl. zarad nečije utopijske ideje?
Sjetimo se samo da je davno mogla auto industrija da pređe na sasvim drugi način goriva, ali to nikada nisu dozvolili naftni magnati.
Sve je to divno, krasno, zaista predivna ideja, kada bi kompletno čovječanstvo zaboravilo na ratove, zaboravilo da mrzi svog prvog komšiju i okrenulo se prema boljem sutra, punom izobilja, mira i razumjevanja.
Ali, čovječiji strah od vlastite smrti i saznanje o njegovoj "kratkovremenosti" izaziva otpor i podstiče samoljublje.
U čovjeku je po "defaultu" da je takav kakav jeste.
Religija. Religija nudi mnogo dublje stanje svijesti nego što običan pojedinac može da spozna.
Kada bi se ljudi vladali po nekim osnovnim pravilima bilo koje religije bilo bi mnogo mirnije i svijet bi bio oplemenjeniji, ali ljudi su i to uspjeli da izvrnu naopako, da od svake religije naprave stratište.