Vidusa je napisao:
Ja nisam pitao nista za piramide, vec za gore postavljenu tvrdnju? Dokazi sta je tu glupost, same rijeci u nauci nisu dokaz. Ja sam postavio tvrdnju, ti je opovrgni dokazom da je glupost i tada skidam kapu!
Ovako samo svojoj nemoci stavljas suncane naocale.

Mene ne zanimaju problemi ovakve vrste. Ti ako si uvjeren da je to tačno, ja ti ne mogu dokazati suprotno.
1. Da li je citat tačan?
2. Šta je "sveti lakat"?
Obično u ovakvim pričama ljudi vole da izmišljaju nove jedinice, pa onda "dan" nije dan nego godina, a "lakat" nije lakat već "sveti lakat".
Citiraj:
One of the earliest types of measurement concerned that of length. These measurements were usually based on parts of the body. A well documented example (the first) is the Egyptian cubit which was derived from the length of the arm from the elbow to the outstretched finger tips. By 2500 BC this had been standardised in a royal master cubit made of black marble (about 52 cm).
Izvor.
Dakle, lakat je 0,45-0,52, a "sveti lakat" je 0,635, što je malo previše za jedan lakat, s obzirom da su ljudi ranije bili manji nego danas.
3. Ko kaže da je gofer čempres? Volio bih da mi neko kaže da se brodovi prave od čempresa. Koliko se sjećam iz jednog dokumentarca o Nojevoj barci, to drvo od kojeg je napravljena nije čempres.
4. Zašto je cijela zapremina broda pomnožena gustinom čempresa, kada cijeli brod nije bio ispunjen čempresom, već vazduhom?
Mislim da je Tesla postavio sličnu temu na "Duhovnost i religija"...
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=16156&highlight=