banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2005, 12:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Koji se razumiju u elktromehaniku i mozda cak fiziku mogu da razumiju ovo sto se nalazi na ovom sajtu, a sto je najcudnije oni koji nemaju znanja u tom polju mogu uspjesno da repliciraju experiment s LIFTERIMA...
U svijetu je napravljeno do sad uspjesno 327 Liftera, od kojih je samo jedan prezentovan na sajtu iz Hrvatske od momka 15 godina, dva iz Srbije, jedan iz Makedonije a nijedan iz BiH i Slo...

OVDJE
Kod:
http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm

Ovaj video od 11MB quicka to najbolje pokazuje na ovom sajtu!!!
Kod:
http://www.skidmore.edu/academics/music/aholland/ScienceExperiments.html

Originalni sajt sa kojeg sam nasao sve ovo i sad pokusavam sam da repliciram jedan !!!
Kod:
http://216.239.59.104/search?q=cache:p9NYjV1gzpwJ:users.erols.com/iri/Loder.PDF+Above+top+secret+PDF&hl=en

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 11:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Evo razlika, ko zna engleski prevesti...

Original skinut sa
Kod:
http://jnaudin.free.fr/html/electrog.htm

IMHO, I think that there are some differences between Antigravity and Electrogravity :

Power requirement :
- Antigravity : It is required a great amount of power for getting the basic effect,
- Electrogravity : The basic effect can be obtain with few power.

- Antigravity : The power required for getting the effect is constant and independant of the total mass of the spacecraft and its content. So, in this case, the power generator can be very heavy because its weight is cancelled...
- Electrogravity : The power is fully dependant from the total mass of the of the spacecraft. More weight, more power, but the effect increases while the altitude increases and thus the craft acceleration upward can be very fast comparing to a common helicopter which has a max ceiling.

Newton 3rd law violation :
Antigravity and Electrogravity both violate the Newton 3rd law, BUT, there are some restrictions with the Electrogravity.
- Electrogravity : The thrust is only applied on the atom structure of the main armature ( in the Lifter this is the aluminum plate ), so, for increasing the thrust dense material is required. Special equipments are required for the payload and the onboard team...
- Antigravity : No special equipment is required for the payload and the onboard team...

Shielding Effects :
- Electrogravity : There is no shielding effect above and below the craft... The medium flow around the craft goes downward during the Lift Off like an helicopter.
- Antigravity : The hull of the spacecraft acts as a shield Vs the gravity field, there is a shielding effect above and below the craft. The medium around the craft is fully repulsed by the hull of the craft.

Secundary Effects :
- Electrogravity : Due to the strong ionization of the air, ozone and glowing effects are generated around the craft. There are also a humming and variable noise during the LiftOff and landing sequence. A plasma sheet can cover the entire hull of the craft due to the strong E-Field. The generation of ELF around the craft can generates some troubles. Strong Electric and magnetic field can be induced near the craft.
- Antigravity : The craft can be fully black, translucid and may vanish to an observer due to the change of the refraction indice of the surrounding medium. The objects near the craft can be set in motion due to the local change of the gravity field. There are also some possible time modification near the craft due to the local distortion of the spacetime.

Antigravity Vs Electrogravity :

- Electrogravity is the low cost way for the Advanced Propulsion. It is limited to small crafts and works better in an atmospherical environment due to help of the motion of the medium. The effect increases while the pressure decreases and this works also in the full vacuum with some special additional features.
- Antigravity is the royal way. There is no limitation, but, due to some strong secundary effects on the surrounding, this must be used for big spacecrafts and this is better for a deep space travel.

Fiction, Anticipation... That is the question, today...

Best Regards
Jean-Louis Naudin
Email: JNaudin509@aol.com
Main Web site : http://ww.jlnlabs.org
Alternate site : http://jnaudin.free.fr/ [/code]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 09:39 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20
Ti Lifteri su simpatična stvar i prilično stara... Ali to nema veze sa antigravitacijom ili elektrogravitacijom, to je jonska propulzija. Visoki napon jonizuje molekule vazduha koji krećući se od anode ka katodi prenose dio svoje kinetičke energije i na okolne neutralne molekule koji ne završavaju na katodi već nastavljaju dalje, i tako nastaje potisak.

Nije mi jasno zašto se toliko ljudi tako lako hvata na te pričice, toliko postanu zaluđeni da si život upropaštavaju... Wake up... Šta je toliko primamljivo u nekom čikici koji je ubijeđen da je sam realizovao hladnu fuziju, antigravitaciju, ZPE, perpetuum mobile i šta sve ne...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Cekaj malo prijatelju...
Ako je tako...
Zasto onda Lifteri funkcionisu u vakumu...???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 09:53 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20
Ako misliš na testove koji ljudi probavaju u vakuumskim komorama, trebaš imati u vidu da vakuumske komore koje mogu postići jako nizak pritisak, tj. "high vacuum" su jako skupe i većina zaluđenika nema pristup takvoj opremi, nego probavaju na nekim školskim vakuumskim komorama koje ne postižu ni blizu visoki vakuum i ostaje dovoljno vazduha da pogoni lifter. Imajući u vidu da sam iz elektrotehničke struke, znači, učio sam to godinama, princip rada liftera mi je sasvim logičan i potpuno jasan, ne znam zašto bih pomislio da je to sad neko čudo od elektrogravitacije...

Evo, sad sam malo proguglao, evo par linkova ka nekim eksperimentima:

http://www-personal.umich.edu/~reginald/liftvac.html
Ovaj čova i dalje vjeruje da to radi u vakuumu, iako njegov eksperiment, čini mi se, govori drugačije, ovo je po definiciji zaluđenost. Kaže da najniži pritisak na kojem mu je lifter uopšte radio je bio -30 kPa i to uz ogromnu potrošnju od 272 W, to je znači 30 kPa manje od atmosferskog koji je 101,3 kPa, znači to je oko 71 kPa. Ako je 71 kPa vakuum, onda j*bi ga. Ali, naravno, ima on objašnjenje, kao tu postoji kriva koja kaže da na jako jako niskom pritisku bi lifter ponovo proradio, ali on ne može sa svojom opremom postići tako nizak pritisak. Minimalni pritisak koji podržava njegova oprema je -97 kPa, znači 4,3 kPa.

E, pa drugi eksperiment su radili profesionalci i postigli mnogo niži pritisak sa pravom opremom. Lifter (nažalost :D) se nije micao.
http://www.blazelabs.com/l-vacuum.asp
Došli su do 3,75 x 10-5 Torra, to je oko 5 x 10-6 kPa. Uporedi 4,3 kPa sa 0,000005 kPa.

Mislim, nek' svako vjeruje šta god hoće, fakti su tu, stvar je izbora, ako se neko osjeća sretnijim ako vjeruje, ja bih mu rekao "go for it".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2005, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
To da se neko osjeca sretnim sto bi trebalo da radi ili ne ili da vjeruje u to nema veze s tim.
Ovo je vezano za navode direktno sa sajta American Antigravity i sa njihovog foruma takodje gdje se vec dugo vremena navodi i govori da instrumenti liftera rade u vakumu. to su izvorni sajtovi gdje su lifteri i nastali odnosno Jean Luise Naudine-a kao i AAG forum i sajt...
Sigurno bi oni koji su najdalje dogurali u tome i zakljucili to sto tvrde a to je da Ion Wind nije kod liftera slucaj.
Sto se tice toga kad isti sajtovi potvrde da je ipak Ion Wind u pitanju naravno da ce biti vise osnove da se to uzme u obzir jer svih 357 liftera prijavljenih u svijetu na njihov sajt govori direktno da se radi o ozbiljnoj organizaciji.
Inace na google koliko god ima jednih informacija ima i drugih sa nebrojenih sajtova tako da ko hoce povjeruje u bilo sta moze tamo da nadje ako hoce bas da vjeruje. Inace, treba se drzati izvornih sajtova i mjesta gdje se ljudi s tim bave dugo i profesionalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2005, 19:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Patent se provukao
Patentirana antigravitacijska letjelica
Boris Volfson iz Huntingtona u Indiani ponosan je vlasnik patenta pod brojem 6,960,975 za antigravitacijski stroj. Radi se o svemirskoj letjelici s pogonom na supervodljivo polje koje mijenja zakrivljenost prostora i vremena izvan letjelice na način koji je suprotan zakonu gravitacije. Tako je i ured za patente prvi put prekršio vlastito pravilo da odbija izume koji su suprotni zakonima fizike. Glavna karakteristika ovog izuma jest da je on zapravo perpetuum mobile, odnosno po novijoj terminologiji 'zero-point energy' stroj, koji fizičari smatraju nemogućim. Patenti na takve mašine su se tijekom prošlosti gomilali, pa je još 1911. ured za patente tražio da prije odobravanja patenta stroj bude i sagrađen te na testnoj fazi od mjesec dana. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2005, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vidio sam ovu vijest juče, mislio sam je postaviti ali me je kolega pretekao :)

Citiraj:
Tako je i ured za patente prvi put prekršio vlastito pravilo da odbija izume koji su suprotni zakonima fizike

Ova rečenica mi nije jasna. Da li je ovo napravljeno, da radi? Ili je samo na papiru?
U prvom slučaju nema smisla pričati o "suprotnostima zakonima fizike", a u drugom...zar se patentira nešto što je samo na papiru?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2005, 21:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Pročitaj onaj link "Iscrpnije", biće ti malo jasnije. Čini se da je riječ o grešci patentnog zavoda, pošto je riječ o "teorijskom patentu".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 01:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Procitao sam i ja to neki dan, ali u prvoj recenici kaze da je stanoviti Boris jednu takvu masinu patentirao sto znaci da bi trebala da pokazuje neke naznake da radi u praksi ili barem put do realno ostvarljivog patenta cim je patentirao, jer tako tamo pise.
Cudi me inace kako je prosao patent tog tipa kad do sad niti jedan nije mogao proci, bas me interesuje. Ili su skontali Americka Vlada, (kao sto je John rekao ranije) vidi "Theodor Loder report", da je javnost i zvanicna nauka toliko iza projekta antigravitacije da su stoga ladno odobrili takav patent ili projekat u javnosti kad znaju da izmedju prave antigravitacije i ovoga sad imamo jos najmanje 100 godina guslati. To je inace Loder i naveo u svom izvjestaju LODER REPORT HTML
LODER REPORT PDF
Mislim da definitivno nije u pitanju da li imamo te projekte u praksi da radem, nego sistem vlasti koji ih konstantno odbacuje jer se istim koriste. Ova grupa disclosure project trosi sav silan kapital poslednjih godina na lobiranje sto veceg broja politicara i ljudi koji bi se suprotstavili danasnjem sistemu i po svemu sudeci, napreduju jer malo malo pa vidimo znacajne promjene u svijetu za koje namamo objasnjenja a ono koje oni dadnu razumnom mislecem covjeku nema nikakvog smisla.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]