banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Avg 2012, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Odakle vam snaga?

Sve nekako, ali slijepo vjerovati NASA-i (americkoj Vladi) je ono... za skociti na glavu, u prazan bazen.

Ne kazem da nisu sletjeli na Mjesec ni da jesu. Zaboli me. Ali cvrsto se drzati izjava i dokaza agencije americke Vlade je tragikomicno.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2012, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
sinip je napisao:
Конташ, зраци и тај рад.

dzaba se trudis... Trolx je jednostavno beznadezna.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2012, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Можда неко нешто научи, успут. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2012, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Odakle vam snaga?

Sve nekako, ali slijepo vjerovati NASA-i (americkoj Vladi) je ono... za skociti na glavu, u prazan bazen.

Ne kazem da nisu sletjeli na Mjesec ni da jesu. Zaboli me. Ali cvrsto se drzati izjava i dokaza agencije americke Vlade je tragikomicno.

daleko tragikomicnije su prozivke od strane pobornika "Zavjere"...

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2012, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Manje-vise, jesu.
Zato i pitam, odakle vam snaga?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 02:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tema je takva kakva jeste... a i podosadno je na forumu, nema nista bitno da se desava...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 05:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
old fashion men je napisao:
Meni nije interesantno oće li se astronaut smrznuti ili ne, ajd neka unutar odjela ima neko grijanje, ali kako materijal može da ima ista svojstva i savitljivost na +20 i na -150, ne samo odjelo, nego i sve ostalo?

Dnevna temperatura na Mjesecu je veća od 100 °C.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 05:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A po takvoj temperaturi od 120 C covjek podigao tamni vizor i zuri u Sunce. Kakve bi opektotine trebao da dobije, a minimalno da osjeti nepodnošljivu temperaturu na svom licu?

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=e6c60m3J ... ed&search=

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 10:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Lupas...
Prvo, kako ti znas da je temperatura u trenutku kad je nastao snimak bila 120c ? Sve apolo misije su bile za vrijeme jutra na Mjesecu, kad je Sunce jos nisko u horizontu.
Drugo, kada se kaze temperatura od 120c tokom dana, to je temperatura povrsine Mjeseca, znaci kamenje, stijene, prasina itd. Temperatura vazduha i ne postoji, jer nema atmosfere. Znaci nije isto kao na Zemlji.
Mjeseceva povrsina upija oko 90-95% toplote, ali je jako slab provodnik, tako da izolovana obuca koju nose astronauti je vise nego dovoljna da ih zastiti sa te strane.
Trece, temperatura koju astronauti je osjecaju je jednaka nivou toplote koju upije njihovo odijelo, a s obzirom da odijelo reflektuje najveci dio zraka, tacnije upija svega oko 15% toplote, eto ti odgovora kako su ''izdrzali'' tolike temperature.
next please...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
A po takvoj temperaturi od 120 C covjek podigao tamni vizor i zuri u Sunce. Kakve bi opektotine trebao da dobije, a minimalno da osjeti nepodnošljivu temperaturu na svom licu?

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=e6c60m3J ... ed&search=

znaci ne mogu da vjerujem sta citam...
jesu li svi "skeptici" takvi kao ti?
danas je temperatura u BL 35 stepeni. 35 stepeni cega? Ajd zaroni 2m u Vrbas da vidimo da li je i tom dijelu BL temperatura 35? :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo ako neko objasni realno kako se astronaut digao na kraju videa. a da nije pomoc od osobe koja ga je drzala kao marionetu. Tacno se vidi kako ga pod navodnicima nepoznata sila dize unazada on ne cini nista da to sam uradi.

http://www.youtube.com/watch?v=wdMvQTNL ... re=related

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sizofrenija.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Evo ako neko objasni realno kako se astronaut digao na kraju videa. a da nije pomoc od osobe koja ga je drzala kao marionetu. Tacno se vidi kako ga pod navodnicima nepoznata sila dize unazada on ne cini nista da to sam uradi.

http://www.youtube.com/watch?v=wdMvQTNL ... re=related

Kako sam i rekao, naces neku novu glupost pa doci opet, sta je sa 5 prethodno navodnik dokaza koji se poturio, a koji su raskrinkani, to i ne spominjes vise, evo odgovori ti meni na jedno pitanje,

Sta je sa gotovo pola tone kamenja, stijena i prasine koje je doneseno sa Mjeseca ? Kako je to moguce ako niko nije otisao gore ?
Samo mi nemoj reci da su negdje u pustinji uzeli lopatu i natrpali kamenja u tacke! Uzorci sa Mjeseca sadrze izotope koji se ne mogu naci nigdje drugdje sem na Mjesecu.
Isto tako nemoj robote da spominjes, jer ne tako davno ovdje ste tvrdili da racunar memorije kalkulatora nije mogao odvesti astronaute na Mjesec, da ne pricamo onda sta po vama bilo potrebno za jednog kompleksnog robota 69-e.
Isto tako imaj na umu da je kamenje razdijeljeno sve jednoj clanici UN kako bi i njihovi naucnici mogli vrsiti istrazivanja. Jedan kamen je cak i Tito dobio!
Pa da te cujem...pjevaj!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:
Sta je sa gotovo pola tone kamenja, stijena i prasine koje je doneseno sa Mjeseca ? Kako je to moguce ako niko nije otisao gore ?
Pa da te cujem...pjevaj!

Objasnjenje je da je kamenje koje je dopremljeno s Mjeseca sastavom je jednako kamenju sa naucne ekspedicije na Antarktik.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Spacedwarf je napisao:

Šta je sa tvojim objašnjenjem kako se gleda svaki gram i šta će se ponjeti, kao zbog smanjenja težine ni pišanu kameru nisu nosili, nači tvoja izjava, a sada odjednom pričaš kako su oni dovukli pola tone kamenja :-?
Što se tiče kamenja, pa mogli su ga dovuć odakle su htjeli, aj ti dokaži da nije sa mjeseca, msm može se dokazati, ali tek kada neko donese pravo kamenje, a to će biti a'l u kurcu :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Objasnjenje je da je kamenje koje je dopremljeno s Mjeseca sastavom je jednako kamenju sa naucne ekspedicije na Antarktik.

A to dokazujes kako ? Koji ti je izvor, neka naucna teorija je to potvrdila ili sta, laprdanje samoproklamovanih naucnika i zaludjenika u teorije zavjere ?
Napisao sam ti da npr. izotop olova nadjen na Mjesecu se ne moze naci na Zemlji, to je cinjenica, za razliku od ovog tvog.
Sad ti meni ponudi dokaz na cemu zasnivas svoju teoriju o kamenju sa Antarktika, da ne spominjem da su morali kopati kroz 3km leda da bi dosli do morskog dna i izvukli kamenje.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Spacedwarf je napisao:

Šta je sa tvojim objašnjenjem kako se gleda svaki gram i šta će se ponjeti, kao zbog smanjenja težine ni pišanu kameru nisu nosili, nači tvoja izjava, a sada odjednom pričaš kako su oni dovukli pola tone kamenja :-?
Što se tiče kamenja, pa mogli su ga dovuć odakle su htjeli, aj ti dokaži da nije sa mjeseca, msm može se dokazati, ali tek kada neko donese pravo kamenje, a to će biti a'l u kurcu :roll:

Nisam ja pisao o tome ali nema veze, naime, navedena kolicina je donijeta tokom 6 apolo misija, ne odjednom, a dokaz da je kamenje sa Mjeseca je specificna vrsta hemijskog elementa u sastavu koja se ne moze pronaci na Zemlji, znaci izotop koji postoji samo na Mjesecu, to su otkrili za olovo, titanijum i kalcij. I uzorci postoje manje vise u sve jednoj drzavi na svijetu i testirani su na hiljade puta u laboratorijama, znaci kamenje je sa Mjeseca, to niko ne spori osim vas forumasa ovde!

E sad otkud kamenje sa Mjeseca kod nas ako nije bilo ekspedicija ?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:
sta je sa 5 prethodno navodnik dokaza koji se poturio, a koji su raskrinkani, to i ne spominjes vise,

Nisu raskrinkani !
I dalje kao dokaz stoji Van Alenov pojas i slika gdje potisnik nije ostavio nikakav trag!
A ovo sa misterioznim podizanjem unazad potvrdjuje da je sve snimano u studiju!

Kad dodamo motivaciju laziranje politicke utakmice! I ponovnog neodlaska u proslih 40 godina!

Jednostavno je tesko vjerovati da su bili!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa zasto Rusija planira do 2018 spustanje na Mjesec ako je Van Alenov pojas nepremostiva prepreka ?
Nivo radijacije zadobijen u toku 2 do 4 sata prolaska kroz pojas nije bio smrtonosan, ali je bio opasan na duzi vremenski period (razlog zasto su mnogi astronauti umrli od raka i tumora).
Misteriozno podizanje je sve samo ne misteriozno, na Mjesecu je gravitacija 6 puta manja, znaci ako astronaut sa opremom na Zemlji ima 150kg, na Mjesecu ne samo da ima 25kg vec mu je i skok duzi nego ovdje (razlog zasto su vise skakali nego hodali), pa otuda, nama koji nismo iskusili zakone fizike na Mjesecu, utisak neprirodnog hoda. To u stvari i jeste neprirodan hod, pa zaboga na Mjesecu je!!!

edit: cekam objasnjenje za kamenje, a i dokaz za tvrdnju da je sa antarktika.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Eto ako Rusi odu do 2018, ja ću vjerovati da su ameri bili 1969.
Zar ti nije čudno da su ameri bili 1969, a da Rusi ne mogu otići ni sada, iako ti isti Rusi imaju najviše svemirskih letova i najveći broj sati provedenih u svemiru?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]