banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 05:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Dec 2008, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
tensSa je napisao:
Zemlja je stara tacno 58000. godina!!!!

kako dođe do te cifre? :D jel odokativna metoda ili?!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 14:01 
mastermind je napisao:
tensSa je napisao:
Zemlja je stara tacno 58000. godina!!!!

kako dođe do te cifre? :D jel odokativna metoda ili?!

To moja religija...ja osnivach...

Tenssina crkva...

Slika

Nas moto je: Dodjite vi nama da ne bi mi vama jeb... pardon...doshli...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 15:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Kada se kreacionizam osporava pravdate ga dokazima, a kada se iznesu kompromitujuci dokazi za vasu teoriju kazete "ne morate vjerovati, ali cete ici u pakao". Strasno.
I Da Vincijev kod ima istinitih cinjenica, ali je knjiga izmisljena (povucite paralele sa Biblijom)!

?>

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 16:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ako mene pitaš ja nepravdam ništa, jer nemam potrebe pravdat nešto što je takvo kakvo je! pravdaju se oni koji bubaju budalaštine!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2008, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hvala mastermind sto si odgovorio. Takodje mi je poznat gornji tekst o "nepouzdanosti" C14. Iako se to moze uzeti kao tacno u nekim slucajevima gdje je materijal bio izlozen ekstremnim uslovima ili zagadjenju, za vecinu slucajeva se ne moze uzeti. Takodje i uticaj kosmickih zracenja je predvidjen i nije se pokazao kao bitan. Takodje postoje i druge brojne metode za dokazivanje starosti i pokazuju da je starost znatno veca. Takodje svemirska istrazivanja to pokazuju. Ima na milione dokaza o velikoj starosti i svega par dokaza o maloj starosti. Sto se tice gornjeg teksta da "ti znas" i da nista ne dokazujes, napomenucu ti da i drugi "znaju da je to drugacije", a ne mogu svi biti u pravu jer svi misle da oni znaju istinu. U nauci nema kao u religiji "ja znam" ili "ja vjerujem", nego samo ima eksperimentalno dokazivanje ili pretpostavke (teorije). I nazivanje naucnih cinjenica "budalastinama" neodoljivo podsjeca na jednog od najpoznatijih "kreacionista" na prostorima sfrj M Petrovica koji sa sadistickim idejama ubjedljivo vodi u omalovazavanju nauke i nazivanja budalastinama svega onoga sto se ne slaze sa njegovim uskim pogledima na svijet. Sta reci, nego da su cinjenice za nekoga ko ih ne razumije budalastine, i obrnuto. Sto se tice pape ne slazem se sa njim, ali ako papa kaze da je zemlja okrugla, da li ja trebam reci da je zemlja cetvrtasta samo da bih pokazao da se ne slazem sa njim? Znaci ako se slazem sa teorijom teisticke evolucije ja se ne slazem sa papom nego samo sa onim sto je on rekao. Napomenuo bih da je papa bio u srednjem vijeku kreacionista i spaljivao ljude. Da li to onda znaci da se ti slazes sa srednjovjekovnim papom?
Znaci cinjenice ostaju cinjenice bez obzira ko ih rekao, ili ko ne rekao. I na kraju, papa je bar bio "posten" pa je priznao da je bio glup, a junci kao MP i danas se drze srednjovjekovnog ucenja pored toliko naucnih dokaza i jos najpametnije ljude kao sto je Ajnstajn nazivaju budalama. Pa neka ljudi sami prosude ko je tu budala. A da ne pominjemo njegove izljeve mrznje, i religijske netrpeljivosti sve to potkrijepljeno srednjovjekovnim metodama koje doticni zdusno podrzava. Pa zar takav covjek onda nije gori od pape. Ali bez obzira ima svoje sljedbenike koji samo sto mu se ne klanjaju.

sionska truba je napisao:
U teističkom evolucionom sistemu, Bog nije svemogući Gospodar svih stvari čija Reč mora biti uzeta za ozbiljno od strane čoveka, već je On integrisan u evolucionu filozofiju, kao usputni faktor (da bi ono nemoguće postalo moguće). Ovo je svakako u suprotnosti sa Svetim pismom, i vernici ne bi trebalo da olako prihvataju verovanje u ovako "prepakovanu" teorije evolucije, a pogledajmo detaljnije i zašto.

Sa ovim navodom iz sajta koji si dao, nebi se slozio. Odnosno sa ovakvim tumacenjem teisticke evolucije. Ja i dalje smatram da je Bog glavni, koji je stvorio prirodne zakone, a onda se prema tim zakonima odvijalo prirodno, uz mozda neke njegove uticaje.
Isto kao sto je svijet u kome zivimo pun zla. Zasto? Zato sto je svijet stvoren i onda je pusten sam sebi i prirodnim zakonima i ljudskoj slobodnoj volji uz povremeni uticaj natprirodnih sila. Slicno je i sa ovim. Naravno, to je samo pretpostavka na osnovu ostalih stvari, jer ja nikada ne kazem da znam, samo da pretpostavljam, sto ne znaci da je i istina jer istinu ne zna niko od ljudskih stvorenja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 00:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
vime ajd molim te prestani kakiti vise o miroljubu. pa nije on izmislio kreacionizam. zasto svaku rijec vezano za kreacionizam moras povezati sa njim. ko pijan plota si se ufatio za tog miroljuba. covjek ti da citate sa zapada, a ti uvijek e pa miroljub ovo miroljub ono.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 15:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Hvala mastermind sto si odgovorio. Takodje mi je poznat gornji tekst o "nepouzdanosti" C14. Iako se to moze uzeti kao tacno u nekim slucajevima gdje je materijal bio izlozen ekstremnim uslovima ili zagadjenju, za vecinu slucajeva se ne moze uzeti. Takodje i uticaj kosmickih zracenja je predvidjen i nije se pokazao kao bitan. Takodje postoje i druge brojne metode za dokazivanje starosti i pokazuju da je starost znatno veca. Takodje svemirska istrazivanja to pokazuju. Ima na milione dokaza o velikoj starosti i svega par dokaza o maloj starosti.

volio bih kad bi iznjeo barem jedan dokaz od ovih puno koji idu u koritst znatno većoj starosti, pa da ga razmotrimo!
Citiraj:
Sto se tice gornjeg teksta da "ti znas" i da nista ne dokazujes, napomenucu ti da i drugi "znaju da je to drugacije", a ne mogu svi biti u pravu jer svi misle da oni znaju istinu. U nauci nema kao u religiji "ja znam" ili "ja vjerujem", nego samo ima eksperimentalno dokazivanje ili pretpostavke (teorije). I nazivanje naucnih cinjenica "budalastinama" neodoljivo podsjeca na jednog od najpoznatijih "kreacionista" na prostorima sfrj M Petrovica koji sa sadistickim idejama ubjedljivo vodi u omalovazavanju nauke i nazivanja budalastinama svega onoga sto se ne slaze sa njegovim uskim pogledima na svijet. Sta reci, nego da su cinjenice za nekoga ko ih ne razumije budalastine, i obrnuto.

ja nikad neću reći da je neka nepobitna znanstvena činjenica budalaština! budalaština je ono što je izmišljeno i što nema veze s ničim. problem je što je uska granica između činjenice i budalaštine, pa ako se malo bolje ne pozabavimo problemom ne možemo razlučiti jedno od drugog!
Citiraj:
Sto se tice pape ne slazem se sa njim, ali ako papa kaze da je zemlja okrugla, da li ja trebam reci da je zemlja cetvrtasta samo da bih pokazao da se ne slazem sa njim? Znaci ako se slazem sa teorijom teisticke evolucije ja se ne slazem sa papom nego samo sa onim sto je on rekao. Napomenuo bih da je papa bio u srednjem vijeku kreacionista i spaljivao ljude. Da li to onda znaci da se ti slazes sa srednjovjekovnim papom?

prvi si spomenuo papu, pa sam ti samo napisao njegov stav koji se podudara sa tvojim, što ne znači da si papista! ako misliš da je koncept "teističke evolucije" ispravan ne mogu ti ja tu puno pomoć osim da ti ukažem na to zašto po mom nije ispravan, a ti to možeš prihvatit i ne moraš!
Citiraj:
Znaci cinjenice ostaju cinjenice bez obzira ko ih rekao, ili ko ne rekao. I na kraju, papa je bar bio "posten" pa je priznao da je bio glup, a junci kao MP i danas se drze srednjovjekovnog ucenja pored toliko naucnih dokaza i jos najpametnije ljude kao sto je Ajnstajn nazivaju budalama. Pa neka ljudi sami prosude ko je tu budala. A da ne pominjemo njegove izljeve mrznje, i religijske netrpeljivosti sve to potkrijepljeno srednjovjekovnim metodama koje doticni zdusno podrzava. Pa zar takav covjek onda nije gori od pape. Ali bez obzira ima svoje sljedbenike koji samo sto mu se ne klanjaju.

vidim da te još drži "MP sindrom"! ne znam tko je gori nit me zanima, možda sam ja ili ti ili netko treći gori od navedene dvojice! Tvorac je taj koji savršeno poznaje naša srca i nepristrano sudi! znamo s kime se možemo usporediti, pa neka svatko od nas vidi gdje je! ne volim kad se spominje riječ "pametan" i kada se rade neke usporedbe tko je pametniji! po mome je najpametniji onaj tko najviše ljubi, jer đaba ti poznavanje sve svjetske nauke kada mrziš brata svoga!
Evo što kaže jedan od meni najljepših citata iz biblije:

13Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. 2 Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! 3 I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo. 4 Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; 5 nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; 6 ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; 7 sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. 8 Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. 9 Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. 10 A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. 11 Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. 12 Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! 13 Sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.
Citiraj:
Sa ovim navodom iz sajta koji si dao, nebi se slozio. Odnosno sa ovakvim tumacenjem teisticke evolucije. Ja i dalje smatram da je Bog glavni, koji je stvorio prirodne zakone, a onda se prema tim zakonima odvijalo prirodno, uz mozda neke njegove uticaje.
Isto kao sto je svijet u kome zivimo pun zla. Zasto? Zato sto je svijet stvoren i onda je pusten sam sebi i prirodnim zakonima i ljudskoj slobodnoj volji uz povremeni uticaj natprirodnih sila. Slicno je i sa ovim. Naravno, to je samo pretpostavka na osnovu ostalih stvari, jer ja nikada ne kazem da znam, samo da pretpostavljam, sto ne znaci da je i istina jer istinu ne zna niko od ljudskih stvorenja.

pa potpunu istinu sigurno ne zna nitko (jer djelomično je nase spoznanje), ali onoliko koliko nam je potrebno za spasenje i da ne posumnjamo u djelovanje Tvorca nam je objavljeno! ne znam prijatelju kako možeš prihvatiti da se čovjek razvio od ne znam čega ako već i sam početak Biblije to opovrgava.....
I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" 27 Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro mastermind, ne namjeravam ti dokazivati nista obzirom da ti vec unaprijed sve znas po bibliji kao i Mp i ne treba nista dokazivati i da svi naucni dokazi koji se iznesu za vas nisu validni. Sto se tice MP-a, ne drzi me sindrom nego to sto vi pisete je u stvari njegova filozofija pa sam ga zato spomenuo. Recimo teorija relativnosti je eksperimentalno dokazana a MP kaze da je to budalastina. Konkretno, da je teorija relativiteta budalastina danas pola Evrope nebi imalo struje jer da ta teorija ne valja nuklearne elektrane nebi radile. I pored takvog dokaza to je njemu budalastina. Takodje da ta teorija ne radi sunce nebi sijalo. I onda kakav god dokaz da izneses to ce klasicnim kreacionistima biti budalastina. I zasto onda dokazivati kad je za njih sve sto je dokazano budalastina. Osim onoga sto se bukvalno slaze sa biblijom.

mastermind je napisao:
volio bih kad bi iznjeo barem jedan dokaz od ovih puno koji idu u koritst znatno većoj starosti, pa da ga razmotrimo!

Rekao sam vec, iz astronomije, da bismo mogli vidjeti galaksije koje su udaljene vise miliona svjetlosnih godina svjetlost je trebala da putuje vise miliona godina da bi je mi danas vidjeli. Obzirom da vidimo te galaksije sa kojih je svjetlost krenula milione godina ranije i tek sad stize do nas to znaci da su postojale prije miliona godina.

Iz hemije i fizike, kao sto sam rekao metoda c14 nije jedina metoda datiranja niti jedini radioaktivni izotop koji se koristi. Pored nje imamo i druge. Pored toga imamo i prirodno raspadanje radioaktivnih elemenata cije je vrijeme poluraspada milione godina. Od ovih raspadnutih elemenata nastaje olovo kao "pepeo" i na osnovu kolicine olova znamo koliko je prvobitno bilo ovih elemenata. I koliko se raspalo. I koliko je vremena trebalo za to.

Iz biologije, vec unazad par stotina godina na nekim organizmima mogu uociti primjetne mutacije i promjene osobina odredjenih zivih organizama. Ako uzmemo da su se ove mutacije desavale istim tempom milionima godina, dolazimo do zakljucka da je moglo doci do bitnih promjena osobina pa cak i organizama.

Iz geologije, da bi unutrasnjost zemlje bila dovoljno vrela to jest da se zemlja nebi ohladila potrebno je da dobija odnekud energiju. Ovu energiju dobija spontanim raspadom radioaktivnih elemenata. Na osnovu energije koju dobija zemljina unutrasnjost i brzine kojom se hladi zakljucujemo koliko bi trebalo da se do sad ovih elemenata raspalo i koliko se toplote oslobodilo i vidimo da postoji neprestano grijanje zemlje jer da ne postoji kako to tvrde kreacionisti, zemlja bi se ohladila za par stotina godina i izumro bi sav zivot na zemlji jer bi temperatura drasticno pala.

Iz industrije, nafta i ostala fosilna goriva se stvaraju od fosila. Na zemlji ima toliko nafte i uglja da je trebalo toliko zivih organizama da se stvori tolika nafta i ugalj da bi toliki organizmi na zemlji samo mogli biti kroz dugi period, milione godina da stvore dovoljno mase za toliku naftu i ugalj.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ma to si ti sve pročitao iz ovih lažnih knjiga što se po školama izučavaju. trebaš malo više čitati iz cveća i drveća... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 16:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Dobro mastermind, ne namjeravam ti dokazivati nista obzirom da ti vec unaprijed sve znas po bibliji kao i Mp i ne treba nista dokazivati i da svi naucni dokazi koji se iznesu za vas nisu validni. Sto se tice MP-a, ne drzi me sindrom nego to sto vi pisete je u stvari njegova filozofija pa sam ga zato spomenuo. Recimo teorija relativnosti je eksperimentalno dokazana a MP kaze da je to budalastina. Konkretno, da je teorija relativiteta budalastina danas pola Evrope nebi imalo struje jer da ta teorija ne valja nuklearne elektrane nebi radile. I pored takvog dokaza to je njemu budalastina. Takodje da ta teorija ne radi sunce nebi sijalo. I onda kakav god dokaz da izneses to ce klasicnim kreacionistima biti budalastina. I zasto onda dokazivati kad je za njih sve sto je dokazano budalastina. Osim onoga sto se bukvalno slaze sa biblijom.

Istina je da postoje neki znacajni eksperimentalni rezultati u fizici kao sto je prividna dilatacija vremena, transverzalni Doplerov efekat, povecanje mase sa brzinom i gravitacijsko krivljenje svjetlosti, koji su u skladu sa teorijom relativnosti. Medjutim, ovi rezultati se ne mogu uzeti kao potvrda ni specijalne ni opcte teorije relativnosti, jer postoje i druge teorije (mada daleko manje poznate) koje predvidjaju slicne rezultate. znači STR je teorija bazirana na nekakvim postulatima i uz pomoć aproksimativnih rješenja i eksperimenata se došlo do nekakvih krajnjih jednadžbi!
Citiraj:
Rekao sam vec, iz astronomije, da bismo mogli vidjeti galaksije koje su udaljene vise miliona svjetlosnih godina svjetlost je trebala da putuje vise miliona godina da bi je mi danas vidjeli. Obzirom da vidimo te galaksije sa kojih je svjetlost krenula milione godina ranije i tek sad stize do nas to znaci da su postojale prije miliona godina.

Kod ovoga je problem što mitko ne zna kako se ponašaju vrijeme i prostor pri brzini svjetlosti, pa je stoge bedasto zaključivati i računati nekakve svjetlosne godine! sama STR govori o teme da što se brže krećemo to nam vrijeme sporije teče, pa bi se stoga moglo zaključiti da kad bi se kretali nejvećom brzinom (brzinom svjetlosti) komponenta vremena bi bila jednaka nuli! s ovog aspekta gledanja može se zaključiti da je ono što mi vidimo u svemiru trenutno stanje stvari, jer svijetlost trenutno dolazi do nas!
Citiraj:
Iz hemije i fizike, kao sto sam rekao metoda c14 nije jedina metoda datiranja niti jedini radioaktivni izotop koji se koristi. Pored nje imamo i druge. Pored toga imamo i prirodno raspadanje radioaktivnih elemenata cije je vrijeme poluraspada milione godina. Od ovih raspadnutih elemenata nastaje olovo kao "pepeo" i na osnovu kolicine olova znamo koliko je prvobitno bilo ovih elemenata. I koliko se raspalo. I koliko je vremena trebalo za to.

kada bi ti pojedinačno sada obrazlagao svaku metodu post bi mi bio dvije strane, stoga to ne namjeravam radit! ako si se složio da je metoda C 14 prilično nepouzdana, vjerovatno bi se složio i s ostalim metodama kada bi ti na sličan način obrazložio.
Citiraj:
Iz biologije, vec unazad par stotina godina na nekim organizmima mogu uociti primjetne mutacije i promjene osobina odredjenih zivih organizama. Ako uzmemo da su se ove mutacije desavale istim tempom milionima godina, dolazimo do zakljucka da je moglo doci do bitnih promjena osobina pa cak i organizama.

o mutacijama sam već govorio u ovoj temi pa pogledaj iz ranijih postova odgovor! rekao sam da mi navodiš jedan po jedan dokaz, pa da razmotrimo, jer znaš i sam da ne mogu citirati više od tri stvari odjednom!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mastermind, ako nisi primetio, u prethodnom postu, prvim citatom opovrgavaš teoriju relativiteta, dok u drugom citatu osporavaš metodu određivanja starosti upravo teorijom relativiteta. pametni ljudi poput tebe to ne bi trebali da rade :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 22:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mastermind svjetlost nema masu i zato se moze kretati brzinom svjetlosti, a brzina svjetlosti NIJE beskonacna vec je oko 300 000km/s sto je eksperimentalno dokazano.

?>

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
mastermind, ako nisi primetio, u prethodnom postu, prvim citatom opovrgavaš teoriju relativiteta, dok u drugom citatu osporavaš metodu određivanja starosti upravo teorijom relativiteta. pametni ljudi poput tebe to ne bi trebali da rade :lol:

Pa tako, "klasicni kreacionisti" kad im nesto odgovara onda uzimaju nauku kao validnu, kad im neodgovara onda im je nauka budalastina.

mastermind je napisao:
Medjutim, ovi rezultati se ne mogu uzeti kao potvrda ni specijalne ni opcte teorije relativnosti, jer postoje i druge teorije (mada daleko manje poznate) koje predvidjaju slicne rezultate. znači STR je teorija bazirana na nekakvim postulatima i uz pomoć aproksimativnih rješenja i eksperimenata se došlo do nekakvih krajnjih jednadžbi!

Ne radi se o nikakvim aproksimacijama nego o tacnim rezultatima do u milion decimala. I jedino u teoriji relativnosti se dobijaju tacni rezultati. Ljudi su uzeli dva atomska sata. Jedan su stavili u avion koji se stalno kretao a drugi su ostavili na zemlji. Nakon nekoliko dana kretanja uporedili su satove i oni nisu bili isti. Naime sat u avionu je pokazao da je vrijeme sporije proticalo i to tacno onoliko u decimalu koliko se dobije kad se uvrsti vrijeme i brzina aviona u formulu za dilataciju vremena.
Drugi dokaz. Neke cestice koje imaju vrlo kratko vrijeme raspada pri mirovanju koje se izrazava u mikrosekundama, kad se ubrzaju do priblizno brzine svjetlosti poveca im se vrijeme zivota, znaci sporije se raspadaju, i zive i do 15 minuta, sto znaci da im vrijeme sporije prolazi jer idu priblizno brzinom svjetlosti. Druga stvar, kad se uvrsti njihova brzina u formule relativnosti dobije se bas toliko da im prodje vremena.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 08:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Pa tako, "klasicni kreacionisti" kad im nesto odgovara onda uzimaju nauku kao validnu, kad im neodgovara onda im je nauka budalastina.

prijatelji vim i nerever malo pričate gluposti! ja niti sam osporio ovu teoriju, niti sam je potvrdio! ne znam tko ti reče da ja spadam u tu tvoju skupinu "klasični kreacionisti". previše se ponašate djetinjasto da bi se s vama mogla voditi ozbiljna polemika.
Citiraj:
Ne radi se o nikakvim aproksimacijama nego o tacnim rezultatima do u milion decimala. I jedino u teoriji relativnosti se dobijaju tacni rezultati. Ljudi su uzeli dva atomska sata. Jedan su stavili u avion koji se stalno kretao a drugi su ostavili na zemlji. Nakon nekoliko dana kretanja uporedili su satove i oni nisu bili isti. Naime sat u avionu je pokazao da je vrijeme sporije proticalo i to tacno onoliko u decimalu koliko se dobije kad se uvrsti vrijeme i brzina aviona u formulu za dilataciju vremena..

očito ne znaš kako se iz nekakvih pretpostavki raznim aproksimacijama dolazi do konačnog matematičkog rješenja!
Citiraj:
Drugi dokaz. Neke cestice koje imaju vrlo kratko vrijeme raspada pri mirovanju koje se izrazava u mikrosekundama, kad se ubrzaju do priblizno brzine svjetlosti poveca im se vrijeme zivota, znaci sporije se raspadaju, i zive i do 15 minuta, sto znaci da im vrijeme sporije prolazi jer idu priblizno brzinom svjetlosti. Druga stvar, kad se uvrsti njihova brzina u formule relativnosti dobije se bas toliko da im prodje vremena.

kao prvo sam prvi postulat OTR govori o tome da ne postoji stanje mirovanja i da je sve relativno! znači ovaj dokaz već u samom startu pada u vodu! nisu stvari tako baš jednostavne kada se priča o relativnosti, pa stoga treba uzeti u obzir sve čimbenike i referentna stanja da bi se moglo nešto tvrditi kao dokaz validnosti teorije! ne namjeravam ovdje raspravljati o STR-u jer to i nije toliko bitno kada pričamo o starosti zemlje! postoje drugi dokazi na makroskopskoj razini koje možemo bolje i validnije utvrditi! ako želiš da diskutiramo o STR-u otvori novu temu ako već ne postoji, pa možemo o tome!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 09:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:
mastermind svjetlost nema masu i zato se moze kretati brzinom svjetlosti, a brzina svjetlosti NIJE beskonacna vec je oko 300 000km/s sto je eksperimentalno dokazano.

šta ti pričaš? kao prvo nije da svjetlost nema masu, nego fotoni u gibanju nemaju masu, a nakupine fotona su svjetlost! tko kaže da je brzina svjetlosti beskonačna i da nije 300000 km/s?!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
prijatelji vim i nerever malo pričate gluposti!

pa malo je to gluposti kada se uporedi sa količinom tvojih :lol: počevši od onih sa prelaznim oblicima, preko mutacija pa do bubašvaba. a sad si sve to začinio udarom na fiziku. vrati se brate u kameno doba pa propovedaj svoju istinu majmunima. a da...zaboravio sam...nije tad bilo majmuna...samo adam i eva.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
nerevar je napisao:
samo adam i eva.

Sto bi rekla jedna nasa koleginica sa foruma "Sadam i Ševa"

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Iako nauka kaze da dokazi upucuju na nastanak svijeta uslijed big-banga, meni je nezamislivo da ovo savrsenstvo reda, kauzalna spregnutost i, na kraju, smislenost svega, moze da nastane uslijed jedne takve praeksplozije. Vjerujem da svaka ovakva diskusija nema smisla i uvijek zavrsi u viru prepucavanja, jer na kraju svi moramo priznati da nasa ubjedjenost u evoluciju odnosno kreaciju ima veze sa nasim ubjedjenjima po pitanju postojanja Boga, i braniti evoluciju ili kreaciju znaci braniti nasa ubjedjenja i nasu iskonsku potrebu da dokazemo drugima i sebi samima da smo ispravno "nasadjeni"

PS: a mozda bi se big-bang mogao objasniti time da su Amerikanci ili Kinezi otisli par milijardi godina u proslost i radili atomske testove :D :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 22:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
kao prvo nije da svjetlost nema masu, nego fotoni u gibanju nemaju masu, a nakupine fotona su svjetlost!

Pa po cemu se ovo razlikuje od moje recenice da svjetlost nema masu? Hoces da kazes da nakupine fotona koje se krecu imaju masu?
Svjetlost nema masu, ali ima impuls sto je cudno, jer je formula za impuls p= m * v, ali je eksperimentalno dokazano da svjetlost ima impuls...

?>

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 11:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:
Citiraj:
kao prvo nije da svjetlost nema masu, nego fotoni u gibanju nemaju masu, a nakupine fotona su svjetlost!

Pa po cemu se ovo razlikuje od moje recenice da svjetlost nema masu? Hoces da kazes da nakupine fotona koje se krecu imaju masu?
Svjetlost nema masu, ali ima impuls sto je cudno, jer je formula za impuls p= m * v, ali je eksperimentalno dokazano da svjetlost ima impuls...

problem je u dualnosti koju je nemoguće znanstveno objasniti! giba se kao val, a udara kao čestica! baš me zanima dali je to slučajno tako :D ?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]