banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2012, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
sreca pa ima i takvih koji "sve znaju" :fadein: :fadein:
a dok ovi ostali odu da provjre do neke XYgodine,,, evo robotic ide,,, valjda ce bit kadar postavt 1 zastavcu ! :D :fadein: :fadein:

Ne rece sta onda kad kosooki slete, sta cete vi "skeptici" reci onda?
Da ne spominjem slijetanje na Mars koje ce se desiti u ovom vijeku...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 17:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
u ovom vjeku??? ako prije sve ne ode u,,,, 3pm,,,valjda ce neko dozivt da i to vidi!!! :lol:
ponavljam dok iko do tamo dodje poslje amera oni ce sve nastimat u svoju korist, a da to i ne ucine,,, sumnjam da ce to iko javno primjetiti,,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 17:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
7oih sve misije su prekinute i nije ih bilo do danas jer je nasa otkrila da je to vjestacki satelit koji sluzi kao baza vanzemaljcima, a njegova prava svrha je nadgledanje i kontrola zemljana.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XeWtaIAsX6k[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 17:20 
Veteran
Veteran

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spacedwarf, avatarx ispade premekana sa svojim skepticizmom, nakon teorije da su vanzemaljci na mjesecu :)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
1972., Apollo 17 bila je zadnja misija sa ljudskom posadom na Mjesecu

Jel mozete vjerovati da danas kada je tehnologija uznapredovala niko vise neide na Mjesec pa makar da tamo svake godine Ameri prave parade u cast svoje vojne nadmoci!?

Ta misao me tjera na to da mislim da je sve to sedamdesetih bilo fake!

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 20:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
A jel možeš ti vjerovati da tehnologija u razvoju svemirskih letjelica uopšte nije toliko napredovala. Sojuz je projektovan u šezdesetima, a i dalje se koristi.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
1972., Apollo 17 bila je zadnja misija sa ljudskom posadom na Mjesecu

Jel mozete vjerovati da danas kada je tehnologija uznapredovala niko vise neide na Mjesec pa makar da tamo svake godine Ameri prave parade u cast svoje vojne nadmoci!?

Ta misao me tjera na to da mislim da je sve to sedamdesetih bilo fake!

Nadmoc podrzumijeva i ekonomsku nadmoc, a ameri lazu sebe i svoj narod vec dobrih 30 godina, eto im njihov model osiguravajucih kuca, zivota na kredit i sl...
Mislim da zadnje sto im pada na pamet je trosenje para (kojih uopste nemaju) na to da sprze istrazivanja od kojih nemaju nikakvu ekonomsku isplativost.

Evo ako se meni digne neka stvar i krenem planinariti, nabavljati opremu, ulagati u osvajanje raznih vrhova brda i planina, pa na kraju poslije par godina steknem mogucnosti da se prijavim za neki ozbiljan vrh (Everest, Mon Blan i sl.) i na kraju istresem novca da to i ostvarim, a onda se vratim kuci i zateknem sve u ekonomskom rasulu, sigurno mi ne bi palo na pamet da opet tako bacam pare, nebitno od toga sto mi neko ne bi vjerovao da sam zaista planinario...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Čekaj, hoćeš reći da su im novci problem da ponovo odu :-? :lol: :lol: :lol:
Pa jebote da mi daju ovlaštenje ja bi im za 24 sata skupio novce samo na osnovu sponzorskih ugovora, ljudi daju milione da na krilcu formule 1, koje se usput i ne vidi, nači daju milione za natpis od 10 cm, e moš misliti koliko bi npr. red bul dao da na krilu rakete za mjesec stoji njihovo ime, ili da na viziru astronauta stoji rej ban... čuj novci problem :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 21:53 
Veteran
Veteran

Ajd' navedi mi neki naučni projekat koji se finansirao na takav način?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Ajd' navedi mi neki naučni projekat koji se finansirao na takav način?

bas.
nego, formula kruzi oko staze koju gleda desetine hiljada gledalaca, milioni sjede ispred TV-a i gledaju to isto, i to sve bar 10ak puta godisnje...
a raketa? polijetanje i to je to... nema te grupe sponzora koji ce skupiti nekoliko MILIJARDI dolara da im se ime vidi na par sekundi i to u necemu sto i nije neka novost - vec se letjelo u svemir, vec se slijetalo na mjesec, ne vrijedi to nikakvih miliona, a pogotovo ne milijardi.

Jedino sto ima smisla kod reklama je kad krenu UCESTALI komercijalni letovi. Tad ce to biti zanimljivo i sponzorima.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa šta bi to bilo gledanije od odlaska na mjesec, uostalom kao što i jeste najgledanija emisija u istorij usa bila tzv. odlazak na mjesec. i to nije par sekundi, to je čitava mašinerija i ugled, zašto je zipo najprodavanij upaljač? Zato jer ga koristi USA army, mogao je on biti jednako dobar, čak i bolji, ali da ga nije koristila američka vojska kurac bi prodali i jednog, a sada zamisli mogućnosti, zamisli koliko je nasa elitnija od običnih prašinara, zamisli žvake koje žvaču astronauti, mogućnosti su bezbrojne i svaki rukovodilac bilo koje kompanije, jebao bi se u šupak da može biti dio tog projekta.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:13 
Veteran
Veteran

Imaš li ti primjer da je to iko ikad pokušao u nauci? Nije istraživanje svemira jedino zanimljivo javnosti.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Pa šta bi to bilo gledanije od odlaska na mjesec, uostalom kao što i jeste najgledanija emisija u istorij usa .

Emisija, jednina. Jednom bilo i to je to...
Bilo je jos letova, ali nijedan nije bio popularan kao prvi.
Nema tu racunice, uostalom, da ima racunice sigurno bi ameri na sve strane ubacili komercijalne kompanije. Vidis li sta te Forty Two pita - daj bilo koji primjer gdje se vrhunska naucna istrazivanja (su)finansiraju tako?

Ili evo ti jednostavno:
Misija Mars: jesi li igdje cuo da se Pepsi ili Marlboro ponudio da bude sponzor?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa očito je da NASI ne fali para, zato i ne traže sponzore. Koliko im goĆ para treba oni imaju i uvjek su imali, nikad im ni jedan projekat nije zapeo zbog para, to im je izgleda samo "plan B", glavna vadiona kada nešto zaseru ili ne mogu da urade, onda stave tačku izjavom da se nema para :roll: .

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:31 
Veteran
Veteran

Kako nemaju, imaju toliko para da su bez razloga penzionisali čitav Space shuttle program i jedino lete u svemir sa ruskim Sojuzima.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa jeste - razmecu se parama tako sto iznamjljuju od Rusa, nije vise dovoljno trositi na svoje kapacitete.
:lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nego evo kako bi tekao razgovor OFM-a (kao predstavnika NASE) i generalnog direktora Coca-Cole:

OFM: Gospodine, mi zelimo da posaljemo astronaute na Mars, trazimo sponzore.

GDCC: Dobro, sta vam treba?

OFM: Gospodine, potrebno nam je nekih 20-25 godina da usavrsimo sve detalje i letjelicu.

GDCC: Koliko bi to kostalo?

OFM: Sitnica, nesto oko 140 milijardi dolara, od vas kao generalnog sponzora trazimo 80 milijardi, 70 miljardi unapred, 10 u narednih 5 godina.

GDCC: <zalupio vrata>

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 16:18 
Veteran
Veteran

ok, sad je sve jasno!!! ti si CocaColin general director!!! :D :lol: :lol: :lol:
btw zar nismo vec "utvrdli" da bi fino zaradli prodajom prava za riality?!! 8) msm da rusi to vec i planiraju,,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne nismo, cak i kad bi projekat od 140ak milijardi dolara za 20 godina bio ostvariv, to bi znacilo mjesecno oko 600 miliona dolara. Znaci svaki mjesec po 600mil. (MILIJARDU MARAKA) i tako 20 godina. Nema te firme koja u tome vidi dobru reklamu. Tj. da par dana nakon 20 godina njeno ime bude u centru paznje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]