RSboljaPolovinaBiH je napisao:
hah avatarx... po toj logici sve moze biti izrezirano, cak i to da je zemlja okrugla...

pa i nije okrugla nego reljefna sfera!!!
Spacedwarf je napisao:
Hm Rusi nisu htjeli da se kace ? Pa Rusi su imali mrtvu trku sa njima ko ce prije otici, ne da mi se sad googlati ali imali su jos na proljece '69 bukvalno sve montirano na Bajkonuru i spremno za poletanje, kad je na istom doslo do eksplozije. Sabotaza ? Posao iznutra ili izvana ? Nzm ali svakako im nije bilo svejedno sto su Ameri prvi otisli.
Svemirski i vojni program bili su usko povezani to je tacno, Staljin je imao cak lude planove da na Mjesecu instalira neki raketni sistem usmjeren prema Zemlji, i u Potsdamu je predlagao podjelu Mjeseceve teritorije, ali uska povezanost ovo dvoje samo jos i vise svjedoci o vaznosti misije i za jedne i za druge i siguran sam da su planovi i odlazak na Mjesec i skovani u namjeri da se dodje neke vojne beneficije. Pa kad su shvatili da tako nesto nije moguce onda su i odustali od svih daljih planova, i jedni i drugi, to je po meni sasvim realna mogucnost.
Tek danas imamo prave istrazivacke programa u vidu novih nacija koje razvijaju svoj svemirski program i ovo nesto malo sto i jedni i drugi cackaju sa ovim roverima po Marsu.
ja samo kazem da tad vjerovatno nisu otisli ni amerikanci, samo su tako odglumili,
a kasnije su mozda tajno isli i jedni i drugi i to vjerovatno u vojne svrhe,,,