banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 581 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sledeća

Evolucija ili Kreacija?
Evolucija 67%  67%  [ 42 ]
Kreacija 33%  33%  [ 21 ]
Ukupno glasova : 63
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2010, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
tripo 41 je napisao:
Ово је само мали дијелић доказа да еволуција није била, нема је сада и никада је неће ни бити.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pCZ6h28mixI[/youtube]

(Citati citiranu recenicu vise puta uz pratnju muzicke numere da bi se postigao zeljeni efekat).

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
tripo 41 je napisao:
Еволуција се врло лако оповргава.

Све што еволуционисти наводе као доказ еволуције је оповргнуто.

Један од наводних доказа су мутације.

Мутација је поремећај у механизму копирања у ДНК проузрокован топлотом, хемијским утицајима или радијацијом. Значи ради се о поремећају а не о некаквом напретку. Кроз мутацију оригинална шифра се губи, а пошто она нема плана и редосљеда у 99% случајева доноси деформацију и губљење или корумпирање оригинално намјењене шифре. Једино што не оштећује у мутацијама јесте контрола ДНК кроз ензиме и када се грешка нађе тај сегменз се замијени коректном шифром. Наравно никаква нова шифра се не додаје нити биће добија нову способност коју већ није имала у генима. Оно што еволуционисти наводе као доказ еволуције јесте рекомбинација. Наравно ни то нема никакве везе са еволуцијом. Путем рекомбинација у популацију се не уводи ништа принципијелно ново, овај фактор еволуције не доноси битни допринос питању механизма макроеволуције. Рекомбинацијом не настаје нови генетички [b]материјал, него се већ постојећи алели "мијешају". Ни мутација са природном селекцијом није доказ еволуције.

.

Znas li ti uopste sta pises?

Citiraj:
ПРИРОДНА СЕЛЕКЦИЈА

Генетски систем је створен да одржи идентитет и да у исто вријеме омогући ограничену адаптацију према природним потребама. То значи да све евентуалне промјене код организма нису плод еволуције него је тај потенцијал већ био присутан у генима и он не може да промјени одређену врсту у неку потпуно другу врсту као што говори макроеволуција. Примјер лептира из Манчестера нема никакве везе са макроеволуцијом. Ради се о генетском потенцијалу, а никаква нова посебна врста ни способност није добијена.

Iz koje je ovo knjige uzeto?

Citiraj:
Рудиментарни органи код људи и животиња који су наводно остаци предака нису нефункционални и сви имају своју функцију. Када је то откривено онда се еволуционисти ухватише за сламку, па је наводно изгубљена првобитна функција. И то је лаж и то нема никакве везе са еволуцијом. Рудиментарни органи имају врло значајну функцију и то никако не може да буде доказ за еволуцију. Карличне и бутне кости китова, канџе бое и питона, црвуљак слијепог цријева, тртица, кожа мигавица итд. сви имају функцију па макар у самом формирању организма још док је ембрион.

Omiljena taktika kreacionista, "sve je laz", "zavjera", "lazovcine", "klevetnici", "djavoli", itd. , a ne gledate sta ste radili u srednjem vijeku. I drugo, sva vasa "nauka" je zasnovana na napadima i propagandi. Ono sto znate u nauci uzeli ste iz evolucionistickih knjiga i onda samo prepravili ili dodali vlastita razmisljanja koja nemaju nikakvu naucnu osnovu.

Citiraj:
Прелазне форме не постоје. Животиње попут Археоптерикса и других за које се вјеровало да су прелазне форме су у ствари мозаичне форме а не прелазне. Мозачни облик или форма: једна врста која посједује комбинације својстава која су карактеристична за два или више организациона типа.

To nije nikakav dokaz da prelazne forme ne postoje. Samo ne postoje u obliku koji bi kreacionistima odgovarao.

Citiraj:
За "шкрге" за које се претпостављало да се појављују као остатак наводних предака човјека су у ствари иницијална фаза канала средњег уха, паратиреоидне и грудне жлијезде. За дио ембриона који је упоређен са "кесом од жуманцета јајета" испоставило се да је био кесица која производи крвне ћелије за дијете. Наравно откривена је његова лаж са цртежима ембриона жабе, рибе, корњаче, кокошке и човјека.

Price, price i price. Kreacionisti samo pricaju i propagandisu. Nikakva istrazivanja ne vrse.

Citiraj:
Сличност код живих организама није никакав доказ еволуције.

Ma hajde, a sta je to, mozda dokaz klasicnog kreacionizma?

Citiraj:
Нађени су слични органи код бића потпуно различитих врста, међу којима еволуционисти не могу да нађу никакву врсту еволуционог односа. Генетске шифре бића која имају сличне органе потпуно су различита.

Ne znam o kakvim organima pises, ali upravo suprotno je istina. Drugo, sva ziva bica imaju istu osnovu, dakle kod sadrzan u istoj molekuli DNK. Kud ces bolji dokaz?

Citiraj:
. Ово је само мали дијелић доказа да еволуција није била, нема је сада и никада је неће ни бити

Dokazi su ti "strava" :roll:
Sve sto si ovim dokazao je tvoje religijsko ubjedjenje. :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 23:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
jellyfish je napisao:
Dokazi su ti "strava"

Dokazi su očigledni.
Kao što je očigledno da ne postoji niti jedan dokaz u prilog evolucije, takvi dokazi ne postoji ni u fragmentima.
Već je svima jasno da je teorija evolucije danas samo stvar slijepe vjere, i da sa naukom nema nikakvih dodirnih tačaka, odnosno nauka ne potvrđuje niti jedan jedini dio te teorije.
Dakle, teorija, a ne naučna činjenica ili nešto što bi se trebalo prikazivati kao činjenicu, jer ta teorija nema svoje utemeljenje u niti jednoj grani nauke, niti u činjenicama iz stvarnog svijeta.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
... teorije.
Dakle, teorija, a ne naučna činjenica ili nešto što bi se trebalo prikazivati kao činjenicu, jer ta teorija nema svoje utemeljenje u niti jednoj grani nauke, niti u činjenicama iz stvarnog svijeta.

Na ostale "dokaze" sam uglavnom dao odgovor, a i na ovaj argument tzv. rijeci "teorija" koji kreacionisti cesto koriste ima odgovor ovde: http://www.teorijaevolucije.com/ca1.html#teorija

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 23:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jelly ti me svakim svojim novim dokazom sve više razočaravaš.
To bi bilo isto da ubici bude dokaz da nije ubica, to što ubica kaže da to nije :roll:
Primjećuješ li sam da u ovim raspravama nije iznesen ni jedan dokaz u korist teorije evolucije, i da se sve oko te teorije temelji na vjerovanju.
Uzmi sebe za primjer, ti vjeruješ da se evolucija desila iako nemaš ni jedan dokaz za to, ali se nadaš da će se kad tad takav dokaz pojaviti, a to je suština vjerovanja, nada.
Ali malo je nade da bi se takav dokaz mogao pojaviti, jer kako nauka napreduje sve je više dokaza koji potkopavaju takvu teoriju i tvrde suprotno, ustvari svako novo naučno otkriće je suprotno obrascu teorije evolucije i navodi na inteligentnog stvoritelja.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
To bi bilo isto da ubici bude dokaz da nije ubica, to što ubica kaže da to nije :roll:
Primjećuješ li sam da u ovim raspravama nije iznesen ni jedan dokaz u korist teorije evolucije, i da se sve oko te teorije temelji na vjerovanju.
Uzmi sebe za primjer, ti vjeruješ da se evolucija desila iako nemaš ni jedan dokaz za to, ali se nadaš da će se kad tad takav dokaz pojaviti, a to je suština vjerovanja, nada.
Ali malo je nade da bi se takav dokaz mogao pojaviti, jer kako nauka napreduje sve je više dokaza koji potkopavaju takvu teoriju i tvrde suprotno, ustvari svako novo naučno otkriće je suprotno obrascu teorije evolucije i navodi na inteligentnog stvoritelja.

Upravo suprotno. Ja ne vjerujem u klasicnu evoluciju, ali ni u klasicni kreacionizam. Klasicna evolucija govori da je sve nastalo slucajno i samo od sebe. Ja u to ne vjerujem niti sam igdje napisao to. Normalno da ne vjerujem da su sve slozene bioloske strukture nastale same od sebe i bez ikakvog plana i slulcajnoscu. Stvarno bi bio naivan da vjerujem da su sve usaglasenosti i u zemaljskim uslovima i u hemijskim vezama i u ekoloskim povezanostima, da ne govorim o funkciji celije i organizama, tek produkt puke slucajnosti. Navedi gdje sam ja to napisao.
A u klasicni kreacionizam jos manje vjerujem jer klasicni kreacionizam da je sve stvoreno u trenutku i prije 6000 godina je teorija srednjeg vijeka, a drugo nema nikakve naucne osnove.
Evolutivne promjene imaju naucnu osnovu i ja sam ti naveo dosta dokaza, a sad sto ne prihvatas to je tvoj problem.
Naravno, ja ne kazem kao klasicni evolucionisti da je sve nastalo slucajno, ali ne mozemo poreci naucne dokaze da evolutivne promjene postoje i da je evolucija teoretski moguca moguca.
Sad, drugi problem je moje religijsko ubjedjenje sto ja vjerujem da je neka sila, odnosno Bog stvorio plan i zakone kroz koje ce evolucija djelovati. Znaci, ja ne poricem postojanje Stvoritelja, niti poricem evolucione promjene koje su vjerovatno produkt velikog plana Istog, ali poricem pseudo kreacionisticku nauku u kojoj uglavnom imamo sarlatane koji hoce da zarade iznoseci neke zavjerenicke ideje i koje se suprotstavljaju osnovnim prirodnim zakonima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 07:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2009, 15:05
Znas li ti uopste sta pises?

Знам шта пишем, али ти зато ништа не пишеш :D , ако је само то твој одговор на онолики текст онда еволуција баш нема доказа. Наравно оно не може нико оборити. То јесу такве мутације и зна се шта су рекомбинације.

Iz koje je ovo knjige uzeto?

Узето је из научних истраживања, све евентуалне промјене код организама нису плод еволуционих механизама, него се тај потенцијал већ налазио у генима. Зато имамо велики број раса паса, мачака, голубова али опет су сви мачке, пси и голубови, никакве велике промјене нема у смислу потпуног мијењања врста.

Omiljena taktika kreacionista, "sve je laz", "zavjera", "lazovcine", "klevetnici", "djavoli", itd. , a ne gledate sta ste radili u srednjem vijeku. I drugo, sva vasa "nauka" je zasnovana na napadima i propagandi. Ono sto znate u nauci uzeli ste iz evolucionistickih knjiga i onda samo prepravili ili dodali vlastita razmisljanja koja nemaju nikakvu naucnu osnovu.

Тако је омиљена која је доказала еволуционе лажи попут ових рудиментарних органа, који су били а неки су још "доказ" за ову лажну теорију.

To nije nikakav dokaz da prelazne forme ne postoje. Samo ne postoje u obliku koji bi kreacionistima odgovarao.

Јесте доказ и данас у савременој биологији мозаичне форме су опште позната појава. Баш не постоје прелазне форме у облику који био одговарао еволуционистима. По њима би у ствари птица Археоптерикс требала имати нешто између перја и крљушти њеног наводног претка гмизавца.

Price, price i price. Kreacionisti samo pricaju i propagandisu. Nikakva istrazivanja ne vrse.

Баш врше истраживања и то велики број врхунских истраживања.

Ma hajde, a sta je to, mozda dokaz klasicnog kreacionizma?

Све је доказ креационизма.

Ne znam o kakvim organima pises, ali upravo suprotno je istina. Drugo, sva ziva bica imaju istu osnovu, dakle kod sadrzan u istoj molekuli DNK. Kud ces bolji dokaz?

О хомологним органима. Баш ДНК није доказ еволуције. Иста генетска основа и сличност међу генима нема везе са конкретно макроеволуцијом. Постоји у генима баријера што се тиче мијешања врста, тако да свака сличност и иста генетска основа није доказ макроеволуције. Један и једини доказ заједничког поријекла свих врста јесте међусобно њихово парење и давање фертилног потомства. Тако се могу парити вук, дивљи пас, домаћи пас, фенек, којот и лисица и сви дају фертилно потомство и сви вјероватно имају заједничког претка, али опет то су варијације и то нема никакве везе нити је доказ макроеволуције.

Dokazi su ti "strava" :roll:
Sve sto si ovim dokazao je tvoje religijsko ubjedjenje. :roll:[/quote][/quote]

Да били су страва, а твојих није ни било :D . То није религијско убјеђење него научно убјеђење након много доказа за креационизам. Баш напротив, велика већина еволуциониста вјерује у своју религију звану еволуција не због доказа него зато што су им тако рекли. Баш је католичка црква ( :angry4: та која је прогањала науку) признала еволуцију.

Poslednji put menjao tripo 41 dana 27 Mar 2010, 13:23, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 09:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:

Upravo suprotno. Ja ne vjerujem u klasicnu evoluciju, ali ni u klasicni kreacionizam. Klasicna evolucija govori da je sve nastalo slucajno i samo od sebe. Ja u to ne vjerujem niti sam igdje napisao to. Normalno da ne vjerujem da su sve slozene bioloske strukture nastale same od sebe i bez ikakvog plana i slulcajnoscu. Stvarno bi bio naivan da vjerujem da su sve usaglasenosti i u zemaljskim uslovima i u hemijskim vezama i u ekoloskim povezanostima, da ne govorim o funkciji celije i organizama, tek produkt puke slucajnosti. Navedi gdje sam ja to napisao.
A u klasicni kreacionizam jos manje vjerujem jer klasicni kreacionizam da je sve stvoreno u trenutku i prije 6000 godina je teorija srednjeg vijeka, a drugo nema nikakve naucne osnove.
Evolutivne promjene imaju naucnu osnovu i ja sam ti naveo dosta dokaza, a sad sto ne prihvatas to je tvoj problem.
Naravno, ja ne kazem kao klasicni evolucionisti da je sve nastalo slucajno, ali ne mozemo poreci naucne dokaze da evolutivne promjene postoje i da je evolucija teoretski moguca moguca.
Sad, drugi problem je moje religijsko ubjedjenje sto ja vjerujem da je neka sila, odnosno Bog stvorio plan i zakone kroz koje ce evolucija djelovati. Znaci, ja ne poricem postojanje Stvoritelja, niti poricem evolucione promjene koje su vjerovatno produkt velikog plana Istog, ali poricem pseudo kreacionisticku nauku u kojoj uglavnom imamo sarlatane koji hoce da zarade iznoseci neke zavjerenicke ideje i koje se suprotstavljaju osnovnim prirodnim zakonima.

Dakle, jelly ti vjeruješ u kreatora (stvoritelja) koji je koristio proces evolucije za stvaranje, ti si vjerovatno jedini te vrste.
Ali zar ne primjećuješ kontradiktornosti u svom razmišljanju?
Naime, svi koji zastupaju evoluciju tvrde da su evolutivni procesi stihijski i nepredvidivi, jer su same mutacije za koje tvrde da su glavni uzrok evolutivnih promjena nepredvidive.
Drugo, niko nikad ne govori o jednom trenutku, riječ je o simboličnih šest dana (da ne širim temu na biblijske pojmove vremena), dakle, po bibliji 7 dan i danas traje iako je prošlo od njegovog početka preko 6000 godina (od stvaranja čovjeka) tako da mi ne znamo koliko je svaki od tih dana božijeg posla stvaranja trajao, ali je činjenica da su sve vrste stvorene po svojim vrstama i da se tako razmnožavaju i nije nikad ponuđen niti jedan dokaz u suprotno.
dokaze koje si ti naveo koji kao dokazuju evolutivne promjene, su nešto sasvim drugo i ustvari dokazuju da evolutivnih promjena nema, jer ako dlaka promjeni boju, ona je i dalje dlaka, nije postala perje; ili pak ako se neka biljka prilagodi uslovima u pustinji pa za razliku od one na vlažnom ima jači i dublji korijen to je i dalje ta biljka itd. itd..

i na kraju jedini koji iznose ideje koje se protive prirodnim zakonima su evolucionisti, jedino oni tvrde da je moguće da živa materija nastane iz nežive, te da iz ničeg može nastati nešto,dakle činjenice u stvarnom svijetu jasno govore.
Zapitaj se ko traži pomoć represije i politike jer im naučni dokazi nisu naklonjeni?
Jednostavno evolucija je teorija koju su ozbiljni naučnici koji su to i u praksi, a ne samo po vokaciji, davno odbacili, čak više nije ni predmet ozbiljnih naučnih razmatranja, jer je po svim zakonima i naučnim dokazima do kojih se došlo, ta teorija naučno neutemeljena, pa sad i naučnici koji su je zastupali, izlaz iz svog naučnog poraza vide u još besmislenijim teorijama o vanzemaljcima i porijeklu života te vrste :roll:
Suprotna strana tj. evolucionisti ljude koji tvrde suprotno i za to iznose obilje dokaza, nazivaju kako si i sam napisao zavjerenici, zar ne uviđaš tu riječ zavjerenici, to je politički termin, kao što je i zastupanje te teorije danas samo politika koja nema veze sa naukom, činjenicama te zakonima i činjenicama iz stvarnog svijeta, ta ideja i teorija je naprosto naučno mrtva.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tripo 41 je napisao:
, ако је само то твој одговор на онолики текст онда еволуција баш нема доказа. Наравно оно не може нико оборити. Да ли били су страва, а твојих није ни било :D .

Sto se tice mojih dokaza nije mi se dalo ponovo sve pisati, ali imas na ovoj temi desetine mojih postova o tome, kao i u "duhovnosti i religiji" imas bar sto mojih postova na ovu temu pa procitaj.

mary juana je napisao:
Dakle, jelly ti vjeruješ u kreatora (stvoritelja) koji je koristio proces evolucije za stvaranje, ti si vjerovatno jedini te vrste

Nisam jedini te vrste jer danas imas puno ljudi koji smatraju da je teisticka evolucija moguca.

Citiraj:
Ali zar ne primjećuješ kontradiktornosti u svom razmišljanju?
Naime, svi koji zastupaju evoluciju tvrde da su evolutivni procesi stihijski i nepredvidivi, jer su same mutacije za koje tvrde da su glavni uzrok evolutivnih promjena nepredvidive.

Pa i zivot pojedinca je stihijski i nepredvidljiv kao i ovaj svijet i mnoge stvari u zivotu i na svijetu se dogadjaju stihijski i nepredvidljivo, sto bi klasicni evolucionisti rekli "slucajno", ali to ne znaci da ne postoji visa sila, odnosno Bog koji vrsi neke uticaje.
Tako i u ovome.

Citiraj:
Drugo, niko nikad ne govori o jednom trenutku, riječ je o simboličnih šest dana (da ne širim temu na biblijske pojmove vremena), dakle, po bibliji 7 dan i danas traje iako je prošlo od njegovog početka preko 6000 godina (od stvaranja čovjeka) tako da mi ne znamo koliko je svaki od tih dana božijeg posla stvaranja trajao, ali je činjenica da su sve vrste stvorene po svojim vrstama i da se tako razmnožavaju i nije nikad ponuđen niti jedan dokaz u suprotno.

To ne govoris ti o jednom trenutku jer pripadas ucenju Jehovinih svjedoka koji smatraju da je rijec o simbolickim danima. Ali procesljaj malo internet i kreacionisticke sajtove i vidjeces da je vecina kreacionista misljenja da je rijec o 6 doslovnih dana i periodu od 6000 godina, evo i ovaj forumas tripo sto se javio u rethodnom postu je tog misljenja ti je prvi primjer.

Citiraj:
dokaze koje si ti naveo koji kao dokazuju evolutivne promjene, su nešto sasvim drugo i ustvari dokazuju da evolutivnih promjena nema, jer ako dlaka promjeni boju, ona je i dalje dlaka, nije postala perje; ili pak ako se neka biljka prilagodi uslovima u pustinji pa za razliku od one na vlažnom ima jači i dublji korijen to je i dalje ta biljka itd. itd..

To sto opisujes su promjene u kratkom vremenskom roku. I zaista da je zemlja stara 6000 godina ove promjene nebi bile moguce. Ali ako uzmemo nagomilavanja promjena u toku miliona i milijardi godina onda je moguc postanak perja i dlake.

Citiraj:
i na kraju jedini koji iznose ideje koje se protive prirodnim zakonima su evolucionisti, jedino oni tvrde da je moguće da živa materija nastane iz nežive,

Ja nikad nisam zastupao ovaj stav da je moguce da sam zivot nastane iz nezive materije. Ali takodje odbacujem i uticaj "zivotne sile"(vis vitalis) kao srednjovjekovnu dogmu. Teoretski je moguce uz odredjene uslove da iz nezive materije nastane ziva ali je vjerovatnoca vrlo mala da mozemo smatrati za nemoguce. Medjutim da bi bilo moguce moraju postojati idealni uslovi na zemlji koje je neko morao stvoriti. Znaci, cak i da je rijec o slucajnom nastanku, uslove koji su pogodovali tom "slucajnom" stvaranju je neko morao napraviti. Isto kao i sto danas imamo prirodne zakone koji djeluju slucajno jer su prepusteni sami sebi, ali neko ih je morao osmisliti.

Citiraj:
te da iz ničeg može nastati nešto,dakle činjenice u stvarnom svijetu jasno govore.

Primjer nastajanja organizma iz nezive materije ti je radjanje jedinke. Jedinka ne postoji ali uz pomoc prirodnih zakona koji dijeluju u tijelu majke iz nezivih atoma se radja organizam. Ili kod autotrofnih organizama CO2 i svjetlost se pretvaraju u glukozu i u zivu biljku. Znam sta ces reci, nebi to moglo da biljka nije ziva, ali govorim ti o uticaju prirodnih zakona na nastanak. Ako su povoljni prirodni zakoni moguce je sve. Znaci ako je svemoguca sila osmislila prirodne zakone koji to dopustaju onda je moguce i nastanak zivog iz nezivog, ali opet je neko morao napraviti plan za to i prirodne zakone koji ce uskladjeno djelovati, kao i povoljne uslove. A vjerovatnoca da je bas sve i uslovi i zakoni slucajno nastalo je nikakva.

Citiraj:
Zapitaj se ko traži pomoć represije i politike jer im naučni dokazi nisu naklonjeni?

Upravo su to radili i kreacionisti u proslosti kad su religiozne institucije bile na vlasti.
Sto se tice katolicke crkve ona se uvijek prilgodjava onome sto joj odgovara da odrzi vlast. U srednjem vijeku je podrzavala kreacioniste, sad podrzava evolucioniste. Isto kao sto je u 2 svjetskom ratu podrzavala neke fasisticke ideje, a sad podrzava antifasizam. Znaci, nauku i cinjenice ne mozes gledati prema tome ko ih podrzava, vec sta istrazivanja pokazuju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Sto se tice mojih dokaza nije mi se dalo ponovo sve pisati, ali imas na ovoj temi desetine mojih postova o tome, kao i u "duhovnosti i religiji" imas bar sto mojih postova na ovu temu pa procitaj.

Ја са једним све оборим.

To sto opisujes su promjene u kratkom vremenskom roku. I zaista da je zemlja stara 6000 godina ove promjene nebi bile moguce. Ali ako uzmemo nagomilavanja promjena u toku miliona i milijardi godina onda je moguc postanak perja i dlake.

И јесте стара око 6000 год. а и да су били ти милиони година, не би се ецолуција десила јер ако је нешто немогуће (као што је еволуција) вријеме ту уопште није битан фактор. Вјероватноћа да се еволуција десила је равна нули. Милиони и милијарде апсолутно ништа не значе, то је исто као када би неко рекао да би се ауто могло само себе направити за 100-200 милиона година тј. његови дијелови.

Ja nikad nisam zastupao ovaj stav da je moguce da sam zivot nastane iz nezive materije. Ali takodje odbacujem i uticaj "zivotne sile"(vis vitalis) kao srednjovjekovnu dogmu. Teoretski je moguce uz odredjene uslove da iz nezive materije nastane ziva ali je vjerovatnoca vrlo mala da mozemo smatrati za nemoguce. Medjutim da bi bilo moguce moraju postojati idealni uslovi na zemlji koje je neko morao stvoriti. Znaci, cak i da je rijec o slucajnom nastanku, uslove koji su pogodovali tom "slucajnom" stvaranju je neko morao napraviti. Isto kao i sto danas imamo prirodne zakone koji djeluju slucajno jer su prepusteni sami sebi, ali neko ih je morao osmisliti.

Није ни теоретски могуће. Луј Пастер је то доказао на Сорбони. Нису природни закони препуштени сами себи него те услове Бог одржава који их је и поставио.

Primjer nastajanja organizma iz nezive materije ti je radjanje jedinke. Jedinka ne postoji ali uz pomoc prirodnih zakona koji dijeluju u tijelu majke iz nezivih atoma se radja organizam. Ili kod autotrofnih organizama CO2 i svjetlost se pretvaraju u glukozu i u zivu biljku. Znam sta ces reci, nebi to moglo da biljka nije ziva, ali govorim ti o uticaju prirodnih zakona na nastanak. Ako su povoljni prirodni zakoni moguce je sve. Znaci ako je svemoguca sila osmislila prirodne zakone koji to dopustaju onda je moguce i nastanak zivog iz nezivog, ali opet je neko morao napraviti plan za to i prirodne zakone koji ce uskladjeno djelovati, kao i povoljne uslove. A vjerovatnoca da je bas sve i uslovi i zakoni slucajno nastalo je nikakva.

То није примјер настајања живе материје од неживе. Свакако да постоје услови који помажу настајање живота, али они не дају живот. Даје га Бог а родитељи га преносе. Поштујем ја твоје мишљење и видим да тражиш компромис између ове двије теорије. Али по мени компромис није могућ, јер еволуција је тако постављена да негира Творца и буквално говори да је први живот настао из неживе материје што је осим ван сваке логике потпуно оповргнуто већ поменутим експериментом.

Upravo su to radili i kreacionisti u proslosti kad su religiozne institucije bile na vlasti.

То нису радили креационисти него католичка црква. Тада у средњем вијеку научници (већина) јесу били побожни али су се исто тако и сукобљавали са католичком црквом.
креационисти и јесу утемељили модерну науку. Сигурно си чуо да су скоро сви одреда највећи научници утемељивачи модерне науке вјеровали у Божје стварање. Ови научници су утемељили модерну науку. Исак Њутн (физика), Луј Пастер (билогија), Грегор Мендел (генетика- иначе свештеник и научник), Мајкл Фарадеј (електромагнетизам), Вилијем Келвин (термодинамика), Јозеф Листер (хирургија), Блез Паскал (термодинамика), Јохан Кеплер (астрономија), Роберт Бојл (хемија), Карл Лине (биологија), Вилијем Хершел (астрономија), Јозеф Хенри (електротехника), Џон Флеминг (електроника), Џорџ Стокс (механика флуида), Леонардо да Винчи (хидраулика и још друге науке), Вилијем Ремзи (термодинамика), Бернард Риман (геометрија), Рудолф Вирхоф (патологија), Џејмс Џул (термодинамика), Џејмс Максвел (термодинамика), Семјуел Морз (телекомуникације), Жорж Кивије (палеонтологија-отац палеонтологије), Пјер Симон Лаплас (математичар) и има их још. И одакле право сада овим еволуционим "научницима" да своју лажну теорију дају као да је научно доказана чињеница?!

Sto se tice katolicke crkve ona se uvijek prilgodjava onome sto joj odgovara da odrzi vlast. U srednjem vijeku je podrzavala kreacioniste, sad podrzava evolucioniste. Isto kao sto je u 2 svjetskom ratu podrzavala neke fasisticke ideje, a sad podrzava antifasizam. Znaci, nauku i cinjenice ne mozes gledati prema tome ko ih podrzava, vec sta istrazivanja pokazuju.

Католичка црква мијења длаку али ћуд никада. Наравно да неће сада спаљивати научнике, напротив она их подржава тј. еволуционисте јер је и спаљивала и прогонила баш оне који су вјеровали у Божје стварање. Ови еволуционисти и јесу њени научници, а креационисти баш нису. Како је подржавала догму о равној Земљи тако и сада подржава догму звану еволуција.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tripo 41 je napisao:
Ја са једним све оборим.

jellyfish je napisao:
I zaista da je zemlja stara 6000 godina ove promjene nebi bile moguce.

И јесте стара око 6000 год.

Nije bio potreban cak ni jedan post. Sa ovom jednom recenicom u postu da je zemlja stara 6000 godina si zaista sve oborio i pokazao sve svoje znanje :)
Jos samo fali da napises da je zemlja ravna ploca na slonovima i kornjacama. A sad neka drugi na osnovu ovoga sami prosude ozbiljnost kreacionisticke "nauke". 8)

Slika :lol:

Slika :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik

Ево за еволуционисте пост. Баш креационисти врше научна истраживања а не просипају празну теорију као еволуциони тзв. научници.

"РЕП" КОД ЧОВЈЕКА У ЕМБРИОНУ.

Неки аутори описују (каудални=репни) дио људског ембриона као рудимент репа. Ова структура се у оквиру еволуционистичке аргументације често користи као аргумент који говори о поријеклу човјека од предака који су имали реп.
Наравно то је еволуционистичка лаж.
Највећи број кичмењака на крају трупа има реп, који је типично грађен од елемената скелета настављених из кичменог стуба и мускулатуре. У реп не залазе шупљине утробе нити дијелови централног нервног система. Још је 1880. године тзв. реп постављен је као рудимент остатака предака људи.

Е то је оповргнуто правим научним истраживањима креациониста.

Прије него што постану видљиви хрскавичави и зачеци појединих пршљенова, развијају се сомити, сегментно уређене (метамерно) масе везивног ткива са дорзалне (леђне) стране ембриона. Сомити дају градивни материјал за мускулатуру као и за труп и скелет екстремитета. Међутим морфолошки сомити нису еквивалентни са пршљеновима који ће се из њих развити односно нису хомологни. 4 Горња сомита се укључују у формирање базе лобање. Пршљенови по правилу настају сваки из горњег и доњег дијела два сусједна сомита. Код човјека никада нема више од 32 до 35 пршљенова који остају присутни до одраслог стања. Дакле, нема додатног формирања репних пршљенова нити долази до њихове касније разградње. Крај тијела људског ембриона који се шпицасто завршава, анатомски није хомолог са правим репом у горе наведеном смислу.
У одговарајућим фазама развића у овом региону не настају кости или мишићи.
Умјесто тога овдје се налази неурална цијев, која је обавијена бластемом од везивног ткива. Обоје дају полазни материјал за диференцијацију доњег дијела кичменог стуба (тртична кост), карлице и одговарајућих дијелова централног нервног система (кичмена мождина).
У односу на горњи крај ембриона који доминира у расту, доњи најприје релативно заостаје и зато изгледа као да завршава у облику репа. У вези са интезивним растом мозга у овој фази, крај кичмене мождине који је на почетку био много дужи од краја ембриона повлачи се ка унутрашњости. Околно везивно ткиво, међутим, остаје у старој позицији и колабира и све је више потиснуто кичмом која се повећава. У феталном периоду повлачење краја кичмене мождине наставља се због доминантног раста кичме у дужину у односу на раст мозга.
Овај процес се наставља и посље рођења. Тако је у вријеме рођења крај кичмене мождине у висини 3. слабинског пршљена, а код одрасле особе је у висини 1.2. слабинског пршљена. Ни у једној од наведених онтогенетских фаза не може бити ријечи, ни са морфолошког ни са функционалног становишта, о постојању стварног рудимента репа.
Такво тумачење може бити подржано само на основу чисто спољашњег изгледа, без узимања у обзир стварних онтогенетских збивања и зато ово мора бити одбачен доказ еволуције.

ИЗРАСЛИ ТЗВ. РЕП НИЈЕ ДОКАЗ ЕВОЛУЦИЈЕ ТЈ. ОСТАТАК ЧОВЈЕКОВОГ ПРЕТКА

Понекад се означава као реп и филогенетски (у смислу атавизма) тумачи кожни израштај у доњем дијелу леђа који се ријетко јавља код неких људи.
Ове творевине настају као посљедица сметњи у развоју кичмене мождине и кичменог стуба, али нису насљедне.
Ови кожни израштаји често садрже и хрскавичаве структуре. Слични деформитети се ријетко налазе и у предјелу главе и врата код човјека као посљедица поремећаја у развоју фаригеалног лука.
И код сисара који имају реп долази до ових патолошких стања, због чега је неосновано, држати се напријед наведене хомологије. То нису остаци репа наших наводних животињских предака, већ туморозни израштаји.

Истина се често помрачује али Бог никада не дозвољава да се угаси.

Ево ја баш дадох доказ да је еволуција иста догма као и она о Земљи као равној плочи.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 10:24 
Pripravnik
Pripravnik

На овом форуму имају двије исте теме. Али је ова бар мало живља. Мора да се још траже докази за еволуцију па нема никога.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tripo 41 je napisao:
На овом форуму имају двије исте теме. Али је ова бар мало живља. Мора да се још траже докази за еволуцију па нема никога.

Ne traze se dokazi nego smo davno o tom raspravljali i izveli zakljucak. A pogledaj gore na vrhu stranice i rezultat glasanja pa ce ti biti jasno koji je zakljucak vecine ljudi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samo istorija nas uči, da su najčešće zaključci većine bili pogrešni, a pojedinci ili manjina su ti koji su bili u pravu.
Pogotovo ako znamo da su ljudima zbog društvenih okolnosti i kroz školstvo nametnute pogrešne pretpostavke, a znamo kako to ide, 'od pogrešne pretpostavke do pogrešnog zaključka'. :wink:
Da dodam još, na temi 'putovanje kroz vrijeme' (na ovom istom podforumu) većina je glasala da je to moguće, vjerovatno su taj zaključak donjeli na osnovu dokaza, pa ti sad vidi kakva je elokventnost te većine :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Samo istorija nas uči, da su najčešće zaključci većine bili pogrešni, a pojedinci ili manjina su ti koji su bili u pravu.
Pogotovo ako znamo da su ljudima zbog društvenih okolnosti i kroz školstvo nametnute pogrešne pretpostavke, a znamo kako to ide, 'od pogrešne pretpostavke do pogrešnog zaključka'. :wink:
Da dodam još, na temi 'putovanje kroz vrijeme' (na ovom istom podforumu) većina je glasala da je to moguće, vjerovatno su taj zaključak donjeli na osnovu dokaza, pa ti sad vidi kakva je elokventnost te većine :lol:

Pa vecina je u srednjem vijeku bila za kreacionizam. Ne znaci ako je vecina na jednoj strani da je ispravno, ali ovo je bio odgovor covjeku koji tvrdi da o temi niko ne raspravlja, pa sam mu ja naveo primjer. Slazem se iako vecina misli da je sve nastalo slucajno, ja sam prvi koji se s tim ne slazem, ali sam zaokruzio evoluciju, ne zato sto se slazem da je sve nastalo slucajno vec zato sto postoje odredjeni dokazi za evolucione promjene. Jos manje se slazem sa ovom kvazi naukom da je zemlja ravna ili stara 6000 godina ili da nema evolutivnih promjena nikako pa sam zaokruzio ono sto smatram da ima vise istine. Naravno, to ne znaci da je kompletna teorija evolucionista o nastanku zivog iz nezivog pukom slucajnoscu istinita, niti se slazem s tim.
Sto se tice putovanja kroz vrijeme, i o tome sam pisao i naveo eksperimentalni dokaz kad su stavili precizni atomski sat u avion koji je putovao odredjenom brzinom. Kad su uporedili taj sat sa onim koji je mirovao na zemlji utvrdili su da je pomak vremena tacno onoliki koliko ajnstajnove formule predvidjaju. Znaci, eksperimentalno je dokazano da je putovanje kroz vrijeme moguce. Naravno, pisao sam mislim i o tahionima i luksonima kojima bi teoretski bilo moguce putovati u proslost jer oni idu brze od svjetlosti, ali oni nisu eksperimentalno potvrdjeni vec samo matematicki uvrstavanjem kompleksnih brojeva u ajnstajnove formule. A sto se tice dilatacije vremena, dakle putovanja kroz vrijeme u buducnost, kontrakcije duzine, promjene mase pri brzini, to su stvari koje su eksperimentalno potvrdjene i na nekima od njih se cak zasniva rad pojedinih uredjaja koji nebi mogli raditi da ajnstajnove formule nisu tacne. Znaci, ovo da se ne moze putovati kroz vrijeme je isto kao da si rekao da je zemlja ravna, a ljudi eksperimentalno dokazali da je okrugla kad su je obisli.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 19:15 
Pripravnik
Pripravnik

Ако је већина за еволуцију то не значи да је та теорија тачна или ближа истини.
У средњем вијеку је већина вјеровала да је Земља равна плоча.
То што је већина за еволуцију није никакво мијерило, када се зна да се еволуција само изучавала и још се изучава.
У САД је већ 50%-50%, зато што се и креационизам изучава. Тако да садашња већина за еволуцију је плод једноумља еволуције.
Ако се народу само то сервира сасвим је логично да ће већина бити за то. Али еволуцији веома опада подршка то и сами еволуционисти признају. Тако да у будућности неће бити баш толика већина за еволуцију, иако ово није никакав узорак.
Гледао сам на другим форумима није битно којим исто тако велика већина је за креационизам. Наравно потпуно је јасно да еволуције није било. Ето нађен је фосил морске звијезде код Зворника и наравно ни тај фосил није прелазна форма. Задњи фосил који је нађен сада прије неколико дана је фосил човјека који има другачију генетску структуру али није прелазна форма.
Прелазне форме не постоје. Ако је до сада нађено на стотине милиона фосила како онда нема ниједног да је прелазна форма.
Археоптерикс није прелазна форма него мозаична и то је доказано. О томе други пут и то детаљно.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
tripo 41 je napisao:
Ако је већина за еволуцију то не значи да је та теорија тачна или ближа истини.
У средњем вијеку је већина вјеровала да је Земља равна плоча.
То што је већина за еволуцију није никакво мијерило, када се зна да се еволуција само изучавала и још се изучава.
У САД је већ 50%-50%, зато што се и креационизам изучава. Тако да садашња већина за еволуцију је плод једноумља еволуције.
Ако се народу само то сервира сасвим је логично да ће већина бити за то. Али еволуцији веома опада подршка то и сами еволуционисти признају. Тако да у будућности неће бити баш толика већина за еволуцију, иако ово није никакав узорак.
Гледао сам на другим форумима није битно којим исто тако велика већина је за креационизам. Наравно потпуно је јасно да еволуције није било. Ето нађен је фосил морске звијезде код Зворника и наравно ни тај фосил није прелазна форма. Задњи фосил који је нађен сада прије неколико дана је фосил човјека који има другачију генетску структуру али није прелазна форма.
Прелазне форме не постоје. Ако је до сада нађено на стотине милиона фосила како онда нема ниједног да је прелазна форма.
Археоптерикс није прелазна форма него мозаична и то је доказано. О томе други пут и то детаљно.

http://news.nationalgeographic.com/news ... found.html

http://news.nationalgeographic.com/news ... midus.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_s ... _evolution
Citiraj:
The level of support for creationism among relevant scientists is minimal. Only 700 out of 480,000 U.S. earth and life scientists gave credence to creationism in 1987,[21] representing about 0.146% of relevant scientists. In 2007 the Discovery Institute reported that about 600 scientists signed their A Scientific Dissent From Darwinism list, up from 100 in 2001.[136] The actual statement of the Scientific Dissent from Darwinism is a relatively mild one that expresses skepticism about the absoluteness of 'Darwinism' (and is in line with the falsifiability required of scientific theories) to explain all features of life, and does not in any way represent an absolute denial or rejection of evolution.[137] By contrast, a tongue-in-cheek response known as Project Steve, a list of scientists named Steve who agree that evolution is "a vital, well-supported, unifying principle of the biological sciences," has 1080 Steves as of March 26, 2009. People named Steve make up approximately 1% of the total U.S. population.
Despite the increase in absolute number of scientists willing to sign the dissent form, proportionately the figures indicates the support from scientists for creationism and intelligent design is steadily decreasing, despite an increase in public support.

Molim vas prestanite se prosipati...sve ove gluposti smo vec prosli sa mary juanom, tako da stvarno nema vise smisla uopste pisati na ovoj temi.
jelly, okani ih se i ti brate, nema vajde, sekta je to.

Cuj 50% - 50%...... :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 19:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Imaš li još ovako kvalitetnih dokaza i izvora :roll:
Zaboravio si navesti neki članak iz mikijevog zabavnika :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 20:27 
Pripravnik
Pripravnik

Па када већ дајеш од Националне географије оно што пишу онда дај и ону разоткривену лаж, тј. њихову реконструкцију наводних предака кита Пакицетуса и Амбулоцетуса. Тако они тим копненим животињама нацртају пловне кожице на прстима помјере предње ноге напријед, задње назад и прикажу га како је наводно пливао. Ето то је објавио часопис "Национална географија" тек шта раде они који немају такав углед могу замислити. Па и то прикажи. Ја сам говорио о народу, обичном свијету а не о научницима. Пази ово секта!! http://www.trueorigin.org/ng_whales01.asp Ево како се разоткривају лажи чувене Националне географије, па сада мало читајте еволуционисти.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 581 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]