banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
cisto da rijesimo uzlijetanje sa mjeseca:
na zemlji, osrednji terenac tezi oko 2 tone. ako tom terencu dignemo rucnu, jedino sto mu mozemo uraditi je da ga malo zatresemo (zbog postojanja amortizera). jedan prosjecan covjek toj tezini ne moze nista.
no, stavimo li 2 tone na mjesec, one ce u stvari teziti svega 350kg.
s obzirom da je zbog OFM potrebno dalje pojednostavljivanje, 350kg je jednako otprilike 7 vreca brasna. Dovedi malo oveceg forumasa (evo npr. _zoka) i on ce ti paletu na kojoj stoji 7 vreca brasna uz malo poteskoca prevrnuti, dok je upitno da li 6 pojacih forumasa mogu prevrnuti 2 tone bilo cega..

dakle, dizanje tereta koji tezi 2 "zemaljske" tone, sa mjeseca je ne samo laksi zadatak zbog 6 puta manjeg opterecenja, nego je izlazak izvan uticaja Mjeseceve gravitacije dosta kraci nego sto je to potrebno da se uradi sa zemlje. Odnosno, ni priblizno nije potrebno potiska koliko je bilo potrebno da se izadje iz zemljine atmosfere tj. orbite.

OFM, medjutim, kao jedan prototip kreacioniste ne moze da pojmi razlicite uslove pod kojima se odigravaju pojedinacne situacije i nije dovoljno sposoban da se izdvoji iz okvira u kojima obitava da bi shvatio ne tako razlicite i ne tako kompleksne pojmove i odnose.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Citav ovaj forum se pretvara u neko dokazivanje znanja uz pomoc googla. .

Nije uopste problem sto neko putem googlanja prezentuje cinjenice, nego sto u ovom slucaju google s jedne strane nudi konkretne dokaze, a s druge strane naklapanja i teoretisanja.

a inace me interesuje to u vezi UFO-a, bio sam nacuo nesto oko toga, da li je jos ista procurilo?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 21:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Неко им је горе рекао да се не враћају више. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
old fashion men je napisao:
Slika

Niko me ne može uvjeriti da ova skula gore može da se kreće brzinom 2KM/S

Sad ide priča kako ovo govno od alu folije nekakva explozija odbaci do komandnog modula pa modul razvije tu brzinu bla bla bla, pa da bilo šta pod onim explodira raspalo bi se u hiljadu komada, imate li vi oči? :roll:
Pa zašto jebote iz tog komandnog modula nisu snimali polijetanje lunarnog modula, imali su "7" puta priliku za to, zašto nisu snimali spajanje ta dva jebena modula, dajte ljudi uozbiljite se ne pušite svakakva sranja

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Niko me ne može uvjeriti da ova skula gore može da se kreće brzinom 2KM/S

Sad ide priča kako ovo govno od alu folije nekakva explozija odbaci do komandnog modula pa modul razvije tu brzinu bla bla bla, pa da bilo šta pod onim explodira raspalo bi se u hiljadu komada, imate li vi oči? :roll:
Pa zašto jebote iz tog komandnog modula nisu snimali polijetanje lunarnog modula, imali su "7" puta priliku za to, zašto nisu snimali spajanje ta dva jebena modula, dajte ljudi uozbiljite se ne pušite svakakva sranja

opet ti razmisljas u zemaljskim okvirima... pa daj malo covjece skontaj neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
opet ti razmisljas u zemaljskim okvirima... pa daj malo covjece skontaj neke stvari.

:lol: :lol: :lol:
Jok eto, razmišljat ću u okvirima jednog Vulkanca.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i kako je ovo lazirano? :
http://www.youtube.com/watch?v=IhnCUJ3v ... re=related

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
skypostman je napisao:
Неко им је горе рекао да се не враћају више. :D

Upravo tako je i Nil Armstrong rekao, a i KGB dokumenti kazu nesto slicno, ima nekoliko knjiga koje bi valjalo procitat na ovu temu, sta je jedan Poljak pisao o tome, pa malo istrazivanja naci njemacke, vril, hanube, ima ima da se cita :) Uglavnom, knjiga ovog Poljaka, zaboravih kako se zove, objasnjava mnogo, procitah je prije godinu dvije. A za sve one nevjerne, narucite malo jaci laser od kineza, web kamera, tajmer za mikrokontroler, kordinate ogledala je lako naci i lagano...

Sto se tice ovog snimka, pa rekoh na pocetku da se to u tom periodu moglo uraditi sa regulisanjem frejmova u 24 mm kamerama.

Ova tema postaje jedno obicno prepucavanje, postavio bi Vam samo pitanje da li ste ikad sebe nasli u situaciji da kazete da Zemlja nije okrugla i da zelite to sami sebi da dokazete. Krenite prvo od toga :) Poz...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
A jel nije okrugla?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
web kamera, tajmer za mikrokontroler, kordinate ogledala je lako naci i lagano...

Sto se tice ovog snimka, pa rekoh na pocetku da se to u tom periodu moglo uraditi sa regulisanjem frejmova u 24 mm kamerama.

...

Namjerno sam postavio ovaj klip, jer sadrzi vise razlicitih pokreta. Dok pada, tj. nakon saplitanja, pada brzinom koja je ocigledno sporija nego kao sto bi bilo da pada na zemlji. S druge strane, ostali pokreti, ruke pogotovo, su i dalje prirodni za pokrete covjeka u realnom vremenu. Odnosno, ne mozes usporiti pad a da ne usporis prirodne pokrete ostatka tijela...
Drugo je za ona ostala skakutanja, ili voznju lunarnim vozilom, ali ovaj klip i sa danasnjom tehnologijom bi zahtijevao dosta rada koji bi, opet danas, bio lako prepoznat kao fake... a ovde nije nista fake.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
A jel nije okrugla?

Ne, bar prema ovim likovima :)

http://www.theflatearthsociety.org

A najjace sto sam procitao od njih je ovo:
Question: "NASA and other world space agencies have pictures of the Earth from space, and in those pictures the Earth is clearly a globe; in this day and age, hasn't it been proven beyond any doubt that the Earth is round?"

Answer: NASA and the rest of the world's space agencies who claim to have been to space are involved in a Conspiracy to keep the shape of the Earth hidden. The pictures are faked using simple imaging software.

Ovo samo pokazuje da je OFM sa svojim teorijama zavjere mala maca za ove likove :)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ERROR je napisao:
A jel nije okrugla?

Ma jes al dok ja nisam proveo neke testove iskreno receno nisam vjerovao ni slikama ni snimcima ni bilo cemu :) Tek sam prije tri godine sam sebi dokazao da jest. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Upravo tako je i Nil Armstrong rekao, a i KGB dokumenti kazu nesto slicno

E majstoroviću usra i šefa i stanicu, a ja te smatro za pametnog čovjeka.

Isto kao i ti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=wdMvQTNLaUE
Inače zanimljivo mi je što sam primjetio gledajući snimke sa "mjeseca", a to je prašina koju podižu njihove noge, interesantno kako ta prašina ide vrlo kratko u visinu, a pada nazad brže i od samih astronauta koji su par hiljada puta teži nego zrna prašine, također sam primjetio da i predmeti poput nekih kesica u koje kupe kamenje, kad im ispadnu iz ruke padaju na tlo brže nego astronauti što se vraćaju kad skoče.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa kazem ti postoje dokumenti, postoji snimak koji se vrtio na TV, aj nisam to nikad trazio po netu, al da vidim sad. da nadjoh.
Citiraj:
A certain professor, who wished to remain anonymous, was engaged in a discussion with Neil Armstrong during a NASA symposium.

Professor: What REALLY happened out there with Apollo 11?

Armstrong: It was incredible, of course we had always known there was a possibility, the fact is, we were warned off! (by the Aliens). There was never any question then of a space station or a moon city.

Professor: How do you mean "warned off"?

Armstrong: I can't go into details, except to say that their ships were far superior to ours both in size and technology - Boy, were they big!... and menacing! No, there is no question of a space station.

Professor: But NASA had other missions after Apollo 11?

Armstrong: Naturally-NASA was committed at that time, and couldn't risk panic on Earth. But it really was a quick scoop and back again.

Poslednji put menjao majstorovic dana 13 Sep 2011, 22:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Sta mislite postoji li rizik od ostecenja skafandera dok se radi ovo?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RnCQjSRG8Ps[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja, i kažu vakumirali zastavu da im zauzme što manje prostora, a imali prostora za šĆapove za golf :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Upravo tako je i Nil Armstrong rekao, a i KGB dokumenti kazu nesto slicno

E majstoroviću usra i šefa i stanicu, a ja te smatro za pametnog čovjeka.

Isto kao i ti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=wdMvQTNLaUE
Inače zanimljivo mi je što sam primjetio gledajući snimke sa "mjeseca", a to je prašina koju podižu njihove noge, interesantno kako ta prašina ide vrlo kratko u visinu, a pada nazad brže i od samih astronauta koji su par hiljada puta teži nego zrna prašine, također sam primjetio da i predmeti poput nekih kesica u koje kupe kamenje, kad im ispadnu iz ruke padaju na tlo brže nego astronauti što se vraćaju kad skoče.

na 2:35 se jasno vidi da se lik lijevom rukom drzi za kolegu, pa im argument ne stoji, jer tom rukom pridrzava, a bogami i moze pripodici svoju tezinu koja je tamo 6 puta manja.... to im je ujedno i najjaci argument, jer ovo ostalo je bezveze sve. onaj "odbljesak" od zicu nije uopste odbljesak od zicu nego kao sto se hiljadu puta moze desiti sa kamerama je odbljesak ili od lecu kamere, mozda komadic prasine koji je tu odmah ispred kamere a cini se kao da je iznad glava astronauta...
ako je ovaj klip nesto najbolje sto su skeptici uspjeli da sklope, onda nemamo sta dalje vise ozbiljno raspravljati.

ETO JA SAM TEBI DAO ODGOVOR, daj ti meni na moje pitanje, jer odgovarati pitanjem i nije bas pravi odgovor ;)

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 13 Sep 2011, 22:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja, i kažu vakumirali zastavu da im zauzme što manje prostora, a imali prostora za šĆapove za golf :roll:

a covjeka, kako tako negativno gledas. tako fino spakovana zastava se sigurno nece poderati prilikom iznosenja, a otpakovanje vakumiranog u vakuumu ne donosi nikakve nepredvidjene posljedice. a nista nepredvidjeno ne smije da se desi sa necim poput zastave, to i siguran let je bio njihov prioritet.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

StigoStriko je napisao:
Sta mislite postoji li rizik od ostecenja skafandera dok se radi ovo?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RnCQjSRG8Ps[/youtube]

tesko, samo nemoj razmisljati kao OFM i shvatices da je ta stijena na zemlji stijena, a na mjesecu kamencic.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo ti još jednom to pridržavanje lijevom rukom, a vjeruj mi nisam ništa ni tražio taj klip mi se našao pod nosom dok sam gledao onaj koji si ti stavio.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ml6PA5-uDdo[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]