banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: prijelazne forme
PostPoslato: 02 Okt 2008, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Citiraj:
čak se i evolucionisti slažu s tim da je zemlja nekad bila jedna cijelina, a i sam vidiš kad pogledaš kartu svijeta da se kontinenti uklapaju jedan u drugi kao slagalice kad bi ih približio....

:roll:
Sunce ti, vi inteligentni dizajneri/kreacionisti stvarno necete daleko dobaciti, kao sto i niste i ne mozete ako se budete razbacivali ovakvim mislima koji su na nivou prvog srednje.
A jedina zabluda je da ovo mozes da proturis kao nauku. Mozes, ali neobrazovanom, bogobojaznom narodu kojeg je danas daleko manje nego prije. To ti je zasluga prave nauke. Evolucija zasad, bar dok neko ne ponudi novi model ostaje na snazi jer puno toga, mozda ne sve ali puno toga objasnjava. Jer to ti je odlika naucnika. Otvoreni su za nove prijedloge, nisu zacahureni ni po kojem pitanju poput vas fundamentalaca koji su uvjerni da su spoznali neku istinu.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 08:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
goci master je napisao:
Citiraj:
čak se i evolucionisti slažu s tim da je zemlja nekad bila jedna cijelina, a i sam vidiš kad pogledaš kartu svijeta da se kontinenti uklapaju jedan u drugi kao slagalice kad bi ih približio....

:roll:
Sunce ti, vi inteligentni dizajneri/kreacionisti stvarno necete daleko dobaciti, kao sto i niste i ne mozete ako se budete razbacivali ovakvim mislima koji su na nivou prvog srednje.
A jedina zabluda je da ovo mozes da proturis kao nauku. Mozes, ali neobrazovanom, bogobojaznom narodu kojeg je danas daleko manje nego prije. To ti je zasluga prave nauke. Evolucija zasad, bar dok neko ne ponudi novi model ostaje na snazi jer puno toga, mozda ne sve ali puno toga objasnjava. Jer to ti je odlika naucnika. Otvoreni su za nove prijedloge, nisu zacahureni ni po kojem pitanju poput vas fundamentalaca koji su uvjerni da su spoznali neku istinu.

vidim da luptaš gluposti pa nebih htio ulazit u daljnju polemiku s tobom....prijateljski bih ti preporučio da se malo bolje informiraš o nekim stvarima, a ne da se tvoja misao zasniva na razini tv sapunica....

pozdrav prijatelju

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
A jeste krajnji fanatici. Prvi dan pocinje kada bog pocinje sa djelovanjem, uostalom taj period oznacava duze vrijeme tada nego danas. A sto nekazes koliko ti je trajao sedmi dan. Zbog tih gluposti mnogi pocinju vjerovati u evoluciju. A nedostatak prijelaznih formi iz recimo gmizavaca u sisavce je dovoljan da evolucija padne u vodu. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 09:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

airfantom je napisao:
A jeste krajnji fanatici. Prvi dan pocinje kada bog pocinje sa djelovanjem, uostalom taj period oznacava duze vrijeme tada nego danas. A sto nekazes koliko ti je trajao sedmi dan. Zbog tih gluposti mnogi pocinju vjerovati u evoluciju. A nedostatak prijelaznih formi iz recimo gmizavaca u sisavce je dovoljan da evolucija padne u vodu. :evil3:

joj prijatelju vidim da i dalje nastavljaš sa baljezganjem i popunjavanjem rubrike broj postova....izgleda da ti živiš u nekoj drugoj dimenziji gdje dan ne traje 24 sata, pa bi te molio da ne upadaš u dimenziju gdje dan traje 24 sata....kada budem htio da mi dan duže potraje doću kod tebe na kavu...

pozdrav i živio...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 16:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

molio bih sve prijatelje ovog foruma i ljude dobre volje koje imalo zanima ova tema da odgledaju ovo filmić do kraja...

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2821&hl=en

pozdrav svima i živjeli...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 01:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Mastermind ti stvarno razmisljas u okviru neke svoje realnosti...Sto se prije pomiris sa tim da sve cinjenice upucuju na to da je su Zemlja i svemir puno stariji od 6000 godina, lakse ce ti biti da nastavis razmisljanje (razvijas neke teorije dalje).

Sad gledam tvoje postove i vidim da Bibliju shvatas bukvalno. Po mom misljenju, Biblija je zbirka lijepih prica i dogadjaja ciljem da te nauci nesto. Moze se na Bibliju gledati i kao na istorijsku knjigu, ali se mora uzeti u obzir da ni jedna mjerna jedinica nije pouzdana, pa ni vrijeme. Jedan dan moze znaciti 1 sat, jedan dan, mjesec dana, milion godina.
A sta ako Biblija u stvari nema veze sa Bogom, vec je napisao neki jevrejski pisac, naucnik, koji je dogadjaje vidio na svoj nacin? Jednostavno se NE mozes slijepo drzati onog sto pise u Bibliji!

I zar stvarno mislis da neko kuca poruke ovde samo zbog broja postova? Trgni se malo!

?>

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

r3d je napisao:
Mastermind ti stvarno razmisljas u okviru neke svoje realnosti...Sto se prije pomiris sa tim da sve cinjenice upucuju na to da je su Zemlja i svemir puno stariji od 6000 godina, lakse ce ti biti da nastavis razmisljanje (razvijas neke teorije dalje).

pozdrav prijatelju

upravo to što navodiš kao olakotnu okolnost prestavljala mi je najveću prepreku...kada sam sagledo činjenice upravo dođoh na tih oko 6000 godina starosti...ja prijatelju ne izmišljam teorije samo prihvaćam Božiju objavu...neznam dali si pogledao ovo predavanje koje sam tu objavio, ako nisi pogledaj pa će ti stvari biti možda malo jasnije....

r3d je napisao:
Sad gledam tvoje postove i vidim da Bibliju shvatas bukvalno. Po mom misljenju, Biblija je zbirka lijepih prica i dogadjaja ciljem da te nauci nesto. Moze se na Bibliju gledati i kao na istorijsku knjigu, ali se mora uzeti u obzir da ni jedna mjerna jedinica nije pouzdana, pa ni vrijeme. Jedan dan moze znaciti 1 sat, jedan dan, mjesec dana, milion godina.

Upravo zbog toga što svi hoće da imaju svoje mišljenje o Bibliji nastaje pomutnja...neznam koliko si upućen oko validnosti biblijskih događaja, ali npr. priča oko Mojsija, Sodoma i Gomora i razni drugi događaji su danas naučno dokazani da su se zbili takvi kakvi su opisani u Bibliji i postoje neosporivi dokazi na tim mjestima da je to upravo tako bilo....neznam čemu izmišljanje tople vode ako nam je Tvorac objavio onoliko koliko nam je potrebno da ne posumnjamo u njegovo djelovanje...

r3d je napisao:
A sta ako Biblija u stvari nema veze sa Bogom, vec je napisao neki jevrejski pisac, naucnik, koji je dogadjaje vidio na svoj nacin? Jednostavno se NE mozes slijepo drzati onog sto pise u Bibliji!).

prijatelju nema tu nikakve sljepoće...sljepi su oni koji nevide, a oni koji vide njima je sve jasno...progledaj prijatelju pa nećeš više biti u mraku...

r3d je napisao:
I zar stvarno mislis da neko kuca poruke ovde samo zbog broja postova? Trgni se malo!

nemogu znat nečiju namisao, ali po postu mogu zaključit njegovu svrhu....ispričavam se bratu airfantomu na tome, ali mi nije bila svrha da ga povrijedim, nego da ga potaknem na razmišljanje...

pozdrav brate i živio.....

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
mastermind, prijatelju, evo jedan link za tebe, pogledaj pa nam reci svoje mišljenje o tome: http://piv.pivpiv.dk/

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 14:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nerevar je napisao:
mastermind, prijatelju, evo jedan link za tebe, pogledaj pa nam reci svoje mišljenje o tome: http://piv.pivpiv.dk/

pozdrav prijatelju!

mislim da tvoj link nije daleko od istine....jer ljudska mudrost je Božija ludost, a samim time i Božija mudrost je ljudska ludost, pa mirnog srca prihvaćam tvoj link......

pozdrav brate i živio...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 03:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
airfantom je napisao:
mastermind je napisao:
airfantom je napisao:
u Bibliji se kaze nastale su po vrstam svojim a svaka vrsta ima razne varijacije npr. pasmine konja. a u bibliji nigdje ne pise da je sve nastalo za 6 dana.... Zemlja je vec postojala jer u Postanju 1:1 kaze a duh bozji lebdjase nad praznom zemljom, sada svaki prevod drukcije pise ali je jasno da je zemlja i cijeli svemir vec postojao., A set stvaralackih dana se odnosi na stvaranje uslova za zivot i samog zivota na zemlji. Uostalom u bibliji se spominju dani noja, dani lota pa prema tome stvaralacki dani mogu biti duzi period. A znamo da kada gledamo neki film par dana koji se prikazuju prodju za otprilike satipo za gledaoca, tako i za pisca biblije kada mu je bog pokazivao stvaranje zivota na zemlji sve je izgledalo u par dana. Uostalom sedmi dan jos traje a koliko je prema prihvacenoj hronologiji proslo od pocetka ljudske civilizacije. oko 6000godina od kada se zapisuje istorija traje 7 dan odmora, zasto onda nebi stvaralacki dani trajali duze... :wink: 8)

već te par puta upozorih da nepišeš gluposti, ali ti nastavljaš po svom....kada bi malo proučio stvaranje i starost zemlje od 6000 godina shvatio bi da se i noa i lot savršeno uklapaju u priču o starosti zemlje...

#1U početku stvori Bog nebo i zemlju. (2) Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama.

....neznam na koju foru si ti iz ovog zaključio da su svemir i zemlja postojali prije....

pozdrav

citaj kako pise, stvori bog nemo i zemlju, ne spominju se periodi kada i koliko je trajalo to stvaranje. i kao sto si napisao zemlja bijese pusta i duh bozji lebdjase nad vodama. Sto oznacava duzi vremenski period. Uostalom NAuka i biblija su u skladu da je zemlja stara vise od 6000 godina. A ko god kaze drugacije lupa gluposti.. Uostalom 7 dan jos traje a proslo je oko 6000godina. valjda ti to govori dovoljno. osim Ako ne razmisljas svojom glavom ili ti ona ne radi kako treba..

ako citas danicica, naravno da se ne spominje.al ako odes malo u jevrejski jezik mozda i skontas da se spominje. :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 10:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pozdrav!

stvio sam predavanja oko ove teme toga naučnika što spominješ, pa ga pogledaj...

drago mi je da se i ženski rod zanima za ovakve teme i samo naprijed....

pozdrav....

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 21:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Dokazi o starosti Zemlje su brojni:
- Kanjoni i doline rijeka
- Brzina odredjenih promjena same Zemlje (npr obrtanje magnetnog polja)
- Talozenje stijena, tj. slojevi razlicitih vrsta stijene u brdima, planinama.
- Naftne zalihe, zalihe kamenog uglja, koje nisu mogle nastati za 6000 godina, jer za to vrijeme jednostavno nije moglo izumrijeti toliko zivih bica. I jos nesto, po Bibliji su ljudi zivjeli kad i dinosaurusi - ne spominje se, ali ako je Bog sve stvorio za 6 dana, moralo je tako biti? U pecinama nikad nisu pronadjene kosti dinosaurusa?!
- Preci samog covjeka, zasto se u pecinama ne nalaze ljudi naseg oblika? Koliko se covjek promijenio u zadnjih 2000 godina? Lice Isusa na Torinskoj plastanici izgleda isto kao lice danasnjih ljudi, a u Bibliji se i ne spominju Homo erectus, Homo habilis i ostali evolucioni stepeni homo sapiensa. Da li njih mozemo tretirati kao zivotinje?

Ne mogu se predavanja Miroljuba Petrovica uzeti za ozbiljno, ja sam ih mogao slusati u 8. razredu osnovne, jer je bio zanimljiv lik, samo sto izvrce naucne cinjenice kako mu odgovara i svadja se sam sa sobom dok predaje!

?>

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 07:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ljudi šta ste se uvatili Miroljuba! ne izmislja on toplu vodu, nego samo priča o onom što su ljudi istražili i dokazali u zadnje vrijeme....to što on priča nije njegova teorije, nego teorija ljudi koji su to proučavali čitav život i koji se još bave time....ako vam prijatelj Miroljub ne leži uzmite literaturu od Džentrija, Ostina, Vajsa ili nekog sličnog koji se bavi ovim pitanjima i dobit ćete odgovor koji tražite...

samo jedan prijateljski savjet....da biste došli do istine morate se osloboditi predrasuda, dok god to ne učinita živjet ćete u laži....

prijatelju r3d sve ovo što si naveo kao dokaze o starosti zemlje upravo ide u korist tome da je zemlja stara oko 6000 godina...koliko god to tebi ili nekom drugom zvučilo smješno to je tako...tako kaže priroda...

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
"Samo su dvije stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Mada, za svemir i nisam bas siguran."

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
"Samo su dvije stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Mada, za svemir i nisam bas siguran."

pozdrav prijatelju!

nisi ti moj prijatelju u puno toga siguran koliko ja vidim, pa zato i daješ ovakve komentare....

pozdrav i živio....

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Sad sam upao na ovu temu i procitah par ovih postova i ne znam zasto se ti "prijatelju... pozdrav i zivio prijatelju" nadje prozvan u ovom predzadnjem postu...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

malizarko je napisao:
Sad sam upao na ovu temu i procitah par ovih postova i ne znam zasto se ti "prijatelju... pozdrav i zivio prijatelju" nadje prozvan u ovom predzadnjem postu...

pozdrav!

ma nisam se ja našao prozvan, nego čemu ovakvi komentrari od kojih nitko nema koristi...to mi samo lići na nekakvo podcjenjivanje teme...koga ne zanimaju ovakve teme neka bolje ništa ne komentira...

nekima je očito bitno samo da nešto napišu, a ne da netko od toga ima koristi...nisam mislio nikoga povrijedit, ali drzim da je to nepotrebno...oprostite mi ako griješim...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mastermind je napisao:
pozdrav!

stvio sam predavanja oko ove teme toga naučnika što spominješ, pa ga pogledaj...

pozdrav....

Naucnika? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa kakav je to naucnik kad ne priznaje nikakve naucne cinjenice nego samo ono sto mu se svidja. A uz to je jos i religijski fanatik i zlocinac koji hoce da ubija sve koji ne vjeruju u njegovo tumacenje nauke koje je jednako tumacenju iz srednjeg vijeka kad su spaljivali nevine ljude na lomaci takvi kao on.
A sto mi je najzalosnije iz konteksta njegovih postova se moze zakljuciti da mu je seks grijeh a ubijanje neduznih ljudi koji ne misle kao on nije. I jos neke druge stvari.
A o nauci zna vise neki osnovac nego on. Uvjerite se na njegovom forumu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 07:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

pozdrav....

Naucnika? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa kakav je to naucnik kad ne priznaje nikakve naucne cinjenice nego samo ono sto mu se svidja. A uz to je jos i religijski fanatik i zlocinac koji hoce da ubija sve koji ne vjeruju u njegovo tumacenje nauke koje je jednako tumacenju iz srednjeg vijeka kad su spaljivali nevine ljude na lomaci takvi kao on.
A sto mi je najzalosnije iz konteksta njegovih postova se moze zakljuciti da mu je seks grijeh a ubijanje neduznih ljudi koji ne misle kao on nije. I jos neke druge stvari.
A o nauci zna vise neki osnovac nego on. Uvjerite se na njegovom forumu.

vime prijatelju!

mislim da je nepotrebno imati ovakve predrasude prema ljudima! rekao sam već da kom se nesviđa Miroljub neka ga izbjegava i neka proučava literaturu od Džentrija, Ostina, Vajsa i sličnih doktora nauke koji se bave ovom temom....Miroljub u većini svojih tekstova i predavanja o stvaranju iznosi naučne činjenice do kojih su diošli ovi doktori nauke...naravno da ima stvari oko kojih se i ja neslažem s njim, ali uzimam od njega ono što je korisno....

ajd prijatelji molim vas da više ne raspravljamo o ovakvim stvarima na ovoj temi...ajmo se malo baviti centralnim pitanjima, a ne da stalno raspravljamo o nebitnim stvarima i perifernim pitanjima...

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dobro, necemo raspravljati, a ako ti se ne svidjaju rasprave o njemu ne moras citati, ali ja smatram da je potrebno uputiti ljude da ne nasjednu na ovog prevaranta koji zagovara fasisticke metode obracuna sa neistomisljenicima.
Druga stvar, ja ne podrzavam evolucioniste, stavise smatram da nema dovoljno dokaza ni za jednu ni za drugu teoriju, samo sto kazem da dokazi koje iznosi MP nisu naucni i nisu nikakvi dokazi pa ih ne mozemo uzeti kao dokaz. Ja znam "mastermind" da si ti clan njegovog foruma, pa ti predlazem da tamo podrzavas te nenaucne teorije. Mozda prodjes kao "bokiva" koji ga je podrzavao u svemu a on ga na kraju izgrdio i opsovao. :lol: Drugo, ja nemam nikakve predrasude prema njemu, nego naucne cinjenice govore protiv njega, o cemu se moze uvjeriti svako ko malo poznaje nauku ako ode i procita njegov forum i sajt.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]