r3d je napisao:
Mastermind ti stvarno razmisljas u okviru neke svoje realnosti...Sto se prije pomiris sa tim da sve cinjenice upucuju na to da je su Zemlja i svemir puno stariji od 6000 godina, lakse ce ti biti da nastavis razmisljanje (razvijas neke teorije dalje).
pozdrav prijatelju
upravo to što navodiš kao olakotnu okolnost prestavljala mi je najveću prepreku...kada sam sagledo činjenice upravo dođoh na tih oko 6000 godina starosti...ja prijatelju ne izmišljam teorije samo prihvaćam Božiju objavu...neznam dali si pogledao ovo predavanje koje sam tu objavio, ako nisi pogledaj pa će ti stvari biti možda malo jasnije....
r3d je napisao:
Sad gledam tvoje postove i vidim da Bibliju shvatas bukvalno. Po mom misljenju, Biblija je zbirka lijepih prica i dogadjaja ciljem da te nauci nesto. Moze se na Bibliju gledati i kao na istorijsku knjigu, ali se mora uzeti u obzir da ni jedna mjerna jedinica nije pouzdana, pa ni vrijeme. Jedan dan moze znaciti 1 sat, jedan dan, mjesec dana, milion godina.
Upravo zbog toga što svi hoće da imaju svoje mišljenje o Bibliji nastaje pomutnja...neznam koliko si upućen oko validnosti biblijskih događaja, ali npr. priča oko Mojsija, Sodoma i Gomora i razni drugi događaji su danas naučno dokazani da su se zbili takvi kakvi su opisani u Bibliji i postoje neosporivi dokazi na tim mjestima da je to upravo tako bilo....neznam čemu izmišljanje tople vode ako nam je Tvorac objavio onoliko koliko nam je potrebno da ne posumnjamo u njegovo djelovanje...
r3d je napisao:
A sta ako Biblija u stvari nema veze sa Bogom, vec je napisao neki jevrejski pisac, naucnik, koji je dogadjaje vidio na svoj nacin? Jednostavno se NE mozes slijepo drzati onog sto pise u Bibliji!).
prijatelju nema tu nikakve sljepoće...sljepi su oni koji nevide, a oni koji vide njima je sve jasno...progledaj prijatelju pa nećeš više biti u mraku...
r3d je napisao:
I zar stvarno mislis da neko kuca poruke ovde samo zbog broja postova? Trgni se malo!
nemogu znat nečiju namisao, ali po postu mogu zaključit njegovu svrhu....ispričavam se bratu airfantomu na tome, ali mi nije bila svrha da ga povrijedim, nego da ga potaknem na razmišljanje...
pozdrav brate i živio.....