goci master je napisao:
Ovo smo valjda apsolvirali da je to tako. Ali tako olako otklanjanje uticaja čovjeka na klimu zadnjih 100 godina me malo nervira. Ili je možda normalno da primjerice stanovnici Pekinga prije olimpijade nisu vidjeli Sunca kroz sav onaj smog.
A, kakve veze ima smog sa klimatskim promjenama?
To jeste ekoloski problem i ja ne sporim da postoje odredjeni ekoloski problemi, ali ne vidim vezu smoga u Pekingu i klimatskih promjena.
Citiraj:
Pogledao sam prvi klip onog filma što si postavio i znaš kako mi djeluje? - Korporacijski.
A, meni prica o covjekom urokovanim klimatskim promjenama djeluje komunjarski.
Citiraj:
Možda je Al Gor donekle licemjeran s obzirom da je bio podpredsjednik najvećeg svjetskog zagađivača,
Alu Goru je propala politicka karijera, pa je morao pronaci novi posao u kom ce biti "bitan".
Citiraj:
ali vrhunac licemjerstva je kada ovi kažu '' u borbi protiv globalnog zatopljenja spriječavaju razvoj Afrike???'' Koji crni razvoj Afrike, pa 100 najnerazvijenijih zemalja ne zagadjuje toliko koliko SAD i Kina zajedno. Ili su možda mislili da smanjenjem emisija štetnih gasova (koje se prije svega odnose na najrazvijenije zemlje) će omesti njihove planove u izrabljvanju te iste Afrike, crpljenju nafte, dijamanata i svega ostalog u režiji korporacija poput Shela i Exona, tih dežurnih dušebrižnika za Afriku.
Ako budes imao vremena odgledaj film do kraja, pa ce ti mozda biti jasnije...