banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Earth hour u BiH
PostPoslato: 25 Mar 2009, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2005, 19:20
_zoka je napisao:
Ok,u pravu si što se tiče odnosa ali zar će taj sat vremena nešto značiti?U bilo kom pogledu.

P.S.
Uzdrži se od procjenjivanja mog intelektualnog kapaciteta,nisi dovoljno prisutan,a ni upućen.

OK imas pravo. Al previse lako izleces sa obzirom koliko si tu.

Taj sat vjerovatno nece pomoci nista, ali ce ojacati globalnu svijet ljudi o problemu.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Tommy Vercetti je napisao:
Od kud si tako siguran za te slike Grenlanda? Sumnjam da si bio tamo 70-te, pa da mozes tvrditi to.
Jbga, svako tu ima svojih interesa, vrte se pare, a mi smo publika (ovce), koje ce progutati (ili ne) te price.

Kako nisam bio tamo 70-te, imo u frizideru 20 godina komad leda s Grenlanda i istopio se 92. u toku redukcije. :D
Iste ovakve slike Sjevernog Pola sam gledao prije nekoliko godina u National Geographicu, u dokumentarnim emisijama, stvarno nemam razloga da mislim da su falsifikat. Tako da ako laze NASA lazem i ja. Ajd ovi sumnjaju da je uzrok zagrijavanja CO2, al ti vala mislis da ni nema zagrijavanja zato sto pada snijeg. Mozda je zagrijavanje samo prelazna faza do zahladjenja, jos jednog malog ledenog doba kao onog u Srednjem vijeku, moguce je sve.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
[quote="Tommy Vercetti"]. Od kud si tako siguran za te slike Grenlanda? Sumnjam da si bio tamo 70-te, quote]

Pa,vidi mu frizure.Bio je on tamo i ranije :lol:!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehe, e stvarno, mogao sam i ja postaviti par klipova dokumentarca The Inconvenient truth (neugodna istina) Ala Gora, al' nisam htio da vam bude neugodno. Mozda se predomislim.

P.S.
Bolja mi je frenka od tvoje, jel to drug Ho Shi?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
goci master je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
Od kud si tako siguran za te slike Grenlanda? Sumnjam da si bio tamo 70-te, pa da mozes tvrditi to.
Jbga, svako tu ima svojih interesa, vrte se pare, a mi smo publika (ovce), koje ce progutati (ili ne) te price.

Kako nisam bio tamo 70-te, imo u frizideru 20 godina komad leda s Grenlanda i istopio se 92. u toku redukcije. :D
Iste ovakve slike Sjevernog Pola sam gledao prije nekoliko godina u National Geographicu, u dokumentarnim emisijama, stvarno nemam razloga da mislim da su falsifikat. Tako da ako laze NASA lazem i ja. Ajd ovi sumnjaju da je uzrok zagrijavanja CO2, al ti vala mislis da ni nema zagrijavanja zato sto pada snijeg. Mozda je zagrijavanje samo prelazna faza do zahladjenja, jos jednog malog ledenog doba kao onog u Srednjem vijeku, moguce je sve.

A, reci mi da li su i u srednjem vijeku termoelektrane uzrokovale klimatske promjene?

Ili se klima ipak mijenja kroz citavu istoriju, nezavisno od djelovanja covjeka?

goci master je napisao:
hehe, e stvarno, mogao sam i ja postaviti par klipova dokumentarca The Inconvenient truth (neugodna istina) Ala Gora, al' nisam htio da vam bude neugodno. Mozda se predomislim.

A, sto se tice Ala Gora i NASA-e -> http://epw.senate.gov/public/index.cfm? ... d53cd3d320

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Milutin Milankovic davno dao objasnjenje za sve ovo... Samo nekima je to tesko pogledati ili procitati.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Ili se klima ipak mijenja kroz citavu istoriju, nezavisno od djelovanja covjeka?

Ovo smo valjda apsolvirali da je to tako. Ali tako olako otklanjanje uticaja čovjeka na klimu zadnjih 100 godina me malo nervira. Ili je možda normalno da primjerice stanovnici Pekinga prije olimpijade nisu vidjeli Sunca kroz sav onaj smog.
Pogledao sam prvi klip onog filma što si postavio i znaš kako mi djeluje? - Korporacijski. Možda je Al Gor donekle licemjeran s obzirom da je bio podpredsjednik najvećeg svjetskog zagađivača, ali vrhunac licemjerstva je kada ovi kažu '' u borbi protiv globalnog zatopljenja spriječavaju razvoj Afrike???'' Koji crni razvoj Afrike, pa 100 najnerazvijenijih zemalja ne zagadjuje toliko koliko SAD i Kina zajedno. Ili su možda mislili da smanjenjem emisija štetnih gasova (koje se prije svega odnose na najrazvijenije zemlje) će omesti njihove planove u izrabljvanju te iste Afrike, crpljenju nafte, dijamanata i svega ostalog u režiji korporacija poput Shela i Exona, tih dežurnih dušebrižnika za Afriku.

A bio sam na ovom linku, pokazuje da je Gor imao prelivodu u svom timu, ok, loše za njega :D, malo je članak konfuzno napisan ali ovaj mi je dio zanimljiv, nadam se da nije naručen
Citiraj:
According to satellite data, the Earth has cooled since Gore’s film was released, Antarctic sea ice extent has grown to record levels, sea level rise has slowed, ocean temperatures have failed to warm
ovdje govore o Juznom polu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
goci master je napisao:
Ovo smo valjda apsolvirali da je to tako. Ali tako olako otklanjanje uticaja čovjeka na klimu zadnjih 100 godina me malo nervira. Ili je možda normalno da primjerice stanovnici Pekinga prije olimpijade nisu vidjeli Sunca kroz sav onaj smog.

A, kakve veze ima smog sa klimatskim promjenama?
To jeste ekoloski problem i ja ne sporim da postoje odredjeni ekoloski problemi, ali ne vidim vezu smoga u Pekingu i klimatskih promjena.

Citiraj:
Pogledao sam prvi klip onog filma što si postavio i znaš kako mi djeluje? - Korporacijski.

A, meni prica o covjekom urokovanim klimatskim promjenama djeluje komunjarski.

Citiraj:
Možda je Al Gor donekle licemjeran s obzirom da je bio podpredsjednik najvećeg svjetskog zagađivača,

Alu Goru je propala politicka karijera, pa je morao pronaci novi posao u kom ce biti "bitan".

Citiraj:
ali vrhunac licemjerstva je kada ovi kažu '' u borbi protiv globalnog zatopljenja spriječavaju razvoj Afrike???'' Koji crni razvoj Afrike, pa 100 najnerazvijenijih zemalja ne zagadjuje toliko koliko SAD i Kina zajedno. Ili su možda mislili da smanjenjem emisija štetnih gasova (koje se prije svega odnose na najrazvijenije zemlje) će omesti njihove planove u izrabljvanju te iste Afrike, crpljenju nafte, dijamanata i svega ostalog u režiji korporacija poput Shela i Exona, tih dežurnih dušebrižnika za Afriku.

Ako budes imao vremena odgledaj film do kraja, pa ce ti mozda biti jasnije...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Evo ga :P

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moj drug isključio telefon na sat vremena :D I kakva je situacija bila u bl sa svjetlima? Ste učestvovali, niste učestvovali? Vidima da Warrior jeste :D

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Učestvovala naravno boravkom u tami, i uticala na druge da učestvuju :)

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ma slučajno se sjetio pa rek'o aj' :)

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Heh, da pokusam napraviti jednu malu racunicu, kada je vec rijec o gasenju svjetala.
Uzevsi u obzir da godina je stednje...
Zgrada Opstine na sebi ima, hajde, radi okruglog broja, 20 reflektora po min 500w.
Znaci da potrose za 1 cas nekih 10 kw. Upale se u osam navece i rade 10 h, opet radi okruglog broja. Znaci 100 kw ode za noc, a nekih 70 ode niz vodu, jer radnim danom, poslije recimo 23:00 nema zive duse u Gospodskoj, pa ne vidim kome svjetli, da mu se divi.
Em se trosi energija u nista, em se ti kilowati naplacuju iz budzetskih sredstava koja gradjani pune.
Bilo bi fino da pogase sve ili gotovo sve reflektore poslije ponoci, stvarno ne vidim sta ko dobija (osim sto gubi), time sto zgrada bljesti nikome, a trosi struju i novac sa njom.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 18:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Timotic je napisao:
A, meni prica o covjekom urokovanim klimatskim promjenama djeluje komunjarski.

Ima li ijedan problen na svijetu da ga nisu uzrokovali komunisti.Kakav glup argument. :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]