banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2012, 11:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 22:40
Ево, свједоци смо ових дана да нас поново блате по ЕУ и САД-у да не поштујемо слободу мишљења, говора и да подривамо демократију. Као што неко већ претпоставља амбасадор УН-а (је ли оно беше ,,добре воље'') Анђелина ,,Джемила'' за сваку новинску кућу са којом је разговарала о својим пермијерама нагласила је да је њен филм забрањен у Републици Српској.

,,U RS, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u RS imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne meša'' - Milorad Dodik

Колико се ја сјећам, први који су забранили снимање филма ,,Джемиле'' и Бреда Пит-ија, биле су колеге из Федерације (ел-каидистан)... Међутим, ми смо постали недеморатско и затворено друштво само зато што један дистрибутер из БЛ-а не жели да откупи права за тај филм ,,јер мисли да је смеће'' - што наравно нема никакве везе са институцијама РС. Нпр. у РС има још дистрибутера, у Требињу.

Шта мислите о овом филму (иако је брутално анти-српски) као парадигми поштовања људских права у земљи скраћеница БИХ... ????

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne vidiš šta je razlog tolikoj fami što jedan distributer neće da otkupi i prikaže film?
Kao filmovi se gledaju u kinima? Kome se gleda uvijek ga može naći na mnoštvu sajtova na kojima se mogu pogledati svi filmovi.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 13:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ма ја уопште и не коментаришем филм у том смислу :) ... Већина која је гледала вели да је ,,анти-српски'' - што и није нека нова вијест која стиже из Холивуда, да је толико нова, а да нас изненади.

Ја говорим о томе да нам ова тема, овај филм Джемиле Джоли може послужити као парадигма поштовања људских права на читавој територији БИХ. Републику Српску обично карактеришу као црну таму, режимски ентитет гдје само Срби ужвају сва права, а остали су потлачени. Као што је и показано са скрин-шотовима на линку који сам горе навео у Федерацији БиХ је било забрањено да се тај филн уопште снима. Дакле, са ниова државне институције. То је урадила Влада Сулејмана Тихића и Хариса Силајџића. Иако нас филм представља текве - какве, ми смо имапак дозволили да се филм снима на нашој територији.

И сад је фазон, ако Љевар не жели да пушта тај филм у своме приватном кину, овде је режим. Дакле појединац, је тако одлучио - као што и није морао да тако одлучи, али је одлучио зато што сматра да ће му његово приказивање (пошто је откуп ауторски права скуп) бити неисплатив. И колико се ја контам (а добро се контам у те ствари) то је његово потпуно право. А овде у ФБИХ највеће демократе забрањују да неко снима уопште филм.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 13:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Povraća mi se više od te odvratne narkomanke.. Posebno mi se zgadila sa ovim izjavama sada kada je vidjela da ga je ispušila što se tiče zarade od filma: volim Srbiju, nisam pozvala na ukidanje RS... :angry1:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 00:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Па од тих свих изјава и чињеница које је ,,наводно'' наводила у филму, једино је тачно је на крају одјавне шпице, или на почетку одјавне шпице да је у БиХ силовано 50.000 Бошњакиња, или Босанки, нисам сигуран како је написала.

Међутим, у штампаним медијима се води прави рат између српске глумице Мирјане Карановић, и хрватске списатељице (књижевнице) Ведране Рудан... Ево у прилогу два текста:

Аваз: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/8 ... oriju.html

и прес: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Dnev ... lkanu.html

И поред тога, Сарајлије прате сваку промјену на БЛ улицама, изгледа да стварно пате од неког комплекса: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... 80%9C.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]