Ма ја уопште и не коментаришем филм у том смислу

... Већина која је гледала вели да је ,,анти-српски'' - што и није нека нова вијест која стиже из Холивуда, да је толико нова, а да нас изненади.
Ја говорим о томе да нам ова тема, овај филм Джемиле Джоли може послужити као парадигма поштовања људских права на читавој територији БИХ. Републику Српску обично карактеришу као црну таму, режимски ентитет гдје само Срби ужвају сва права, а остали су потлачени. Као што је и показано са скрин-шотовима на линку који сам горе навео у Федерацији БиХ је било забрањено да се тај филн уопште снима. Дакле, са ниова државне институције. То је урадила Влада Сулејмана Тихића и Хариса Силајџића. Иако нас филм представља текве - какве, ми смо имапак дозволили да се филм снима на нашој територији.
И сад је фазон, ако Љевар не жели да пушта тај филм у своме приватном кину, овде је режим. Дакле појединац, је тако одлучио - као што и није морао да тако одлучи, али је одлучио зато што сматра да ће му његово приказивање (пошто је откуп ауторски права скуп) бити неисплатив. И колико се ја контам (а добро се контам у те ствари) то је његово потпуно право. А овде у ФБИХ највеће демократе забрањују да неко снима уопште филм.