Mene recimo nije patnja najvise uznemirila, nego covjekova bezobzirnost. Ja sam sebi cudno zvucim kad ovako nesto pisem, ali stvarno je tako.
Svi mi jedemo meso i vjerovatno ce se uvijek i jesti... u prirodi je smrt na sve strane, zivotinje se ubijaju medjusobno, biljke se ubijaju...dakle potpuno normalna stvar. Ali na onaj nacin ubijati, ono cak ne lici na ubijanje, ono vise lici na stolariju. Kad sam vidio da kravi koja jos uvijek trepce ziva sijeku glavu, sa sve osmijehom, nakon sto su joj presjekli grkljan iskrvarili i oderali doslo mi je da razbijem monitor. Al ne moze se osudjivati svaki pojedinac od onih "mesara". Ne moze se ni na koga ustvari uperiti prst. Svi smo kolektivno krivi jer to propustamo, ne brinemo se o tome. Ono jeste kolektivna odgovornost koliko god da neko mislio "sta me briga, ja volim zivotinje, ne jedem meso, ne nosim kozne stvari". To nije dovoljno.
I nastranu bol koji zivotinje podnose, to je posebna prica, ovde je mene najvise zdrmala ta jebena "boli me briga" atmosfera. Ono je najprostije receno nakazenje... sakacenje i mucenje prirode. A bez razloga...
Ubijanje radi zabave!? pobogu...
Eno spota o kom Vader prica...
http://www.youtube.com/watch?v=Rch7ey-v7ks
odlicno...
Primjetite sta u gornjem desnom uglu pise... Ne pise ni "40 najboljih" ni "40 najljepsih" spotova nego pise "40 najskupljih" spotova. zar je to bitno jebote zivot... "Uaaau vidi od ovog spota se moglo nahraniti 500 ljudi, a od onog 650... ma vidis ti to ccc..." u kurac, ajmo bombardovati MTV, oni su krivi za sve...