http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... -tuce.htmlБио сам скроз мали кад ме је Илија Граховац, Змај од Шипова, прије рата одвео од мог оца Миленка из Винца, али се сјећам да сам био тужан, да ми се није ишло и да сам плакао.
Овако почиње невјероватну причу роб у 21. вијеку Драгоја Дроца, који од осамдесетих година прошлог вијека живи и ради у заточеништву код Илије Граховца, познатог као Змај од Шипова.
- Сад је готово, родитеља, кажу ми, више немам. Не знам кад сам рођен ни колико година имам, можда петнаест. Највише бих волио кад би дошао неко ко се не боји Илије и одвео ме - каже Драгоја.
Сви становници Шипова с којима смо разговарали слажу се у двије ствари: Змај од Шипова, који је својевремено на сахрани свог оца извео вишесатни говорни шоу, је особа која срамоти тај крај. Кажу да Драгоја прича истину и да је знао бити сав модар од Илијиних батина. Моле нас да га спасимо......
- Полицијски службеници SIPA су 21. јануара 2008. године поднијели Тужилаштву БиХ извјештај о откривању кривичног дјела које је починио Илија Граховац - каже портпарол SIPA Жељка Кујунџија.
- Тај предмет још је у раду - рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.
strasno i prestrasno..... licno meni taj zmaj od sipova nikad nije bio interesantan nego iritantan...