banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Na pravnom fakultetu u Banja Luci osvanule naljepnice o zabrani nošenja pištolja na fakultetu.

Citiraj:
Kako inače objasniti da se zabrana nošenja pištolja lijepi i na vratima osnovnih i srednjih škola i fakulteta. To ide toliko daleko da su neki profesori Banjalučkog univerziteta, kako nezvanično saznajemo, kod nekoliko studenata primjetili pištolj ni manje ni više nego na predavanjima.

Nedavno je na banjalučkom Pravnom fakultetu osvanula naljepnica za zabranu unošenja oružja i to je za sada jedini fakultet koji ima zvaničnu zabranu unošenja kratkih cevi. Na pitanje da li je ova zabrana osvanula zbog toga što je primjećeno da neki studenti nose pištolje, dekan Vitomir Popović tvrdi da se isključivo radi o mjerama predostrožnosti i najavljuje da će svi na ulazu na Pravni fakultet biti strogo kontrolisani.

Citiraj:
Međutim, prorektor za nastavu i studentska pitanja Simo Jokanović kaže da trenutno ne postoje nikakve naznake da treba pojačati bezbjednost na fakultetima. On kaže da uopšte nije bilo prijava da studenti nose pištolj na fakultet.
"Otkud im uopšte pištolj? Nije ovo ustanova gde se uči sila i nasilje, nego se na fakultetima ljudi obrazuju. U osnovnim i srednjim školama djeca nisu dovoljno zrela, pa se dešavaju razne stvari, ali kada se već dođe do fakulteta, mladi čovijek krenuo je pravim putem", smatra Jokanović.

(blic.rs/srpskacafe.com)

http://www.srpskacafe.com/moj_grad/banja_luka/5993.html

Nikada mi na pamet nije palo da usred bijela dana i na fakultetima, koji po zakonu imaju imunitet pred organima reda, studenti ti koji nose oružje.

Definitivno treba izmjeniti zakon, poštriti sankcije za takve ekscese.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Bilo je drotova ranije koji su studirali Pravni fakultet i mnogi su ih viđali na Pravu.
Neki od njih su bili policajci u civilu, pa su možda zato nosili oružje (lako su se mogli prepoznati).
Mada, ako su bili na fakultetu kao studenti - nisu bili na dužnosti, pa im pištolj i nije trebao.

Sada ne znam kakvo je stanje!
Da li su to studenti donijeli ili neko ko ne studira (svako može da uđe u učionice prije predavanja, čak i oni koji nisu studenti)?
Zaista tako nešto nije potrebno i zaslužuje osudu!
Ako je to neki student unio trebalo bi ga kazniti ili čak izbaciti sa fakulteta! To samo plaši studente i stvara pritisak profesorima.
Trebalo bi reagovati!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a zato je zemljak pao jucer?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
To ide toliko daleko da su neki profesori Banjalučkog univerziteta, kako nezvanično saznajemo, kod nekoliko studenata primjetili pištolj ni manje ni više nego na predavanjima.

Citiraj:
Na pitanje da li je ova zabrana osvanula zbog toga što je primjećeno da neki studenti nose pištolje, dekan Vitomir Popović tvrdi da se isključivo radi o mjerama predostrožnosti i najavljuje da će svi na ulazu na Pravni fakultet biti strogo kontrolisani.

Citiraj:
Međutim, prorektor za nastavu i studentska pitanja Simo Jokanović kaže da trenutno ne postoje nikakve naznake da treba pojačati bezbjednost na fakultetima. On kaže da uopšte nije bilo prijava da studenti nose pištolj na fakultet.

:roll:

Ја нисам чуо за овако нешто, нити сам видио.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Hoce li se naci neko pametan da promijeni naslov ove teme, jer jednostavno ne sadrzi ni trunku istine. Pa ne citamo Svet plus da nas navlaci neko da procitamo clanak a tamo ni slova od onoga sto je u naslovu. Cuj, "kako nezvanicno saznajemo", ma hajde molim te.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
BLAF77 je napisao:
Hoce li se naci neko pametan da promijeni naslov ove teme, jer jednostavno ne sadrzi ni trunku istine. Pa ne citamo Svet plus da nas navlaci neko da procitamo clanak a tamo ni slova od onoga sto je u naslovu. Cuj, "kako nezvanicno saznajemo", ma hajde molim te.

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=115273

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Meni su studenti arhitekture i Akademije umjetnosti sumLJivi :wink: .
U one njihove "tube" što ih vazda nose može bejzbol palica stati. Ma, može i šmajser stati. I još "slikari" imaju pravi arsenal ubojitog oružja. Njihove četkice se lako DADU pretvorit' u strele za luk. A i brzo se mogu namazat' ratniČKIJEM bojama. :cat:

A tu su i (al)Kemičari i farmaceuti. Pa oni imaju imaju opremljene labAratorije.
Tamo mogu svašta smućkati. Treba se čovjek zapitat' šta oni čine tamo... Možda neke otrove mućkaju.
Šala mala :wink:

Taj tekst nema ništa konkretno. Niko nije vidio, ali su svi čuli :confused2: ... Ja sam za zabranu unošenja oružja.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar stvarno treba naljepnica, za tako nešto?

Zar student, ne zna da razluči dobro od lošeg?

Kakvo smo mi to društvo?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 17:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Niko nije vidio, ali su svi čuli :confused2: ... .

Kao i za pametne plavuše.......svi pričaju o njima,a niko ih nije vidio...... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
_zoka je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Niko nije vidio, ali su svi čuli :confused2: ... .

Kao i za pametne plavuše.......svi pričaju o njima,a niko ih nije vidio...... :D

:evil: :mad: :angry4:

u moje doba studenti svercali rakiju u podrum Ane Frank,a ne oruzje...e ove danasnje omladine... :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
opet onaj skutor (citaj Hertz) nesto zajebo,pa nije ni cudo stoje roknuo na ispitu ccccccccc :lol: a vamo valja na jadnog Vuka da nije jhtio snjim na pivu pa zato pao na ispitu.....dragi Vuce nemoj ti sa njim puno da te narod vidi,vidis kakav je mahnitov pa nedaj Boze da ti se sta desi....... :D

sretno na ispitu drugi put :cat:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2009, 10:00 
cim sam vidjela naslov htjela sam prokomentarisati o mom faxu, kad ono o njemu je i rijec.. :D ja dok sam studirala sjecam se da smo isli na neki ispit, i na pauzi u onoj kantini dosao lik sa skriptama i izvadi pistolji stavi na onaj visoki sank stolic, od ulaza lijevo.. mi se sokirali, i tako je stajao tu neko vrijeme, pokupio sve i otisao... pitala sam se jel bio na ispitu, dosao na njega ili sta, al sa pistoljem.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 12:59 
http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=51

pa sta reci, kad u mrkonjicu i u osnovnoj skoli dolaze naoruzani ucenici...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2009, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za očekivati je da su studenti sazrele i formirane ličnosti, a ne balavci iz osnovne škole.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
svi imaju pištolje marke GLOCK

Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]