Hristov je napisao:
Ja sam za brak, iako nas neke cinjenice obeshrabruju da ucinimo taj korak. Svi smo nekako prezaposleni sa materijalnim, teziste je na materijalnom, ljubav isparava nakon kratkog vremena jer se materijalna osnova blagostanja ponekad poljulja. I tu "mudrost" nam uglavljuju citav zivot upravo ljudi koji su izgubili smisao za ljubav. Za mene ljubav moze da traje ako ja u svojoj zeni vidim nesto vise od puke fizicke privlacnosti, nesto sto me vuce njoj i cini da svaki put kad mislim o njoj osjecam leptirice u stomaku, nesto bezazelno, poput djevojcice, nevino, cisto.
A danas svi zele da sto prije odrastu, zele da izgledaju zrelo, da "uzivaju" u zivotu, pa zavrse kao pijanice, hronicni pusaci osusenog lica, zele da steknu seksualno iskustvo pa se na kraju osjecaju iznutra necisto i nikakav sapun ih ne moze ocistiti.
Citiraj:
aparat za vjencavanje lica

Jooooj ovo si dobro rekao: ",,zele da steknu (što ranije) seksualno iskustvo pa se na kraju osjecaju iznutra necisto i nikakav sapun ih ne moze ocistiti".
Istu rečenicu mi je ponovio jedan moj drug koji inače živi jako "liberalnim" životom a nije u braku.Iako naizgled izvana liči na srećnu osobu unutra je teški paćenik i progoni ga taj "teret nečistoće"!
Hristov, kad "izvališ" neku krilaticu-sintagmu onda je to totalno snažno!

Šta si po profesiji?