banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Citiraj:
VETERANI PROTIV BRENE U HRVATSKOJ

ZAGREB – Brojna udruženja ratnih veterana u Hrvatskoj protive se koncertu Lepe Brene u zagrebačkoj Areni 13.juna.

Nekoliko dana uoči nastupa poznate jugoslavenske turbo folk pevačice u glavnom gradu Hrvatske, atmosfera je sve užarenija, javlja Radio Slobodna Evropa.

U ponedeljak će, u znak protesta, celog dana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti deljene Brenine fotografije u vojničkoj uniformi, uz podatke o poginulim hrvatskim vojnicima, srušenim crkavama i školama.

Dan uoči Breninog nastupa i na sam dan koncerta oko cele Arene biće paljene sveće.

Predsednik Udruženja branitelja i udovica Podravke, Mladen Pavković, potvrdio je da upravo pregovara sa organizatorima koncerta Lepe Brene u Zagrebu 13. juna, od kojih traže da koncert bude humanitarni.

U protivnom će, kaže, Udruženje preduzeti različite protestne akcije.

Ovaj tekst me naveo na razmišljanje, zašto ti ljudi imaju tolike komplekse, da mrze sve što dolazi iz Srbije?

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
socialbug je napisao:
Citiraj:
VETERANI PROTIV BRENE U HRVATSKOJ

ZAGREB – Brojna udruženja ratnih veterana u Hrvatskoj protive se koncertu Lepe Brene u zagrebačkoj Areni 13.juna.

Nekoliko dana uoči nastupa poznate jugoslavenske turbo folk pevačice u glavnom gradu Hrvatske, atmosfera je sve užarenija, javlja Radio Slobodna Evropa.

U ponedeljak će, u znak protesta, celog dana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti deljene Brenine fotografije u vojničkoj uniformi, uz podatke o poginulim hrvatskim vojnicima, srušenim crkavama i školama.

Dan uoči Breninog nastupa i na sam dan koncerta oko cele Arene biće paljene sveće.

Predsednik Udruženja branitelja i udovica Podravke, Mladen Pavković, potvrdio je da upravo pregovara sa organizatorima koncerta Lepe Brene u Zagrebu 13. juna, od kojih traže da koncert bude humanitarni.

U protivnom će, kaže, Udruženje preduzeti različite protestne akcije.

Ovaj tekst me naveo na razmišljanje, zašto ti ljudi imaju tolike komplekse, da mrze sve što dolazi iz Srbije?

Zato sto su oni i sve sto je njihovo stvoreni na negiranju svega srpskog.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Medijski rat.Hrvati su ga dobili nazalost.Mi smo zlocinci a oni su cvjecke koji su se u Oluji samo branili.Yeah right.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Medijski rat.Hrvati su ga dobili nazalost.Mi smo zlocinci a oni su cvjecke koji su se u Oluji samo branili.Yeah right.

Pazi, nije cilj sukob, već ti strašni komleksi koji Hrvati nose u sebi a onda ih projektuju na nas. Zbog čega mrze Srbe toliko da su ih za manje od 50godina skoro milion pobili? A sve do 1941. nisu postojali sukobi izmedju ovih naroda...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
socialbug je napisao:
Elvis Presley je napisao:

Pazi, nije cilj sukob, već ti strašni komleksi koji Hrvati nose u sebi a onda ih projektuju na nas. Zbog čega mrze Srbe toliko da su ih za manje od 50godina skoro milion pobili? A sve do 1941. nisu postojali sukobi izmedju ovih naroda...

Постојали су и раније. Први светски рат , шуцкори (састваљени од Хрвата и муслимана) у служби Аустроугарске су побили много Срба на подручју Херцеговине.
А да су комплексаши, јесу и то велики.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dobro, a jesmo li i mi iskompleksirana nacija kada "pušimo" te njihove informacije? Mislim, ako su oni to što jesu zašto onda uzimati ozbiljno njihove informacije?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2009, 20:43
Hrvati kad god imaju priliku ukopaju Srbe. Iskompleksirani su zato što znaju da su Srbi bolji od njih, u svakom pogledu. Pa na šta im samo jezik liči, pa ni Hrvat ga ne razumije, ali samo da se od srpskog jezika što više razlikuje. A sport tek, ako postignu nešto što su Srbi davno osvojili, ma to je nešto što se ne može porediti. Euroviziju da ne spominjem. Stalno borba da budu bolji od Srba. Međutim, dobro im ide, što je najgore. Mene takođe zanima, zašto se Srbi nekada ulizuju Hrvatima?

Ljudi uvijek najviše mrze ono čemu najviše zavide.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
e ljudi, govorimo o hrvatima. svaki komentar je suvisan! oni su jedna zatrovana iskrivljena nacija.. :angry1: . end of story!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frkyyy je napisao:
Hrvati kad god imaju priliku ukopaju Srbe. Iskompleksirani su zato što znaju da su Srbi bolji od njih, u svakom pogledu. Pa na šta im samo jezik liči, pa ni Hrvat ga ne razumije, ali samo da se od srpskog jezika što više razlikuje. A sport tek, ako postignu nešto što su Srbi davno osvojili, ma to je nešto što se ne može porediti. Euroviziju da ne spominjem. Stalno borba da budu bolji od Srba. Međutim, dobro im ide, što je najgore. Mene takođe zanima, zašto se Srbi nekada ulizuju Hrvatima?

Ljudi uvijek najviše mrze ono čemu najviše zavide.

Ja mislim da je to dobro, jer narod koji skrnavi svoj jezik automatski skrnavi svoj identitet! Problem je što smo i mi krenuli istom stazom ;)

Trebaš pogledati koji Srbi se ulizuju i kada se ulizuju. Kada ovo pišem, mislim prije svega da trebamo uzeti u obzir ljude koji imaju rodbinske odnose sa drugim nacijama. Pa tako, Boris Tadić ima punicu katolkinju, i sada nas asimiluju svojim pričama (nekad je to bilo bratstvo jedinstvo) tipa "zarad dobre medjuregionalne saradnje", pišeš dobro im ide, pa ide jer jednostavno Srbi nisu nacija koja će poštovati svoje žrtve, i dan danas imaš ljude kojima u glavama živi bratsvo jedinstvo bez obzira što egzistiraju na srpskim teritorijama. Ono što više boli je to etiketiranje od istih, odmah ti daju epitet šoviniste, samo zato što postaviš normalno pitanje Zašto nemamo dostojanstva? Zašto pušimo fore HRT-a (Boris Tadić se izvine za nešto što je van pameti a oni isti dan puste Tomsonov koncert na prvom programu u terminu od 20.00-22.00 časa?) stalno?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
http://www.e-novine.com/sr/kultura/clanak.php?id=26372

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
odlican clanak...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 20:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
razbi sakama

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Kako to da na evroviziji HR uvijek da Srbiji 12 points? :o nije valjda da samo srbi zovu? :oops: :D :)

Imala sam jednom u skoli jednu skolsku drugaricu, kao dijete je bila kod nas u ratu tek kad je rat poceo pa je dovedena u AT i tamo nastavila ici u skolu , tako da od rata nije skoro nista ni vidjela u odnosu na mene, pa je u skoli kad joj se sprema losa ocjena ili nastavnik/profesor pocne da je kritikuje, ona odma pocinjala da place i spominje kako je ona bila u ratu, kako je tesko, kako su Srbi ovo radili , ono radili, kako su Srbi zli... a sjedi samnom u klupi... i druzi se samnom i komsinice smo bile.... i nastavnik see sazali i popusti, a ona se iskesi. Samo Srbi sve zaboravljaju. A bolje i zaboravitii i ocistiti se zaboravom od svake mrznje nego pamtiti i mrziti i biti zatrovan mrznjom.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 22:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
Sta mislite kako bi srbi docekali Tomsona...?
Govorite li o citavoj naciji ili o pojedincima ?
Mislite li fakat da smo samo mi "pravi" svi ostali budale,idioti...
Znate li sta se prica po svijetu o srbima i kakvo misljenje ima svijet o nama?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

antik je napisao:

da, svet misli da smo mi primitivci, bukvalno pecinski ljudi, pogotovo se to moze primetiti u njihovim filmovima, gde smo mi prikazani kao teroristi sa ogromnim zapustenim bradurinama koji ubijaju nevine i jadne amerikance... povraca mi se od takvih idiota.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kako vam se samo da? Pustite ih da uzivaju u svojoj superiornosti koju su sami sebi dali nad ostalim svijetom.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 23:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2009, 22:01
antik je napisao:

Поредити Брену са Томсоном, стварно је ружно.
А што се тиче Хрвата они стално траже неког непријатеља. Сада кувају са Словенцима. Укратко речено конфликтан народ, лукав....

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Kako vam se samo da? Pustite ih da uzivaju u svojoj superiornosti koju su sami sebi dali nad ostalim svijetom.

uvek mi se da da mrzim amere i jos neke ovde navedene...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 05:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
peki je napisao:

Поредити Брену са Томсоном, стварно је ружно.
А што се тиче Хрвата они стално траже неког непријатеља. Сада кувају са Словенцима. Укратко речено конфликтан народ, лукав....

U pravu si.Nije bas najbolje poredjenje.
Cijeli Balkan je konfliktan a zna se i ko izaziva svaki problem na nasim prostorima.
Sa ovakvim mentalitetom niko od nas nije za Europu.Mi cemo i nju rasturiti garant.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 08:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:

Ključno pitanje je kako pojedini Srbi mogu da daju legitimitet toj samoproklamovanoj superiornosti? Nekidan, sa mojim prijateljima, raspravljam se o geografskoj pripadnosti BL (udaljena je samo 180 km od Zagreba) i mentalitetu pojedinih sugradjana (bez obzira na vjeru), imam osjećaj da kada bi postojala mogućnost, ti sugradjani dragog srca prišli Hrvatskoj i Zagrebu, a sa druge strane dobar dio Zagrepčana bi preselio se u Beograd?

Antik, promašio si temu, nije pitanje konflikta i rata već kompleksa koje nose ovi narodi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]