filozof sa vrbasa je napisao:
Haj' i jedna pametna od tebe...

Citiraj:
Bahati, razmetljivi, bez dana radnog staža, tatini sinovi postali su san svake sponzoruše i svakog dečaka iz prosečne radničke porodice. Omiljena rečenica im je: „Je l' ti znaš ko sam ja?", iako često ni sami nisu svesni ko su i šta su, osim sinovi tog i tog tate. Ipak, oni su danas u trendu. A to su odlučile njihove lepše polovine - sponzoruše
Klinci su od njih napravili idole. Za taj status borili su se sami, istina - ludom glavom, mišićima i utokom za pojasom. Džipovi, „bembare", kajle, ošišani na kratko, razbacan hod, upasane trenerke bili su njihov zaštitni znak. Bili su to momci sa vrelog asfalta, u prevodu ubice i kriminalci, koji se nisu najbolje snašli u tranzicionim vremenima. Na njihovo mesto došli su momci sličnih godina, koji nisu krali, jer su to uglavnom za njih već obavili - njihovi roditelji.
Ono što razlikuje idole devedesetih i idole modernog doba je što ovi današnji koriste ove jučerašnje da te ubiju ako se puno „proseravaš", kao i što im je trenutni status obezbedio neko drugi, uglavnom roditelj, koji je takođe sumnjivim poslovima ili funkcijama preko noći postao nova srpska elita.
U prav(n)oj državi za sve ima lijeka pa i za ovo. Ali, kod nas nije prav(n)a, pa možeš i vlastitim odgojnim metodama. Pali, garantovano.
Citiraj:
Mafijanje po Beogradu
R. S. (21), sin uspešnog beogradskog biznismena, svojim škrtim rečnikom pokušao je za Pressmagazin da dočara lajfstajl tatinih sinova:
- U suštini, naš provod se ne razlikuje mnogo od drugih. Radimo sve što i drugi, samo mnogo besnije - priča nam jedan dvadesetogodišnjak, čiji roditelji imaju dovoljno novca da on ne mora da brine za svoju egzistenciju do kraja života.
- Izlazimo u iste klubove kao i oni koji nemaju para, ili imaju mnogo manje, ali dok oni piju „džoni voker", mi pijemo „dom perinjoj" ili „kristal". Oni naruče jednu flašu, mi naručimo dve, tri ili pet. Svako se iživljava na svoj način. Plaćaju se tuđi računi, „napadaju" ribe. Istina je, vozimo bolja kola. I nemamo taj problem da ćemo veče provesti bez žena, uvek posle izlaska može da se ode na kurve... I to bude bahato... Ima dosta klinaca koji tako žive, a roditelji su im kulturni ljudi. Ali, ne znam da je nekom baš stalo da putuje po svetu. Neku od dece bogataša matorci su stvarno upregli, pa rade u njihovim firmama. Većina se, ipak, pali na to da „mafija" po Beogradu, da se vidi kako se provode. Znam za jednog klinca kome su ukrali motor, a on je sutra kupio isti, da mu ćale ne bi saznao. I šta da kažem... Zašto bi putovao? Ti možeš da odeš u Njujork, da se vratiš i da pričaš kako si bio u Njujorku. I dok ti to pričaš, on pored tebe projuri na „zujalici", tu se priča završava - priča nam ovaj klinac.
OVdje malo seru.
Fino dečko reče kako je, a oni napisaše: "svojim škrtim rečnikom", kao da oni imaju više od srednje stručne...jebote ko sve danas može biti novinar, strašno...