banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2009, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Bahati, razmetljivi, bez dana radnog staža, tatini sinovi postali su san svake sponzoruše i svakog dečaka iz prosečne radničke porodice. Omiljena rečenica im je: „Je l' ti znaš ko sam ja?", iako često ni sami nisu svesni ko su i šta su, osim sinovi tog i tog tate. Ipak, oni su danas u trendu. A to su odlučile njihove lepše polovine - sponzoruše

Klinci su od njih napravili idole. Za taj status borili su se sami, istina - ludom glavom, mišićima i utokom za pojasom. Džipovi, „bembare", kajle, ošišani na kratko, razbacan hod, upasane trenerke bili su njihov zaštitni znak. Bili su to momci sa vrelog asfalta, u prevodu ubice i kriminalci, koji se nisu najbolje snašli u tranzicionim vremenima. Na njihovo mesto došli su momci sličnih godina, koji nisu krali, jer su to uglavnom za njih već obavili - njihovi roditelji.
Ono što razlikuje idole devedesetih i idole modernog doba je što ovi današnji koriste ove jučerašnje da te ubiju ako se puno „proseravaš", kao i što im je trenutni status obezbedio neko drugi, uglavnom roditelj, koji je takođe sumnjivim poslovima ili funkcijama preko noći postao nova srpska elita.

Citiraj:
Mafijanje po Beogradu
R. S. (21), sin uspešnog beogradskog biznismena, svojim škrtim rečnikom pokušao je za Pressmagazin da dočara lajfstajl tatinih sinova:
- U suštini, naš provod se ne razlikuje mnogo od drugih. Radimo sve što i drugi, samo mnogo besnije - priča nam jedan dvadesetogodišnjak, čiji roditelji imaju dovoljno novca da on ne mora da brine za svoju egzistenciju do kraja života.
- Izlazimo u iste klubove kao i oni koji nemaju para, ili imaju mnogo manje, ali dok oni piju „džoni voker", mi pijemo „dom perinjoj" ili „kristal". Oni naruče jednu flašu, mi naručimo dve, tri ili pet. Svako se iživljava na svoj način. Plaćaju se tuđi računi, „napadaju" ribe. Istina je, vozimo bolja kola. I nemamo taj problem da ćemo veče provesti bez žena, uvek posle izlaska može da se ode na kurve... I to bude bahato... Ima dosta klinaca koji tako žive, a roditelji su im kulturni ljudi. Ali, ne znam da je nekom baš stalo da putuje po svetu. Neku od dece bogataša matorci su stvarno upregli, pa rade u njihovim firmama. Većina se, ipak, pali na to da „mafija" po Beogradu, da se vidi kako se provode. Znam za jednog klinca kome su ukrali motor, a on je sutra kupio isti, da mu ćale ne bi saznao. I šta da kažem... Zašto bi putovao? Ti možeš da odeš u Njujork, da se vratiš i da pričaš kako si bio u Njujorku. I dok ti to pričaš, on pored tebe projuri na „zujalici", tu se priča završava - priča nam ovaj klinac.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/84130/Deca+bogata%C5%A1a+novi+idoli+mladih:+Zna%C5%A1+ti+ko+sam+ja.html

Extra. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
filozof sa vrbasa je napisao:

Haj' i jedna pametna od tebe... :)

Citiraj:
Bahati, razmetljivi, bez dana radnog staža, tatini sinovi postali su san svake sponzoruše i svakog dečaka iz prosečne radničke porodice. Omiljena rečenica im je: „Je l' ti znaš ko sam ja?", iako često ni sami nisu svesni ko su i šta su, osim sinovi tog i tog tate. Ipak, oni su danas u trendu. A to su odlučile njihove lepše polovine - sponzoruše

Klinci su od njih napravili idole. Za taj status borili su se sami, istina - ludom glavom, mišićima i utokom za pojasom. Džipovi, „bembare", kajle, ošišani na kratko, razbacan hod, upasane trenerke bili su njihov zaštitni znak. Bili su to momci sa vrelog asfalta, u prevodu ubice i kriminalci, koji se nisu najbolje snašli u tranzicionim vremenima. Na njihovo mesto došli su momci sličnih godina, koji nisu krali, jer su to uglavnom za njih već obavili - njihovi roditelji.
Ono što razlikuje idole devedesetih i idole modernog doba je što ovi današnji koriste ove jučerašnje da te ubiju ako se puno „proseravaš", kao i što im je trenutni status obezbedio neko drugi, uglavnom roditelj, koji je takođe sumnjivim poslovima ili funkcijama preko noći postao nova srpska elita.

U prav(n)oj državi za sve ima lijeka pa i za ovo. Ali, kod nas nije prav(n)a, pa možeš i vlastitim odgojnim metodama. Pali, garantovano.

Citiraj:
Mafijanje po Beogradu
R. S. (21), sin uspešnog beogradskog biznismena, svojim škrtim rečnikom pokušao je za Pressmagazin da dočara lajfstajl tatinih sinova:
- U suštini, naš provod se ne razlikuje mnogo od drugih. Radimo sve što i drugi, samo mnogo besnije - priča nam jedan dvadesetogodišnjak, čiji roditelji imaju dovoljno novca da on ne mora da brine za svoju egzistenciju do kraja života.
- Izlazimo u iste klubove kao i oni koji nemaju para, ili imaju mnogo manje, ali dok oni piju „džoni voker", mi pijemo „dom perinjoj" ili „kristal". Oni naruče jednu flašu, mi naručimo dve, tri ili pet. Svako se iživljava na svoj način. Plaćaju se tuđi računi, „napadaju" ribe. Istina je, vozimo bolja kola. I nemamo taj problem da ćemo veče provesti bez žena, uvek posle izlaska može da se ode na kurve... I to bude bahato... Ima dosta klinaca koji tako žive, a roditelji su im kulturni ljudi. Ali, ne znam da je nekom baš stalo da putuje po svetu. Neku od dece bogataša matorci su stvarno upregli, pa rade u njihovim firmama. Većina se, ipak, pali na to da „mafija" po Beogradu, da se vidi kako se provode. Znam za jednog klinca kome su ukrali motor, a on je sutra kupio isti, da mu ćale ne bi saznao. I šta da kažem... Zašto bi putovao? Ti možeš da odeš u Njujork, da se vratiš i da pričaš kako si bio u Njujorku. I dok ti to pričaš, on pored tebe projuri na „zujalici", tu se priča završava - priča nam ovaj klinac.
OVdje malo seru.
Fino dečko reče kako je, a oni napisaše: "svojim škrtim rečnikom", kao da oni imaju više od srednje stručne...jebote ko sve danas može biti novinar, strašno...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dalje u tesktu kaže čija su djeca skrenula sa puta. Iznenadio sam se kod nekih imena. Kćerka Aljoše Vučkovića, sin direktora BG ZOO Vrta ...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
pa sta te to cudi Filozofe,pa ta djeca su najveci potencionalni narkomani....imaju sve i svasta i boli ih uvo za sviju....rade sta oce i konzumiraju sta oce!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa kad i gdje nestade ono da djeca uspješnih roditelja idu njihovim stopama?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vrlo mali broj djece od tih uspjesni i bogati zavrsi kao i njihovi roditelji......u onom drustvu se to skrivalo vrlo vjesto a sad kad su novinari dobili veca prava pisanja i cackanja po tudjim zivotima samo se iznosi koliko je tog tacno......u seriji "sivi dom" se moze vidjeti primjer Sojke,on je jedan od tog sloja......starci neke guzonje i rastavljeni a on olos zesci i kroz cjelu emisiju se vidi njegovo "bahato" ponasanje....

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Kako ja volim čuti to "Znaš ti ko sam ja?"
Mhhh pa ne prođe ni 3 sekunde da ne dobije najbliži predmet mojoj ruci u glavu :angry1:
Stoka nevaspitana! Mada dobri su oni od kakvih su roditelja. Mislim na ove naše đilkoše, po BL.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Nicole je napisao:
Mhhh pa ne prođe ni 3 sekunde da ne dobije najbliži predmet mojoj ruci u glavu

Staa? Jel' znas ti ko sam ja? :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
Kako ja volim čuti to "Znaš ti ko sam ja?"
Mhhh pa ne prođe ni 3 sekunde da ne dobije najbliži predmet mojoj ruci u glavu :angry1:
Stoka nevaspitana! Mada dobri su oni od kakvih su roditelja. Mislim na ove naše đilkoše, po BL.

Ja recimo na javnim mjestima prećutim, pa me i časte sa čak 3 pive. :)

Citiraj:
Uzbuna u Silicijumskoj dolini

Život dece bogataša na Zapadu znatno je drugačiji nego njihovih vršnjaka na ovim prostorima. Ne samo što su odmalena naučeni da cene svaki cent, već su primorani i da zarađuju. U nekim područjima sve je otišlo u potpuno drugu krajnost. Takozvani kompulzivni sindrom uspeha, iliti paranoja zbog prevelikog bogatstva, pogađa sve veći broj maloletnika, stanovnika hipertehnološke Silicijumske doline. Jedan od njih, 13-godišnji Džefri Mendelbaum, koji stanuje u Palo Altu, svakog dana po povratku iz škole, kao i milioni njegovih vršnjaka, žuri do računara da bi proverio kretanja akcija na Volstritu. I tek kada vidi da se njegov paket akcija dobro kotira i značajno uvećava, što je poslednjih nekoliko meseci uobičajena pojava, Džefri uzima užinu i počinje da ispunjava „normalne dečje obaveze" - da uči ili piše domaće zadatke.
Džefrijev slučaj nije izolovan. U Silicijumskoj dolini podignuta je opšta uzbuna zbog nenormalnog ponašanja dece bogataša. U kolevci nove ekonomije, u ovom srećnom delu planete koji svaki put kada sunce zađe dobije 60 porodica milijardera više nego prethodnog dana, stres je preveliki, a neizdrživa „teškoća" iznenadnog, brzog bogaćenja pogađa najviše one najosetljivije - decu.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Jebeš takav život! Ne bih ga nikome poželio.
Ja bih ipak putovao po svijetu i uložio u sebe a volio bih otvoriti i vlastitu firmu i nastojao zaposliti ljude pogotovo populaciju do 35 godina.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
hercegovac27 je napisao:
Ja bih ipak putovao po svijetu i uložio u sebe a volio bih otvoriti i vlastitu firmu i nastojao zaposliti ljude pogotovo populaciju do 35 godina.

ajde de... trebas se i ti malo oznojiti... cuj do 35? bi li mene zaposlio? znam svasta, samo me primi!!!!
slaba ti je taktika, mozes ti to i bolje.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
stalle je napisao:
Nicole je napisao:
Mhhh pa ne prođe ni 3 sekunde da ne dobije najbliži predmet mojoj ruci u glavu

Staa? Jel' znas ti ko sam ja? :lol:

Ma više sam mislila na ove što se kače bez razloga samo eto što su oni...
Već sam pričala za incident na letovanju prošle godine kad sam i ja nastradala
ali nije mi žao ni sekunde, opet bi ponovila isto..

Najviše me nervira naveče kad sam vani... Ako se parkiraš negde, e pomeri se tu se ja parkiram,
ako sediš za nekim njemu dragim stolom, ajde ustani, tu ja sedim, ako odbiješ piće, kako si se drznula to da
radiš, pa on je frajer, šta je tebi :roll: I masu primera još...
A te najviše volim što ti ladno priđe, i počne 'Vatati kao da si javno dobro :angry1: Pa onda kad dobije po
labrnji, kao šta ti je, pa de šalim se.. Ma šali se sa mamom svojom!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
znam svasta, samo me primi!!!!
.

oohhhoooo ja bi dobro razmislio o ovoj ponudi hercegovac :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
cicak je napisao:
znam svasta, samo me primi!!!!
.

oohhhoooo ja bi dobro razmislio o ovoj ponudi hercegovac :wink:

mlad je, porast ce... :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
cicak je napisao:
hercegovac27 je napisao:

ajde de... trebas se i ti malo oznojiti... cuj do 35? bi li mene zaposlio? znam svasta, samo me primi!!!!
slaba ti je taktika, mozes ti to i bolje.

Mlade i visoko obrazovane. Govore da je granica do 35.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja imam 36. zakasnio. proso voz kroz kukuruz.
ovisi, zemljak, sta se trazi, neki traze samo iskustvo. nebitno za godine.
a do tog stadija se trebas prilicito iznojiti.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
U jebote jesi star, čičak... Vrijeme ti je da se ženiš, buraz... :iconbiggrin:
A ti naši klinci nafurani - pa šta ja znam, ne krećem se u tim krugovima, pa me to pretjerano ni ne zanima...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
PARIZ - Sin francuskog predsednika objavio je u četvrtak da se predomislio i da ipak neće mesto predsednika upravnog odbora Javnog preduzeća za razvoj pariske poslovne četvrti La Defense. Najava kandidature bila je izazvala žestok otpor u francuskoj javnost, a protiv 23-godišnjeg studenta je pokrenuta i peticija koju je u rekordnom roku potpisalo više hiljada ljudi. U četvrtak su protiv njega organizovane demonstracije u otmenom La Defensu, a okupljeni građani mahali su bananama.
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/svet ... dece-mesto

Чича већ није подесан за политику :lol:

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]