Ja to prosto ne mogu da vjerujem.
Moja ulica je lijepa, sa obe strane su breze, izmedju trotara i ulice je zelena povrsina, a ulica je mirna, nema mnogo saobracaja. Svako prokleto vece ili dan kada se vracam svojom ulicom, UVIJEK je neko bacio otpadak ili vise njih na trotoar ili na zelenu povrsinu uz ulicu. Ok, na pocetku ulice je kanta za smece, 100 metara dalje su 3 kontejtera, nakon 100 m jos jedna kanta, 100 m dalje kontejner i kanta u blizini, PA SUNCE TI, MARVO TEGLECA, DE JEDNOM BACI U KANTU!!!

Mozda cu biti diskriminatoran, ali moja ulica je glavna ruta za osobe sa Petricevca koje idu ka gradu i iz grada. Mozda su oni eto malo, kao i izvjestan dio stanovnika Lausa, nesvikli na gradska pravila, ali dokle ljudi, dokle?!?! Hajde sto ukleti primitivac baca po ulici, bacaju U DVORISTA, ono, pri ruci im je, niska ograda, i frljaaac, ujutru ti je flasa/kesa/ko zna sta drugo na travnjaku

Pa dobro prijatelju, mozda si navikao drndati drzavno i javnu imovinu, ali da li bi volio da ujutru kupis smece iz svog privatnog dvorista, koje je neko ubacio onako, cisto jer je seljacina? Nije samo po mojoj ulici i Novoj Varosi (nekidan sam sa jedne divne zive ograde skidao 2 plasticne coca-cola flasice...), vec i po centru vidjam kako ljudi bahato bace otpadak, a kanta je doslovce 2 metra od njih.
Prije par mjeseci sam imao cast da prisustvujem jednom divnom prizoru. Vracajuci se iz grada mojom ulicom, ugledam kako mi u susret dolazi neka djevojka, iz pravca Petricevca, jelte, posto ide niz ulicu (bash niz, jer ima blagi nagib). I onako, primjetim da djevojka u hodu skida torbicu, i pretresa po njoj. Bas kada je bilo kojih 7-8 metra ispred mene, izvadi neki papiric (vjerovatno stara ulaznica), pogleda ga, konstatuje da joj ne treba, i samo ga BACI na trotoar!

PA MAJKO BOZJA, OSTAVI GA U VASLJIVOJ TORBI GDJE JE I BIO PA GA BACI KASNIJE, STA TI SADA SMETA, I KAKO TE NIJE SRAMOTA MENE KOJI SAM PAR KORAKA ISPRED, DA SE BAREM MALO STIDI, MA JOK, SAMO GA VEOMA OPUSTENIM POKRETOM DEPORTOVA IZ TORBE!!! Jos veca ironija - 15 m ispred, u pravcu njenog kretanja, stoje 3 kontejnera. U momentu sam posizio vrlo, i jako je malo falilo da joj odrzim bukvicu, ali posto je i sama malo starija od mene, rekoh, budi seljanka, sta cu ti ja ista objasnjavati, pokupim papiric i kuci...
Koliko puta sam vidio u sred dana, jos gore vikendom, kada Parkic vrvi od ljudi, kako neko pojede nesto, i samo ambalazu ostavi na klupi i odseta. Dobro znamo da u parkicu postoje kante na svakih par koraka, ali kako ga barem nije sramota tolikog svijeta oko njega, ne, on samo odzuji dalje
Kako ljudi barem jednom ne primjete: Jao kako nam je lijep i cist grad! Pa onda to zapamte i taj jad od otpatka zadrze jos minut-2 uz sebe, u tom periodu moras naici na neku kantu ili kontejner, na kraju krajeva, ako je maleno, u dzep i bog te veselio.
Ne mogu da shvatim, stvarno ne mogu
Ovo sam fotografisao u centru Sarajeva, kojih 100 metara od Narodnog pozorista, da ne bude da smo samo mi ovde nekulturni... To je ta fast-food generacija, 2 kante za smece (prazne) na nekih par koraka od njih, ali jok, samo cu ja to lijepo spustiti kraj svoje bezobrizne gu*ice i produzicu dalje, bitno je da sam je napunio...